Implant de proteza de sold la Spitalul de Urgente "Sfantul Ioan"

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5OiWinK3B_o[/youtube]

Proteza i-a fost implantata unui barbat de 40 de ani din Iasi care suferea de necroza de cap femural. Pentru Oleg Culeac este cel de-al doilea implant de proteza de sold, prima operatie fiind facuta la soldul drept in urma cu doi ani. Interventia a fost un succes.

Operatia de implant la Spitalul de Urgente "Sfantul Ioan" este a doua in decurs de doar 2 saptamani. Saptamana trecuta a fost operata o femeie de 55 de ani din Bacau cu displazie de sold. Aseara medicii ortopezi au intervenit in cazul unui barbat de 40 de ani care suferea de necroza de cap femural. Oleg Culeac este medic si este la cel de-al doilea implant de sold. Paul Sarbu, medic ortoped la Spitalul de Urgente "Sfantul Ioan" a declarat: "Este vorba de un pacient tanar de 40 de ani, un pacient care de cativa ani sufera de o boala destul de frecenta, necroza aseptica de cap femural. I s-au distrus ambele capete femurale. El a fost operat acum 2 ani tot la noi i s-a implantat o proteza de sold totala pe partea stanga". La doar cateva ore dupa operatie Oleg Culeac se simte foarte bine. Medicii il asigura ca in maximum cateva luni va putea alerga fara probleme.

Oleg Culeac - pacient, a declarat: "Inca nu m-am deplasat dupa operatie, dar e mult mai bine decat inainte. Avand in coinsideratie ca din 2001 eu sufar de aceasta boala si durerile au fost permanente, la momentul cand mi s-a pus proteza, durerile imi dispar. Cred ca am sa si merg altfel si o sa vedem. Sportul a fost important pentru mine intotdeauna. Am facut si am sa fac asta. O bicicleta, sau sa merg la sala."

Saptamana trecuta la Spitalul Clinic de Urgente a mai fost efectuata o operatie de implant de proteza de sold tip metal-metal, la o pacienta in varsta de 55 de ani. Femeia suferise de coxartroza, iar piciorul ei drept era cu 10 centimetri mai scurt fata de celalalt. Paul Sarbu, medic ortoped la Spitalul de Urgente Sfantul Ioan a declarat: "In urma cu 4 sau 5 zile am implantat o proteza la o pacienta de 55 de ani. O pacienta, o putem considera tanara cu o speranta de viata de cel putin 25 de ani."

Si in acest caz pacienta se simte bine si va pleca acasa maine. Ecaterina Vacariu, pacienta, a declarat: "Inainte ma durea de nu mai puteam sa suport durerea nu mai puteam sa merg si acuma dupa operatie dar nici imediat dupa operatie eu n-am mai simtit durerea care o aveam inainte si la cateva zile, marti m-a operat si miercuri plec acasa."

Proteza de sold costa in jur de 3500 de euro si este suportata integral de Casa de Asigurari prin Programul National de Endoprotezare.

Sursa: Tele M (Irina Zaharia, Marian Anicule)

Intervenţie de top, la Spitalul de Urgenţe

Ieri, specialişti de la Clinica de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului de Urgenţe au implantat o proteză de şold unui bărbat de 40 de ani. Omul a suferit, acum doi ani, o intervenţie similară la şoldul stîng, iar acum medicii au decis că are nevoie de încă o operaţie, la cel drept. "Pacientului i s-a implantat o endoproteză de şold necimentată, de tip metal-metal, cea mai performantă şi longevivă, care presupune numeroase avantaje. Este a doua oară cînd se implantează o astfel de proteză la Iaşi. Costul ei, 3.500 de euro, va fi suportat de Ministerul Sănătăţii", ne-a spus dr. Paul Sîrbu, directorul medical al spitalului. Medicii estimează că, în trei săptămîni, bărbatul îşi va relua activitatea normală. (C.M.)

