Avem doar un premier fara educatie

Se vede si din ultima banca faptul ca educatia lipseste din prioritatile premierului. Dupa ce majoritatea parlamentara a respins amendamentul meu privind alocarea a 6% din PIB pentru educatie, asa cum prevede legea educatie nationale, asistam la noi ,,succesuri” la inceputul anului scolar.

Printre ele se numara si faptul ca peste 3 milioane de elevi vor invata dupa fise sau dupa manuale vechi ce nu corespund noilor programe scolare.

Un fin cunoscator al realitatii romanesti, numai bun de presedinte, domnul doctor Ponta, incearca sa ne convinga, pentru a masca esecul masurilor guvernamentale din sistemul de educatie, ca ,,Nu stiu daca mai e vreun copil, chiar si de clasa I, care sa nu stie sa umble pe computer, sa nu aiba telefon cu internet. Nu putem ramane cu manuale vechi din cauza celor care au bani sa cumpere politicieni”.

Asa o fi pentru copiii celor din noul aparat de partid si de stat. Din buncarul armatei, cel mai iubit doctor al poporului, stie ca toti romanii isi fac vacanta in America, au bone filipineze sau isi trimit copiii la scoli private asa cum face premierul Romaniei. Probabil ca tot directorul INS i-a spus ca in comune si in sate toti copiii butoneaza pe laptop si smartphone si wireless-urile atarna de gardurile oamenilor asa cum i-a spus si ca nu suntem in criza.

Domnule premier, daca umblai prin tara, nu doar in vizita de lucru in campanie, trebuia sa stii ca sunt copii care nu au nici macar curent electric sau apa in gospodarie. Dar de unde sa stii? Pleci in tara doar ca sa dai bine la televizor si sa te lasi tras cu barca pe ulita de cativa jandarmi in apa pana in genunchi. Si asta cand nu stai prin emisiuni in timp ce medicii mor inghetati in Apuseni.

E clar ca cei care ne conduc au pierdut contactul cu realitatea. In conditiile in care peste 50% din populatia Romaniei traieste la limita saraciei, iar aproximativ 30% sub aceasta limita, domnul asta habar nu are ca exista copii care nu au nici ce sa manance...Probabil, din aceasta cauza, guvernul a dat aviz negativ la proiectul meu de lege privind marirea alocatiilor pentru copii la 200 de lei.

In fond, la ce le-ar mai trebui romanilor educatie? Nici macar nu trebuie sa stie citeasca pentru ca, o data la patru ani, sa ne arate ei unde sa punem stampila pe buletinul de vot.

One thought on “Avem doar un premier fara educatie

  1. mary

    ESTE MAI MULT DECAT REVOLTATOR FELUL CUM SUNT TRATATE SANATATEA SI EDUCATIA,SECTOARE CE POT RIDICA SAU COBORA O NATIE

Leave a Reply

Your email address will not be published.