Chirurg austriac, specializat în chirurgia coloanei vertebrale, consultă în premieră la Bucureşti

Dr. HiertzHelmut Hiertz este unul dintre pionerii neurochirugiei în Austria 

Intermedicas Worldwide, prima clinică românească de second opinion, îl aduce la București pe Dr. Helmut Hiertz unul dintre cei mai renumiți medici internaționali ultraspecializați în chirurgia și tratamentul coloanei. Dr. Hiertz este fondatorul departamentului de chirurgie al coloanei din cadrul Klinikum Kreuzschwestern din Wels, acum renumit centru internațional dedicat acestei specializări.

Dr. Hiertz are o experiență de peste 20 de ani  iar ariile sale de expertiză medicală includ tratamentul celor mai frecvente afecțiuni ale coloanei, printre care scolioză, spondiloză, hernie de disc, lumbago, discopatie, stenoză de canal spinal, dar și terapia durerii.

Dr. Helmut Hiertz a realizat un număr semnificativ de intervenții chirurgicale complexe bazate pe proceduri medicale variate - discotomie, înlăturarea chirurgicală a materialului discului herniat care presează pe o rădăcină spinala; spondilodeză spinală, anchiloza chirurgicală a două sau mai multe vertebre sau chifoplastie, o tehnică de tasare vertebrală realizată pentru pacienții cu osteoporoză sau cu probleme post-traumatice.

Pe lângă acestea, dr. Hiertz efectuează și o serie de intervenții inovative, precum implanturi spinale de tipul Cage sau proteze de disc, care implică tehnici minim invazive ce reduc riscurile complicațiilor sau al deteriorării corpului vertebral.

Dr. Helmut Hiertz va fi disponibil pentru consultatii și intervenții chirurgicală în Bucuresti, în exclusivitate in cadrul clinicii de second opinion, Intermedicas, începând cu sfarsitul lunii septembrie.

Portofoliul profesional al Dr. Hiertz include o activitate complexă în cadrul unor centre medicale de referință din Viena, Kirchdorf sau Salzburg. Este unul dintre membrii de onoare al Societății Europene de Neurochirurgie, dar și al Asociațiilor de profil din Austria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.