Buzdugan și minunea

Citesc în ediția de pe 30 septembrie a prestigiosului cotidian Libertatea, la rubrica on line ”Acasă>Ultima oră” despre experiența mistică, profund religioasă și transcedentală pe care a trăit-o domnul Buzdugan în ziua în care a vizitat mormântul lui Arsenie Boca.

Un șir de pățanii semnificative, pe care doar un om lipsit de harul de a povesti și darul de a înțelege le-ar eticheta cu fraza ”A alunecat în baie și a dat cu sfecla de faianță”, au condus la o iluminare miraculoasă survenită, ca cele mai multe iluminări de altfel, la câteva secunde de la căderea în cap.

Deși informația este de ultimă oră, întâmplarea povestită de traumatizatul cerebral s-a petrecut se pare pe 7 ianuarie, zi sfântă în care realizatorul, un om credincios, se pelerina pe la Prislop.

Fiind o zi foarte geroasă (-25 de grade) pare că omul a renunțat la o parte din programul zilnic, alergând doar vreo 14 kilometri prin vântoasă, spre mirarea probabilă și stuchitul în sâni al localnicilor.

Înainte să se apuce de haltere și tracțiuni omul face, se pare, un duș și taman atunci a lovit necuratul, sub forma gresiei umede și alunecoase, totuși pregătită și primitoare cu țăpânul păcătosului.

Căderea însăși a fost neobișnuită față de relatările altor împiedicați, Buzdugan afirmând că aceasta a fost extrem de rapidă, practic o fracțiune de secundă (măsurătoare care ridică unele semne de întrebare privind accelerația gravitațională din zilele în care Arsenie Boca se concentreaza să facă vreun miracol).

Pentru că preasfântul lucra și auzindu-l pe specialistul mass media invocându-l de sub chiuvetă, a intervenit în forță, cu har, ca să îl scoată, mai mult sau mai puțin la propriu din rahat.

Situația așa cum este descrisă în gazetă era dramatică. Capul suferise două izbituri succesive, numărul minim de la care beatificabilul începe să se implice personal și mâna dreaptă se pare că ieșise din umăr, ca la leproșii din Galilea.

Urmează descrierea amănunțită a rugăciunii care a adus sfântul și modalitatea miraculoasă prin care acesta a lucrat, utilizând ce e drept instrumente umane cum ar fi echipajul salvării, ortopezii de la Deva, chirurgii de la București și specialiștii în recuperare de aici, toți demonstrându-se, cu voia și binecuvântarea părintelui, capabili se refacă umărul prezentatorului și fiind în mod evident dirijați de o putere divină.

Buzdugan nu detaliază mai mult, dar la acest nivel de analiză sunt convins că, în intervalul scurs până la publicarea acestei știri de ultimă oră, a fost probabil martor și la alte miracole și implicări ale lui Arsenie Boca, de la cutiile de metal care merg singure pe stradă și claxonează, chestiile care huruie pe cer și lasă dâre până la cheful de sex, ocazional, al femeilor.

În orice caz apariția unui astfel de articol în presa centrală este un miracol, ca și existența unui salariu pentru reporter.

One thought on “Buzdugan și minunea”

  1. Misticule, in timp ce tu scriai epitaful eu urmaream pe net canonizarea pe urmatorii 100 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.