sursa: Evenimentul.ro


Premiera a ortopezilor de la Spitalul de Urgente 

● Unei bolnave de la Spitalul de Urgente Sf. Ioan medicii ortopezi i-au implantat, in premiera in Moldova, o proteza totala de sold necimentata oxinium care reduce riscul luxatiei, fiind una dintre cele mai performante proteze de sold ● Materialul oxinium din care este realizat capul femural protetic este un aliaj metalic cu suprafata transformata in ceramica printr-o tehnologie de ultima generatie


Chinurile prin care treceau zilnic doi bolnavi internati in Clinica de ortopedie-traumatologie din cadrul Spitalului de Urgente Sf. Ioan au luat sfarsit. Prin Programul National de Protezare, cei doi bolnavi au beneficiat de proteze de sold performante, implantate de medicii de la clinica mentionata. Medicii ortopezi de la clinica amintita au efectuat o operatie in premiera in Moldova. Unei paciente in varsta de 54 ani medicii i-au implantat o proteza totala necimentata oxinium, iar pacienta a inceput deja reeducarea functionala, iar rezultatele sunt foarte bune. "Implantarea protezei de sold oxinium este o premiera in Moldova.

 


Aceste proteze sunt necesare pacientilor tineri sau pacientilor activi, indiferent de varsta. Practic, exista 3 tipuri de proteze de sold care ofera cupluri de materiale cu uzura diminuata cu aproape suta la suta, fata de uzura in cazul unei proteze de sold obisnuite, din metal-polietilena. Cuplul metal-metal reduce uzura cu 97 la suta, fiind considerata cea mai mare experienta clinica in lume. Utilizarea unui cap metalic mare, de marimea capului femural al pacientului, duce la o stabilitate mai mare a protezei, cu reducerea riscului luxatiei si la o mobilitate mai buna a soldului. Cuplul oxinium – polietilena reduce uzura cu 98 la suta si este cel mai nou cuplu cu uzura limitata", a declarat dr. Paul Sarbu, medicul chirurg care a realizat interventia chirurgicala. Materialul oxinium din care este realizat capul femural protetic este un aliaj metalic cu suprafata transformata in ceramica printr-o tehnologie de ultima generatie. Unul dintre beneficiarii protezei, un barbat in varsta de 40 ani, din Iasi, suferea de ani de zile de necroza aseptica de cap femural bilaterala. Din cauza gradului avansat al bolii, pacientul avea dureri insuportabile, mergea schiopatand si era dependent de calmante. In urma cu doi ani, pacientul a fost supus unei interventii chirurgicale la Clinica de ortopedie de la Spitalul de Urgente Sf. Ioan, unde i s-a implantat o proteza de sold necimentata, confectionata din metal-polietilena. Marti, pacientul a fost supus unei a doua interventii chirurgicale, in aceeasi clinica, pentru implantarea unei proteze totale de sold necimentata din metal, adica o proteza de sold performanta.
Magda OLTEANU

sursa: Ziua de Iasi

92 thoughts on “Implant de proteza de sold la Spitalul de Urgente "Sfantul Ioan"

  1. atena2011

    Buna ziua!

    Va rog mult sa-mi spuneti daca tehnologia de oxigenare hiperbara ma poate ajuta in urmatoarea problema. Nu am gasit un medic care sa ma lamureasca cat de grav e, daca exista vreo sansa cat de mica sa evit pe viitor protezarea, daca oxigenarea hiperbara poate ameliora sau nu problema mea.

    Rezultat RMN foarte recent:

    Modificari difuze de demineralizare osoara pelvina, de intensitate mica.
    La nivelul articulatiei coxo-femurale drepte, se evidentiaza modificari degenerative, cu zona de osteoliza de 11/7 mm ce intrerupe conturul superior al capului femural drept si zone de osteoliza la nivelul acetabulului corespunzator. Structura heterogena a acetabulului drept, cu hipersemnal T2 fat-sat intraosos, de tip fluid (chist). Fara acumulari fluide intraarticulare.

