Conferinţa Regională Managementul pacientului politraumatizat în spitalele din România – ediţia a IV-a, Timişoara, 12-13 iulie

Societatea Română de Chirurgie de Urgență și Traumatologie (SRCUT) și Fundația Amfiteatru, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” Timișoara organizează o nouă conferință pe tema politraumei: Timișoara, 12-13 iulie 2013, Hotel Reghina Blue, str. Cozia nr. 91. Conferința este coordonată de prof. dr. Mircea Beuran, președintele SRCUT, UMF “Carol Davila” București (coordonator național), și prof. dr. Doru Vâlceanu, UMF “Victor Babeș” Timișoara și șeful Clinicii III Chirurgie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara (SCJUT), coordonator regional.

Întâlnirea anticipează crearea Centrului Regional de Urgență Timișoara și urmărește să ajute la stabilirea unor protocoale de comunicare între medicii de diverse specialități care fac parte din echipa de politraumă, precum și între unitățile medicale din regiune implicate în tratamentul pacientului politraumatizat. De aceea, invităm medicii chirurgi, anesteziști și urgentiști să ne fie alături pentru o discuție transparentă și constructivă vizând managementul politraumei în spitale.

Este cea de a patra manifestare din seria dedicată politraumei, după două evenimente organizate la nivel național, în 2012, la Tg. Mureș și la București, și după conferința regională de la Iași, din martie 2013. Manifestările urmăresc să găsească soluții pentru a permite îngrijirea optimă a pacientului politraumatizat și în spital, după preluarea lui din Unitatea de Primire Urgențe (UPU), în contextul unui sistem de sănătate tot mai deficitar. O reușită a evenimentelor organizate pe această temă a fost măsura luată de Guvern și de Ministerul Sănătății de a aproba implementarea Programului Național de finanțare a cazurilor critice. Programul, creat în urmă cu aproape doi ani de către prof. dr. Dorel Săndesc, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI), oferă spitalelor resurse suplimentare pentru a-și recupera banii cheltuiți pentru cazurile complexe.

Conferința este creditată de către Colegiul Medicilor din România cu 7 credite de educație medicală continuă.

Au confirmat prezența la eveniment următorii:

  • Dr. Vasile Cepoi, Consilier de Stat pe probleme de Sănătate al Prim-Ministrului,

  • Prof. dr. Dorel Săndesc, Președinte SRATI, UMF “Victor Babeș” Timișoara,

  • As. med. Daniel Aurelian Ilincariu, coordonator centrul regional de transplant, SCJUT, Clinica ATI,

  • Prof. dr. Lazăr Fulger, UMF “Victor Babeș” Timișoara, Clinica II Chirurgie SCJUT

  • Conf. dr. Ciprian Duță, Clinica II Chirurgie SCJUT,

  • Dr. Mihai Bujor Grecu, Medic Șef UPU-SMURD SCJUT,

  • Dr. Ioan Nediglea, medic primar anestezie și terapie intensivă SCJUT,

  • Dr. Dr. med. Horia Pleș, neurochirurgie, SCJUT,

  • Șef Lucrări dr. Stelian Pantea, UMF “Victor Babeș”,

  • Dr. Flore Vârcuș, UMF “Victor Babeș”,

  • Prof. dr. Mihai Ionac, UMF “Victor Babeș” Timișoara,

  • Conf. dr. Cristian Nica, UMF “Victor Babeș”, Clinica III Chirurgie Generală SCJUT,

  • Dr. Sorin Păun, Clinica de Chirurgie, Spitalul Clinic de Urgență București.12


Mai multe informații despre conferință și despre modalitatea de înscriere sunt disponibile pe site-ul www.eurocomunitateamedicală.ro. Data limită de înscriere este 5 iulie 2013.

Politrauma, adică afectarea a celor puțin două organe, dintre care unul cu risc vital, este principala cauză de mortalitate în rândul persoanelor sub 45 de ani, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Accidentele rutiere sunt cauza numărul unu de politraumatisme.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm contactați

Mariana Minea
Coordonator Amfiteatrul de Sănătate
mariana.minea@fundatia-amfiteatru.ro
tel.: 0729.729.737
(componenta științifică și parteneriate media)

Lia Ciobîcă
Secretar conferință
lia.ciobica@fundatia-amfiteatru.ro
tel.: 0726.372.944
(înscrieri și oferta de servicii la conferință)

Partener media:     PM_logo_2013

Afis-Timisoara---iulie-2013

Leave a Reply

Your email address will not be published.