Consumată în perioadele de alăptare, berea fără alcool poate contribui la creşterea nivelului de antioxidanţi din laptele matern

Potrivit studiului realizat de Universitatea din Valecia și Spitalul Universitar Dr. Peset, berea fără alcool poate ajuta la ridicarea cu până la 30% a nivelului de antioxidanți din laptele matern.

“Iată că de această dată atenția cercetătorilor spanioli s-a îndreptat către berea fără alcool. Fabricată din aceleași ingrediente naturale specifice berii, varianta fără alcool a celebrei băuturi prezintă însă și marele avantaj de a putea fi consumată în orice moment al zilei. Mai mult, poate fi băută chiar în timpul sarcinii sau în perioada de alăptare a bebelușilor. Rezultatele studiului sunt fără îndoială interesante și explicabile dacă e să luam în considerare doar calitățile hameiului, de pildă. Un singur lucru aș dori să mai adaug, o informație cred prețioasă pentru mamele care preferă această băutură și care doresc să își și mențină silueta: berea fără alcool are și un nivel caloric scăzut, de doar 18 kcal/ 100 ml“, susține Corina Zugravu, Președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Consumul de bere fără alcool poate optimiza nivelul antioxidanților din laptele matern. Aceasta este principala concluzie e studiului condus de către Dr. Pilar Codoner, Șefa departamentului de Pediatrie în cadrul Spitalului Dr. Peset din Valencia și Dr. Victoria Valls, cercetator în cadrul Universității din Valencia. Studiul a fost realizat cu ajutorul a 80 de mame aflate în perioada alăptării, dintre care jumătate au urmat o dietă obișnuită, în timp ce restul au avut un supliment de 2 beri fără alcool pe zi, timp de 30 de zile.

Pe durata studiului a fost determinat nivelul antioxidanților din laptele matern în trei momente diferite ale alăptării în funcție de starea de maturitate (la începutul studiului, după 15 zile și în final după 30 de zile). Astfel, s-a observat o diminuare a activității antioxidante pe măsură ce laptele matern se maturizează, totusi, mamele care și-au completat dieta cu bere fără alcool au manifestat o scădere mai mică și mai lentă. De fapt, s-a constatat că îmbogățirea dietei cu bere fără alcool poate mări cu până la 30% nivelul antioxidanților din laptele matern.

De asemenea, studiul a relevat că atât mamele care au urmat dieta îmbogățită cu bere fără alcool, cât și bebelușii acestora pot prezenta probleme mai mici în cadrul procesului de oxidare celulară și o creștere a nivelului de antioxidanți din sânge.

Consumul moderat de bere trebuie completat de un stil de viață sănătos și o alimentație corespunzătoare, ne atrag atenția membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție.

Leave a Reply

Your email address will not be published.