    Mentionez ca am dureri suportabile cam de un an si jumatate si la efort prelungit mers schiopatat. De aproape un an am luat stopartroz ultra (cu pauzele recomandate). De 5 saptamani urmez un tratament de kinetoterapie, reflexoterapie, presopunctura, apicatii cu argila pe locurile dureroase plus intern aloe vera cu controitina, glucozamina, msm, pastile de acid hialuronic si crema msm (toate trei de la forever). Mobilitatea articulatiei a crescut mult in urma acestui tratament, durerile s-au atenuat mult si pot merge mai mult fara a interveni schiopatarea. Dar ma gandesc cu mare teama catre viitor si am numai 42 ani. RMN-ul l-am facut acum cateva zile… nu il inteleg foarte bine dar parca nici nu suna prea bine…

    Ce parere aveti? Poate este aici si un medic care ma poate lamuri?
    Multumesc mult de tot!

  2. Nela

    Soacra mea de 85 ani a fost operata la Bv de fractura de sold in urma unei cazaturi.I s-a pus o proteza cimentata in 31 06 2011, evolutia a fost destrul de buna, s-a ridicat destul de repede din pat, a mers cu cadrul prin casa(mentionez ca este “recidivista” este la a doua proteza la celalalt picior ,cea veche este din 2007) pana in ziua de 01 07 cand s-a trantit din pod in patul suprainaltat, ca urmare i s-a dizlocat proteza . Am dus-o din nou la spital unde sub anestezie i s-a facot “reducere” externa sub control RxTV. Ce dorsc eu sa intreb : ce recuperare trebuie sa facem cu ea, daca poate pune piciorul in pamant si cand, daca poate calatori cu avionul( ea locuieste in Germania), avem bilete in 19 07 catre Germania si nu stiu ce sa facem .
    Astept un respuns cat mai curand , multumesc anticipat!

  3. alina elena

    vreau sa stiu daca sa operat cineva la buzau de proteza la sold daca da la cine si cum se simnte va multumesc

  4. lungu georgiana

    buna ziua! sunt fica unei femei in varsta de 55 de ani.care sufera de coxartroza la piciorul drept acceasta problema o are de vro 4 ani in urma fiinca nu avem posibilitatii pentru a pune proteza va cer ajutorul dumneavoastra cum pot sa ajung la casa de asiguratii pt a ne da un sprijin pt acceasta operatie…cu stima si respect georgiana …piatra neamt

  5. IOANADICIU

    Cine ma poate lamurii, fiiul meu , in virsta de 42 ani este protezat la ambele picioare de 6 luni cu proteza mobila necimentata, poate sa mearga pe bicicleta? daca da? dupa cit timp? a facut si recuperare este operat in Italia si tot acolo a facut si recuperarea, dar am omis sa intrebam acest lucru. Daca stie cineva sa ne raspunda Va multumesc Ioana.

  6. laura

    Buna dimineata,

    Cum pot afla ce tip de proteze (exceptind tijele elastice) pentru o fractura de sold intra in programul national de protezare?

    Cu multumiri,
    Laura

  7. ABBY82

    buna seara,o intrebare am,bunica mea 69ani are proteza de sold,acum trebuie schimbata ca s-a deplasat stiti cumva daca operatia va fi ok tinand cont ca ea are 100kg?

  8. loredana

    Buna seara numele meu este Loredana , si sunt din Iasi , am si eu o problema si nu stiu cui sa ma adresez si poate ma ajuta si pe mine cineva.Bunica mea are osteoporoza si coxartroza la soldul stang si e intr-o stare avansata, mai are un pic si nu mai poate sa mearga plus ca durerile sunt ingrozitoare.As vrea sa o operez dar de fiecara data m-am lovit de problema banilor , la noi in iasi toata lumea zice ca protezele se platesc , dar am citit ca de fapt sunt gratuite si asigurate de casa de asigurari.Daca ,cunoasteti un doctor care poate sa ma indrume si pe mine va rog frumos sa imi raspundeti.Multumesc frumos!

