Va vine sa credeti?

UDMR-si-Minciunile-PSD-USL-UMF-Targu-MUresAu adoptat pe ascuns o ordonanta prin care maghiara devine limba oficiala in Romania.

Solicit public Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională în legătură cu ordonanţa intrucat este singura institutuie care poate bloca la CCR o ordonanţă înainte ca actul normativ, cu aplicare imediată, să ajungă în Parlament.”

Prin ordonanta de urgenta adoptata de guvernului Romaniei, UDMR a stabilit ca in aceasta tara, cetăţenii care aparţin minorităţilor naţionale, cu domiciliul sau reşedinţa într-o localitate în care ponderea minorităţii depăşeşte 20%, îşi vor trimite de acum petiţiile catre Avocatul Poporului în limba maternă, iar Avocatul Poporului, inca roman, va avea obligaţia să le răspundă şi în română şi în limba în care a fost sesizată instituţia. Pentru aceasta, birourile teritoriale ale avocatului poporului vor avea angajati vorbitori ai limbilor materne ale minoritatilor nationale.

Practic pentru a-si asigura majoritatea parlamentara, Guvernul Romaniei a facut un copy-paste rapid la o initiativa legislativa apartinand parlamentarilor UDMR ce a trecut tacit prin februarie de Camera Deputatilor dar care are drept camera decizionala Senatul.

USL a uitat rapid ca ne promiteau in campania din 2012 decurajarea UDMR in a mai ridica pretentii si a mai pune conditii.

Si mai grav este ca a uitat si Constitutia Romaniei care prevede inca la articolul 13 ca, in Romania, limba oficiala este romana. In aceste conditii declaratiile Ministrului Afacerilor Externe par doar o fumigena menita sa ascunda incalcarea cu buna stiinta a Constitutiei Romaniei de catre guvernul din care face parte.

2 thoughts on “Va vine sa credeti?

  1. mihaic3001

    Domnule Ciuhodaru !
    Cu tot respectul şi aprecierea pe care v-o port, şi să ştiţi că în sinea mea v-am admirat de ani de zile ori de câte ori aţi apărut pe sticlă, fie filmat direct de la locul de muncă, în halatul dvs. de doctor care poartă o răspundere imensă, fie în activitatea dvs. politică unde mie mi s-a părut că sunteţi un om inimos, activ, etc. (lucruri de bun augur), dar de data asta nu prea sunt de acord cu dvs.
    Pe fondul problemei, aveţi dreptate – cu UDMR-ul trebuie făcut ceva, aveţi dreptate aici şi punct.
    Nu sunt de acord cu dvs. domnule Tudor Ciuhodaru, prin faptul că nu “biciuiţi” cu aceiaşi unitate de măsură şi într-o parte şi în cealalaltă.
    Concret : fără a fi vreun uselist pe viaţă şi moarte, recunosc că că am votat cu ei , susţin politica dusă de aceştia , acum merg pe mâna PSD-ului , cu toate păcatele lor. Şi da, păcatele lor nu sunt puţine, printre acestea, numărându-se şi “păcatul UDMR” expus şi dezbătut de dvs. pe blog şi chiar PE BUNĂ DREPTATE, ca să vedeţi că vreau să fiu obiectiv. Da, admit păcatele, greşelile, uneori chiar şi nemerniciile guvernului Ponta, unele greşeli mai mari sau mai mici ale premierului, etc. Le admit fără rezerve. Recunosc că nu-mi pică deloc bine când văd gafe guvernamentale, gafe pesediste, gafe ale premierului, etc., dar acestea domnule Ciuhodaru, în raport cu “pârjolul” lăsat în urmă de guvernarea Boc, de sistemul din ce în ce mai ticăloşit instaurat de Băsescu şi pus în aplicare de slugile sale servile, sunt “mizilic”, pur şi simplu.
    “Supărarea” mea pe dvs. vine din faptul domnule Ciuhodaru că vreau să vă văd la fel de activ şi vocal şi împotriva clanului lui Băsescu, împotriva ticăloşilor băsişti din servicii şi din instituţii, împotriva magistraţilor băsificaţi de sus până jos, împotriva tuturor acelor băsişti care au acaparat cu de la sine putere România, au subjugat acest popor şi o duce direct într-o gaură neagră unde ţara asta va rămâne înfundată definitiv şi irevocabil. Vă rog dle. Ciuhodaru, vă rog, nu vă prefaceţi că nu vedeţi ce se întâmplă cu această ţară, condusă dezastruos de clanul lui Băsescu.
    Păi cărui CCR vă adresaţi d.le Ciuhodaru, aceluia care în 2012 împotriva voinţei unui popor, cu tupeu şi sprijin extern, au jonglat la 5.30 dimineaţa cu o erată, “Băsescu a fost demis”, “Băsescu n-a fost demis” ? Pe asta, cu Morar, cu fostul Ceauşescu sau handicapatul de Zăgrean, cu Aspazia senila care îşi întorcea declaraţiile de la o zi la alta la referendumul din 2012, mai o consideraţi dvs. instituţie d.le Ciuhodaru ? Ce încredere mai aveţi în slugile umile ale lui Băsescu din CCR ?
    Nu v-am văzut aşa activ şi indignat domnule Ciuhodaru pe scandalurile în care este implicat Băsescu, acest preşedinte ilegitim … atât în scandalurile legate de Nana, cât şi în cel legat de fratele său, cât şi în cel legat de ginerele său ! Nu mai spun şi nu mai pomenesc de toată târăşenia lui Morar cu “spălare de dosare” şi “preşedintele are imunitate” ptr. orice, de “flotă” , de Căşuneanu, de Alro ?
    Cum este domnule Ciuhodaru cu Constituţia când vine vorba de Băsescu , care o calcă în picioare de dimineaţă până seara după cum i se scoală lui ?
    De Băsescu, dar şi de oamenii săi, obedienţi ? Cu Udrea care a primit de la Boc 4 miliarde din fondul de rezervă al Guvernului, cu toate nemerniciile făcute , închis spitale, şcoli, deturnat fonduri de la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, tăiat pensii şi salarii, intratul cu cizmele în liniştea sufletească a românilor, fraude din fonduri europene, deturnare de fonduri prin firme clientelare de partid, etc ?
    Cum e cu toate astea d.le Ciuhodaru ?
    Cu speranţa că îmi ve-ţi răspunde la aceste întrebări, vă mulţumesc ptr. atenţie şi vă doresc toate cele bune !
    Cu respect un cetăţean supărat foc în primul rând pe faptul că Băsescu şi oamenii săi au dus ţara asta de râpă de n-o mai scoate nici dracu la liman, şi mai apoi pe greşelile făcute de actuala guvernare !

  2. Ciuho Post author

    Am spus si atunci ca si acum lucrurilor pe nume. Nu am nicio rezerva si nici preferinte. Faceti doar un mic efort sa va amintiti. Stiu ca ceea ce spun ii deranjeaza si pe unii si pe altii…dar nu pot sa fiu indiferent. Mie imi pasa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.