A apărut o nouă taxă în spitale

decretul-privind-numirea-lui-arafat-va-ministru-al-sanatatii-publicat-in-monitorul-oficial-176843Taxa pe gravidă. Ce mai urmează? Taxa pe nou-născut?! La Maternitatea Elena Doamna din Iaşi gravidele care vin pentru consultaţii şi analize şi lehuzele plătesc o taxă in valoare de 10 lei, reprezentând coplata, deşi, conform normelor legale, pacienţii cronici, copiii, gravidele, lehuzele, persoanele cu handicap si pensionarii cu pensii sub 740 lei lunar nu vor plati coplata. Conducerea maternităţii a obligat până şi gravidele minore să plateasca aceasta taxă ilegală.

Am interpelat astăzi pe ministrul sănătăţii solicitând eliminarea acestei taxe abuzive şi trimiterea de urgenţă a corpului de control pentru a vedea cine se face răspunzător de introducerea acestei taxe ilegale şi imorale.

Poate se va clarifica şi cine şi cu ce drept a introdus taxa de cezariană, mascată abil sub forma unei sponsorizări pe care pacientele se văd nevoite să o plătească.

Nu pot să nu remarc faptul că în timp ce în România se conturează un adevărat dezastru demografic cei care conduc sănătatea născocesc noi biruri. Proiectul meu de lege privind gratuitatea asistentei medicale pentru gravide si lehuze a fost respins până şi de femeile ajunse deputat iar urmările se văd tot mai mult în evoluţia negativă a natalităţii.

2 thoughts on “A apărut o nouă taxă în spitale

  1. Pingback: ATENTIE: A aparut taxa pe gravida ( ! ) | Asociatia Medicilor de Familie Mures

  2. Pingback: ATENTIE: In spitale a aparut o taxa noua: taxa pe gravida ( ! ) | Asociatia Medicilor de Familie Mures

Leave a Reply

Your email address will not be published.