Protejează-ți ficatul în fața exceselor culinare de Paște

Se apropie sărbătorile pascale, o perioadă care ne pune față în față cu ispite culinare de tot felul. Un prilej bun de a fi alături de cei dragi, de a ne revedea rudele şi prietenii, Paștele vine la pachet cu mese copioase, de la care nu trebuie să lipsească, conform tradiției, ouăle roşii, carnea de miel, cozonacul, pasca şi vinul roşu. Aceste alimente tradiționale sunt … Continue reading Protejează-ți ficatul în fața exceselor culinare de Paște

Cum ne pregătim pentru Sărbătorile de Paşte

Pastele este o sarbatoare simbolica, a reinnoirii si improspatarii. Postul este si el parte din acest proces, reprezentand din punct de vedere alimentar o dieta prin excelenta vegetariana, cu un caracter de crutare hepatica – pune in repaus secretia biliara si functia hepatica. “Trebuie sa ne asiguram ca facilitam trecerea organismului nostru de la un regim alimentar sarac in grasimi si proteine animale, bogat in … Continue reading Cum ne pregătim pentru Sărbătorile de Paşte