Dedalus TeamNet participă la Summitul IHE, cel mai important eveniment de interoperabilitate în sectorul medical

IHE International World Summit, cel mai important eveniment de interoperabilitate in domeniul medical, are loc in Istanbul, in perioada 16-18 Aprilie 2013.


Evenimentul reuneste specialisti si consultanti ai organizatiei Integrating the Healthcare Enterprise (IHE), CEO si CIO din institutii medicale si de la furnizori de software pentru sectorul medical, din intreaga lume.


Emilian Costas


"Summitul IHE adreseaza o serie de probleme care nu au granite: cum punem bazele unor platforme software interoperabile, prin care toti furnizorii de servicii medicale din tara si din afara, sa identifice pacientul si sa-I ofere asistenta? Cum punem la dispozitia personalului medical informatia necesara din Dosarul Pacientului pentru a lua decizii corecte? Cum centralizeaza fiecare stat serviciile medicale oferite in tara si in afara tarii? Interoperabilitatea in sectorul medical a devenit obligatorie pentru un act medical de calitate. " Emilian Costas, Director General Dedalus TeamNet


Printre temele abordate in cadrul evenimentului se numara avantajele IHE si rolul organizatiei in structurile de coordonare din sectorul medical public ale fiecarei tari. Dezvoltatorii vor primi informatii despre certificari si modalitati prin care o solutie informatica medicala poate deveni compatibila cu cerintele IHE. In cadrul evenimentului sunt prezentate solutii de comunicare intre aplicatiile medicale:


" Europa este cunoscuta pentru diversitatea intitativelor in sectorul medical public si diferentele majore de la un stat la altul. Trebuie sa gandim dincolo de functionalitati si sa construim aplicatii prin care toti furnizorii de serviciile medicale sa comunice. Dezvoltarea unei aplicatii medicale trebuie sa fie conforma cu standarde si fluxuri acceptate la nivel mondial. " adauga Emilian Costas, Dedalus TeamNet


Dedalus TeamNet este singura companie din Romania care ofera o solutie medicala interoperabila conforma cu standardele HL7 si DICOM si dezvoltata in parteneriat cu IHE. Solutia medicala Armonia®sanita pentru spitale, este originara din Italia si este comercializata in alte 12 tari din Europa, Asia si America.


Integrating the Healthcare Enterprise (IHE) promoveaza eficienta si siguranta in domeniul medical. Organizatia sustine aceasta misiune prin punerea la dispozitia furnizorilor medicali si a institutiilor medicale a unor sisteme IT interoperabile, bazate pe standarde acceptate la nivel mondial.


Pentru detalii intrati pe www.dedalus-teamnet.ro


Despre Integrating the Healthcare Enterprise (IHE)


Integrating the Healthcare Enterprise (IHE) International este o organizatie non-profit din Illinois U.S.A, cu membri in Europa, Asia si America de Nord, care ofera utilizatorilor si dezvoltatorilor de sisteme informatice, posibilitatea de a asigura interoperabilitatea intre aceste sisteme. Acest lucru devine posibil prin definirea fluxurilor medicale si specificatii bazate pe standardele de comunicare din domeniu. Activitatea asociatiei este organizata de comitetul IHE si sponsorizata de institutii internationale.


In Europa, IHE a sustinut proiecte medicale nationale in noua tari: Austria, Franta, Germania, Italia, Olanda, Elvetia, Spania, Turcia si UK.


Despre suita ARMONIA®


Suita Armonia® este formata din aplicatii software specializate, interoperabile, pentru spitale si centre medicale private. Aplicatiile sunt  comercializate in prezent in 12 tari si utilizate cu succes in peste 300 de spitale private, 250 de spitale publice, peste 280 de Laboratoare si 500 de Sali de Operatie din Italia.


Despre Dedalus TeamNet


Dedalus TeamNet este unul dintre principalii furnizori de sisteme informatice integrate pentru sectorul medical, din Romania.


Compania a rezultat dintr-un parteneriat strategic intre: TeamNet, unul dintre cei mai importanti integratori de sisteme informatice din Romania, locul doi in top Deloitte Technology Fast 50 Central Europe in 2012 si Dedalus SPA, leader in solutii software pentru sistemul de sanatate public si privat din Italia.


Dedalus TeamNet ofera o suita de aplicatii interoperabile pentru managementul tuturor activitatilor medicale, administrative si financiare dintr-un spital public sau privat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.