Alăptatul

Parlamentara argentiniană Victoria Donda Perez a devenut celebră şi este se pare noul simbol al femeii moderne, neangoasate de feminitatea ei.

Acolo unde parlamentarii români picotesc, fac biluțe şi citesc almanahe, argentinianca, silită de responsabilitatea față de electoratul propriu să participe în orice condiții la şedințele în plen, şi-a scos sânul stâng şi şi-a alăptat fetița.

Priveliştea femeii a cucerit inimile celorlalte femei dar şi privirile bărbaților, toți cei din jur şi de pretutindeni aşteptând cu ochii holbați ca doamna parlamentar să mute copilul şi în partea cealaltă.

Pentru că, şi sper să nu fie cu supărare, arareori s-au mai văzut sâni mai buni de supt, de muls şi de stofâlcit decât cei ai Victoriei motiv pentru care mă îndoiesc că pe perioada fiziologicului act atenția parlamentului s-a putut realmente focusa pe discursuri sau vot.

Este adevărat că în ceea ce priveşte doamnele din politica românească situația este un pic diferită şi de fapt, dacă stau sa cuget un pic, presupun ca nu putem fi decât recunoscători unor femei ca Rovana Plumb pentru că au evitat să alapteze în public.

Ceea ce nu înseamnă că femeile cu copii mici din politica noastră nu ar putea la rândul lor contribui, de exemplu schimbând scutecele ori de câte ori Ponta se adresează plenului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.