Medicii Spitalului Wellborn obțin noi specializări prin Cursul de Medicină Materno-fetală

Echipa de medici formată din Dr. Valentina Vârgolici (medic specialist obstetrică-ginecologie) și Dr. Alin Burlacu (medic primar obstetrică-ginecologie) au participat, la finalul săptămânii trecute, la Cursul de Medicină Materno-Fetală, organizat la Biblioteca Academiei Române de Fetal Medicine Foundation Fellows din România.

Cursul se adresează medicilor specialiști din domeniul obstetricii, practicieni ai medicinei materno-fetale, ce include diagnosticul antenatal, monitorizării și îngrijirii femeilor gravide și a fătului.



Scopul cursului este de a crește standardul de îngrijiri medicale în sarcină și nivelul de sănătate al femeii gravide prin educația specialiștilor și furnizarea noutăților în domeniu, aplicate la condițiile de practică în România. Cursul este organizat de specialiști în medicină fetală din România care au efectuat stagii de pregătire în acest domeniu la King’s College, London, UK, în cadrul Fetal Medicine Foundation.

Printre cele mai importante subiecte dezbătute în cadrul cursului s-au regăsit: intervențiile fetale endoscopice, diabetul în sarcină, infecțiile materno-fetale, anomalii fetale (studii de caz), precum și multe altele.

Despre Spitalul Wellborn

Spitalul Wellborn este recunoscut în România ca fiind primul centru dedicat exclusiv serviciilor specializate de medicină materno-fetală, oferind toată asistența medicală evoluției complexe a sarcinii, mamei și fătului (sistem de asistență medicală prin screening – prevenire - , respectarea protocoalelor clinico-terapeutice, diagnostic prenatal complet, analize genetice).

Wellborn dispune de echipă de medici cu cea mai vastă experiență în Medicina Materno-Fetala din țară, supraspecializați în acest domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.