Benepali, primul biosimilar european de etanercept, prin Ewopharma AG în România



Prezentă în România de 25 de ani, Ewopharma AG România este angajată într-o serie de evenimente de educație medicală continuă legate de introducerea, în premieră, pe piața farmaceutică locală a Benepali 50 mg, primul biosimilar de etanercept, aprobat de către Agenția Europeană a Medicamentelor.

La începutul acestui an Ewopharma AG anunţa semnarea unui acord de reprezentare a companiei Biogen, în România, Bulgaria, Croația si Țările Baltice, astfel încât, în România, Ewopharma AG prin lansarea produsului Benepali 50 mg, promite să ofere pacienților români un medicament biologic de o calitate, eficientă și siguranță înalt similare etanerceptului inovativ, pe lângă economii importante pentru sistemele de asigurări de sănătate.

Dezvoltarea biosimilarelor este un proces costisitor, de lungă durată (până la 5 ani) ce poate fi finalizat cu succes, exclusiv de către companii farmaceutice ce au tehnologie complexă și resurse financiare importante, tocmai de aceea, Biogen și Samsung Bioepis au reusit să finalizeze cu succes dezvoltarea SB4/Benepali 50 mg.

Benepali 50 mg se numără printre primele terapii biosimilare anti-TNFα din Europa, fiind primul biosimilar al etanerceptului inovativ, unul dintre cele mai prescrise medicamente la nivel global. Indicațiile sale includ artrita reumatoidă, spondilita și artrita psoriazică precum și psoriazisul cronic, în formele moderat-severe. Benepali 50 mg produs în situl de productie din Hillerød, Danemarca promite să continue experiența Biogen în domeniul sintezei de biologice inovative.

Încă de la începuturile prezenței sale în România, Ewopharma și-a propus să ofere soluții eficiente și moderne pentru pacienți, printr-un portofoliu matur și echilibrat, format din produse care și-au dovedit de-a lungul timpului calitatea și eficacitatea În prezent, acoperim cu echipa de promovare diferite specialităţi precum: radiologie, gastroenterologie, medicină internă, pediatrie, neurologie, ATI, nefrologie, dermatologie etc.

Benepali 50 mg completează portofoliul nostru destinat dermatologiei dar îl și deschide pe cel adresat medicilor reumatologi. Este primul biosimilar pe care îl aducem în România şi vor urma în curând şi altele. Benepali 50 mg este inclus în Programul Naţional de Sănătate şi oferă o opțiune la standarde de calitate excepţionale pentru pacienţii de psoriazis şi artrită reumatoidă’, spune Cristian Stanciu, Director General Ewopharma AG România.

* * *

Despre Ewopharma AG România

Precursoarea actualei companii Ewopharma AG, a fost compania Leclerc & Co. fondată de doi vizionari, Ernst Wohlgemuth și Marcel L. Leclerc în Schafhausen, Elveția, în anul 1959. În prezent grupul Ewopharma AG este reprezentat în 20 țări din Europa Centrală și de Est (CEE) având un număr de peste 350 de angajați și o cifră de afaceri de peste 111 milioane de CHF în 2015. În România povestea de succes a început în 1992 cu un singur angajat. Astăzi reprezentanța din România are 35 de angajați și un portofoliu de peste 80 produse. Ewopharma AG România are o echipa matură, performantă, cu o precizie și corectitudine specific elvețiene, dar și cu câteva ingrediente ale spiritului latin: energie, efervescență și pasiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published.