  9. ady

    buna! sunt din iasi. am 31 de ani. in martie am fost operat la femurul stg. proteza tip metal-metal. la spit sf spiridon-iasi la dr paul sarbu.dupa 2 luni de la interventie “sunt in grafic”,desi mai am mult de munca pana sa-mi revin. totul s-a facut pe banii mei. am dat peste 130 mil cu totul. e o poezie treaba cu cnas.vrajeala ieftina.nu aveam banii astia..adio! medicul mai are de lucrat mult in a relationa cu pacientul sau,dar ca ortoped …”este in grafic”! succes tuturor

  10. dorina

    buna,sunt din iasi,as dori sa stiu daca se poate realiza operatie de protezare sold fara a da asa de multi bani pt proteza,doctori,anestezisti!!ma sperie sumele colosale ce sunt vehiculate!daca sunt asigurata de ce sa platesc proteza?as putea da statul roman in judecata la cedo pt faptul ca sunt discriminata?poate ma sfatuieste cineva!!poate si un medic bun pt operatia ce trebuie facuta de urgenta!!multumesc anticipat pt ajutor!id.doribbb@yahoo.com

  11. elena

    buna sunt din sfantu gheorghe si ma numesc elena,am si eu o problema si nu stiu cui sa ma adresez ,mama mea sufera de coxatroza ,e intr,un stadiu avansat si trebuie sa se opereze pe ambele picioare,dureriile sunt ingrozitoare si as dori daca se poate sa ma indrume si pe mine cineva unde poate sa se opereze si la ce doctor … va multumesc cu respect elena…

  12. Resteman Dorina

    Buna,ma numesc Dorina,am 33 ani,si sunt diagnosticata cu luxatie congenitala sold stang,diferenta este de aproximativ 5 cm,am fost operata pe cand aveam 6 ani dar fara succes,acum 2 ani am fost la Bucuresti ,pt ca am auzit ca acolo as avea o sansa,dar am fost dezamagita,pt ca medicul de acolo mi-a zis ca diferenta de 5 cm el nu mi-o poate face,va rog cine ma poate indruma unde sa ma duc sa ma operez pt ca nu mai suport durerile,de la an ,la an sunt tot mai mari,am noroc cu medicamentele care mai imi iau din dureri,dar nici alea cateodata.Eu locuiesc in apropiere de Cluj,astept raspuns pe tel.0745459131

  13. Lucian

    Raspuns ptr. Lungu Georgiana….suna la 0762343771 daca te mai intereseaza operatia mamei tale. Sunt din Roman si sunt operat!

  14. bobica

    Sant o femeie de 62 de ani,am probleme mari de sold.Nu mai suport durerile.M-am dus la Bucuresti cu filmul facut la Satu Mare.Dr.mi-a spus ca trebuie sa ma operez,dar operatia ma costA 1400 EU. Daca nu am astept 1-1,5 ani.Eu nu mai pot astepta,dar nici nu am banii astia,ca am o pensie de 707,o roni si sotul meu sta in carucior cu rotile de 14 ani.A-si avea foarte mare nevoie cat de repede de operatia aceasta.Rog ajutorul cuiva,unde sa ma adresezi sa ma opereze.Repede si bine.

  15. bobica

    Buna seara.Oare cat trebuie sa astept sa se rezolve ?Am emotii si astept tare mult sa-mi scrieti vesti bune.

  16. bobica

    Buna ziua. Sar nu ma ajutati inca,va rog,va rog,va rog.Ca nu mai pot durerile si nu mai pot umbla.AJUTOR RAPID.Multumesc.

  17. RELY

    Buna ziua, ma numesc Rely, am necroza de cap femural la piciorul stang stadiul III B-C din 2011, am facut 50 sedinte hiperbara, pana azi in aproape 2 ani am reusit doar sa stagnez ,dar au inceput durerile in sold pe langa cele anghinal si as dori sa va rog daca se poate sa-mi recomandati un spital bun cu recuperare si doctor bun pentru proteza de cap femural, pt ca un an am mers in doua carje si unul intr-o carja, nu am decat 48 de ani si m-am saturat de acest chin. Va multumesc.

