Centrul oftalmologic Oculus a reprezentat România la primul Congres european de Femto-cataracta

În perioada 20-24 iunie 2013, doctorii Cristian şi Ozana Moraru de la Centrul oftalmologic Oculus au participat, la Verona (Italia), la primul congres european de Femto-cataractă, respectiv operația cataractei cu Femto-Laserul. Acesta este cel mai complet şi avansat laser de chirurgie a cataractei, tehnologie de ultimă generaţie folosită, începând din acest an, pentru prima dată în România şi în Europa de Est, la Clinica Oculus din Bucureşti.

Tematica congresului a fost structurată pe trei paneluri: un panel de prezentări ştiinţifice de chirurgie refractivă efectuată cu ajutorul Femto-Laserului; un al doilea panel, dedicat special operaţiei de cataractă cu Femto-Laserul, urmat de un ultim panel, o sesiune de operaţii live cu acest tip de laser.

Evenimentul de la Verona a atras aproximativ 300 de participanţi, specialişti din întreaga Europa asistând la simpozioane şi prezentări științifice pe aceste teme.

Principalul avantaj oferit de Femto-Laser este precizia microscopică cu care realizează prima şi cea mai importantă parte a operaţiei, de la realizarea inciziilor la fragmentarea cristalinului "bolnav", până la centrarea perfectă a locului pe unde se va implanta cristalinul artificial. Datorită acestui tip de laser, inciziile se cicatrizează foarte rapid, fără disconfort, recuperarea vizuală având loc aproape instantaneu după operație. Riscurile intra- şi post-operatorii sunt reduse la minimum.

De menţionat că şi viitorul Congres al Societăţii Române de Cataractă şi Chirurgie Refractivă, ce va avea loc la Bucureşti, în perioada 5-7 septembrie 2013, va include un simpozion dedicat operaţiei de cataractă cu Femto-Laserul, inclusiv o sesiune de chirurgie live pe această temă, care va fi găzduită de Centrul oftalmologic Oculus.

De asemenea, şi al 31-lea congres al Societății Europene de Cataractă si Chirurgie Refractivă (ESCRS), de la Amsterdam-Olanda, din 5-8 octombrie 2013, va găzdui o importantă sesiune de operaţii oftalmologice cu Femto-Laserul, tot în regim live, unde dr. Ozana Moraru a fost invitată sa participe ca operator chirurg, alături de alţi cinci colegi din întreaga lume, reputați chirurgi oftalmologi. Începând din anul 2011, doctorul Ozana Moraru este şi reprezentantul României şi al Europei de Est în boardul ESCRS.

“Invitarea Centrului oftalmologic Oculus la Verona se datorează faptului că a fost primul din România şi Europa de Est care a introdus Femto-Laserul încă de la începutul acestui an, România situându-se astfel printre ţările aflate în avangarda tehnologică a chirurgiei refractive si de pol anterior din întreaga lume. Schimbul de experienţă avut la Verona, precum şi seminariile şi prezentările unora dintre cei mai reputați specialiști în domeniul chirurgiei cataractei ne sunt foarte utile şi ne ajută să implementăm şi în România beneficiile majore ale acestui dispozitiv de ultimă generaţie, a declarat dr. Ozana Moraru (foto).

Despre Oculus:

Înfiinţat în 1993, Centrul oftalmologic Oculus este prima clinică de microchirurgie oculară din România şi cea mai mare clinică oftalmologică privata din ţară, atât ca personal, numărând 57 de angajaţi, cât şi prin amploarea serviciilor medicale (consultaţii şi operaţii): 8 cabinete în care sunt consultaţi şi trataţi zilnic în medie 200-250 pacienţi, două săli cu trei mese operatorii, efectuându-se aproximativ 550-650 operaţii pe lună. Clinica oferă servicii acoperind aproape întreaga gamă de specialităţi medicale oftalmologice: chirurgia cataractei, chirurgia glaucomului, chirurgia refractivă, chirurgia dezlipirii de retină şi tratamente laser pentru afecţiuni vitro– retiniene.

www.eye.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.