Îndreptarea nedreptăţii

Aflu cu bucurie despre o nedreptate uriaşă ce urmează a fi îndreptată de către dirijuitorii noştri dragi.
Astfel Preafericitul Daniel, încadrat anii aceştia pe funcţia de patriarh al României va scăpa în fine de salariul mizer, de numai patru cifre, noul proiect al legii bugetarilor hotărând să mai adauge o cifră la suma lunară de ridicat de înţelept de la casierie.
Întrucât suntem un popor mistic, nici ceilalţi mari conducători de culte din ţară nu au scăpat de această ispită, cu excepţia marelui druid de Videle care, dintr-o regretabilă omisiune, a fost sărit de la majorare.
Mai mult, constatându-se că oricum în ultima vreme cheltuielile cu patrafirele, cu transportul şi păzirea moaştelor, costul cerii de lumânare şi a peaghiazmei livrată de Apanova s-au mărit nepermis, câteva zeci de mii de preoţi au devenit slujbaşi şi lefegii la stat, deşi, spre deosebire de medici, nu şi funcţionari.
Nu îmi este clar dacă aceste sume se vor primi numerar sau dacă sfinţiile lor vor primii ochiul dracului pe card, ca noi ceilalţi.
Nu cred totuşi că va fi o problemă de natură a deranja utreniile, neexistând vreun motiv pentru care chiliile, mânăstirile sau altarele să fie private de ATMuri, cititoare de card şi birouri bancare mobile (binecuvântate, desigur, în prealabil).
Nu este clar ce vor face toţi aceşti oameni pentru sumele în plus, pariul meu fiind că probabil vor boteza mai vârtos şi poate, la căsătorii, vor arăta contribuabiliilor compasiunea meritată.
Cât despre înmormântări o să fie spor, acum că s-a hotărât că cei 25 % în plus a medicilor arată mai degrabă ca 10%, desigur dacă mai rămân bani la buget.

Leave a Reply

Your email address will not be published.