  18. RELY

    Din Craiova dar as fi dispusa sa merg la Bucuresti, Cluj, oriunde numai sa cuprinda si recuperarea pt ca nu vreau sa stric ceva din cauza recuperarii gresite

  19. ionut adrian

    buna numele meu esti Ionut Adrian in varsta de 22 ani …am facut acum 2 saptamani operatia la sold …diagnostic coxartroza la ambele solduri …peste 2 luni va trebui sa ma duc sa fac si la piciorul stang..nu mai am dureri de sold iar recuperarea merge foarte bine
    Eu am facut operatia la spital in costanta, vreau sa zic ca am ramas impresionat mai ales de experianta doctorilor dar si de faptul ca in 48 de ore te da jos din pan…si poti merge cu ajutorul unui cadru …din cate am inteles dupa o luna de folosire a cadrului treci la baston si in 3 luni scapi si de ala

  20. ionut adrian

    Ma scuzati nu am fost atent cum am scris…,, in 48 de ore te dau jos din pat”..operatia a fost la spitalul judetean costanta

  21. catalin

    Buna seara! Am o intrebare care incerc sa ii gasesc un raspuns dar nu reusesc.Un doctor inainte de o operatie de coxartroza vazand pe fisa ca pacientul sufera de hepatita tip C activ are obligatia sa instiinteze pacientul ori un membru din familie.Asta in conditiile in care a refuzat operatie de cateva ori fara a spune un motiv concret si totusi intrun final a efectuato.Ce ar pati bunicuta mea acum dupa operatie reamintesc avand hepatita C activa? Va multumesc pentru raspuns!

  22. Ciuho Post author

    Orice pacient trebuie informat. Fara a examina pacientul si a vedea analizele imi este greu sa ma pronunt dar multe din cazurile operate la noi in spital cu patologie similara au avut o evolutie favorabila.

  23. Diana

    URGENT SPITAL CAUTA MEDIC BALNEOLOGIE SE INCHIDE SECTIA JUD. PRAHOVA DIN LIPSA MEDIC
    Spitalul de Pediatrie Ploiesti cauta URGENT Medic specialist balneologie recuperare medicala sau reumatologie cu jumatate de norma sau cu norma intreaga, dupa preferinata. As. Stan Florinela 0740767645 sau Fix. 0244.592.805 (interior 13 – Resurse Umane) intre orele 9.oo si 13.oo
    Va rog dati mai departe copilasii din intreg judetul Prahova vor avea de suferit!!!! Ajutati-ne sa-l aducem pe Mosul si acestor suflete nevinovate!!!!

  24. elisabeta

    am 46 de ani si sufar si eu de displaziw de sold cu necrozare de cap femural si scurtare membru drep.coxartoza si conartroza picior stg,cui trebuie sa ma adresez pt a beneficia de deconatrea protezei de catre Casa de Asigurari,deorece din salariul pe care il primesc abia daca imi pot achita facturile nemaivorbin de acitarea unei proteze de sold sau a unei asemenea interventii.Ce pot sa fac in acesata situatie,cine ma poate ajuta?locuiesc singura si nu am la cine apela sa ma ajute.

  25. Ciuho Post author

    Oficial exista un program national de protezare. Neoficial insa…Incercati la casa de asigurari de care apartineti.

  26. Emil

    Buna seara. Va scriu in speranta ca poate cineva stie cum se prcedeaza (de la A la Z) in ceea ce priveste o protezare de sold pentru mama mea in varsta de 68 ani in contextul in care nu avem alt venit in afara de pensia mamei. Am inteles din auzite cum ca se platesc si protezele si operatia in sine. Ce anume trebuie facut pentru a o scuti de durerile pe care le are. Cu stima si respect.

  27. Ciuho Post author

    Exista programul national de protezare. Etapele exacte le obtineti de la medicul de familie sau casa de asigurari de sanatate.

