Salariul meu

Salariul meu este mic.
Recunosc că are alte calităţi. Este un salariu frumos, bine plătit, îmbrăcat în straiele la modă a unui cont virtual obligatoriu, relativ punctual şi ajustabil anual cu pătrimea inflaţiei (cu excepţia, desigur, a anilor postelectorali).
Din păcate, dintr-o perspectivă îngustă, cămătăresc-matematică se dovedeşte a fi mic ca sula unui pekinez îndrăgostit de o lupoaică.
De fapt nici n-ar fi mic dacă plata lui s-ar face mai des. Mult mai des.
Cumva însă, în lipsa acestui impuls de a plăti salariul meu zilnic, stăpânitorii forţei mele de muncă au uitat să scrie înaintea virgulei zeroul fără de care biata mea chenzină arată ca un gladiator sfrijit cu o sabie de lemn înfruntând mirmilonii din ce în ce mai graşi ai societăţilor de utilităţi, retiarii cu mii de muşchi ai băncilor şi secutorii fiscalităţii.
Firea egoistă a negustorilor de toate felurile, a benzinarilor şi casierilor de la supermarketuri exclude, din păcate, achitarea cu cimilituri, gânduri bune şi complimente a produselor de lux cu care m-am obişnuit, de la crăpelniţă la ţigări, deodorant şi hârtie igienică, motiv pentru care, ca să le închid gura şi ca să evit relaţiile tensionate cu firmele de protecţie a acestor stabilimente, tot la cardul îmbătrânit înainte de vreme în care se ascund resturile salariului meu emaciat ajung într-un final.
Poate că aşa trebuie să fie.
Persistenţa unor resturi de bani în cont la sfârşitul lunii, coroborată cu vreun talk show politic sau, pur şi simplu cu contemplarea forţată a vreunui afiş electoral m-ar putea conduce spre achiziţionarea vreunei carabine cu lunetă sau, şi mai bine, explozibil. La cum mă ştiu, o dată aceste produse achiziţionate aş căuta metode să le folosesc, ceea ce ar putea în timp produce o reacţie de intoleranţă din partea societăţii, în principiu alergică la protestul direct şi eficient.
Aşa că ce pot face? Contemplu chenzina mea cu grija şi fervoarea cu care părintele unui pitic îşi protejează fiul şi mă mulţumesc cu gândul că alţii or avea-o mai mică decât mine.
La urma urmei la bărbaţi asta contează mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published.