  28. Anonymous

    Buna ziua .tatal meu are 80 de ani si ni sa spus ca are nevoie de proteza de cap femural el mai sufera si de poliartrita reumatoida se mai face aceasta operatie si la varsta lui?cu rezultate ?unde?are o pensie de 745.este din jud.Gl.ne puteti ajuta?multumesc.

  29. iordache steluta

    Am nevoie de sfatul dv.tatal meu are 80de ani are nevoie de pr. de cap femural,se mai reface la varsta lui?cum trebuie sa procedez?va multumesc.

  30. io

    Buna ziua .tatal meu are 80 de ani si ni sa spus ca are nevoie de proteza de cap femural el mai sufera si de poliartrita reumatoida se mai face aceasta operatie si la varsta lui?cu rezultate ?unde?are o pensie de 745.este din jud.Gl.ne puteti ajuta?multumesc.

  31. steluta

    Buna ziua .tatal meu are 80 de ani si ni sa spus ca are nevoie de proteza de cap femural el mai sufera si de poliartrita reumatoida se mai face aceasta operatie si la varsta lui?cu rezultate ?unde?are o pensie de 745.este din jud.Gl.ne puteti ajuta?multumesc.

  32. dudu adrian

    Operat de necreza bilaterala cap femural o interventie pe 26august si una pe 1 octombrie
    La craiova merg fara baston da mai simt durere pe taetura si mai fac febra musculara fac gimnastica recuperatorie de cand m-am operat si vreau s stiu daca in afara de gimnastica mai trebuie sa fac alte proceduri dpe recuperare cate kg pot sa ridic

  33. mirela

    puteti sa-mi dati referinte despre operatiile de protezare sold facute de d-l doctor Hozan Calin de la Spitalul Clinic Judetean Oradea ?

  34. magda

    Va rog sa imi recomandati un medic care ma poate opera la sold pentru a mi implanta o proteza am coxartroza si as vrea sa stiu un medic bun in bucuresti

  35. maria

    Buna ziua! Am citit cu interes articolul despre activitatile din spitalul dvs si as avea nevoie de un sfat. Am doua endoproteze de sold una de 14 ani si una de 6 ani. Cea mai veche a inceput sa imi faca probleme, am dureri iar medicii nu vor sa ma opereze din cauza supragreutatii. Am incercat nenumarate diete de toate tipurile si rezultatul a fost cresterea in greutate dupa fiecare dieta. Am mare nevoie de un consult ortopedic. Va rog sa-mi spuneti ce pot sa fac si cui sa ma adresez. Multumesc

  36. paul galateanul

    buna ziua . mama mea sufera de coxactroza femurala dreapta gradul 6 are dureri foarte mari . va rog mult sfatuiti ma ce pot sa fac ? unde pot s o operez ? mentionez ca are 68 de ani , cca. 1.65 m / 70 – 80 kg locuieste in localitatea marasesti judetul vrancea si este greu transportabila . a fost internata in spitalul judetean focsani si acolo au diagnosticat o cu mai sus mentionatul diagnostic are ca analize doar biletul de iesire din spital la externare iau comunicat ca acolo nu au dotarea necesara pentru montarea unei proteze . va rog mult ajutati ma ce pot sa fac sfatuiti ma , ajutati ma . astept sfaturile dumneavoastra pe adresa mea geamanul67@gmail.com va multumesc cu stima paul .

  37. Bulgaru Anda

    Buna Ziua,
    Sufar de coxartroza bilaterala rezultata in urma luxatiei congenitale bilaterale de sold.Intentionez sa optez pentru o proteza performanta(aprox 35 ani de folosinta).Va rog sa imi recomandati eventuale clinici,spitale medici pentru aceasta in zona Bucuresti si/sau Constanta.Eventual daca cunoasteti preturi/proceduri de urmat.Contact adresa mail bulgaruanda@yahoo.com
    Va multumesc anticipat

Leave a Reply

Your email address will not be published.