Premiera pe piata romaneasca: produsele din carne de pui CocoRico, certificate SGS pentru bunele practici ale sistemului integrat de productie

Grupul Aaylex, producatorul si distribuitorul carnii de pui CocoRico, a obtinut in premiera pentru industria zootehnica romaneasca, certificarea SGS, cu privire la bunele practici ale sistemului integrat de productie.

SGS, lider mondial in ceea ce priveste inspectia, verificarea, testarea si certificarea, este recunoscut ca etalon la nivel international, pentru evaluarea calitatii si integritatii. In urma auditului desfasurat in prima luna a acestui an si a dovezilor colectate, a informatiilor obtinute din vizite in teren, in toate locatiile de productie ale Grupului Aaylex, a rezultatelor analizelor de laborator efectuate in laboratoarele SGS si a documentelor verificate in cadrul acestui audit, echipa de audit SGS a certificat faptul ca:

Produsele CocoRico sunt naturale, fara nicio procesare ulterioara abatorizarii si transarii, respectand cerintele legislative in domeniu.

SGS certifica si ca intregul proces de productie al Grupului Aaylex, incepand de la compania care produce hrana puilor, la fermele proprii de crestere si reproductie si terminand cu etapa de abatorizare, se realizeaza:

  • fara hormoni de crestere;

  • fara antibiotice de crestere;

  • fara fainuri de origine animala;

  • fara aditivi alimentari;

  • fara aditivi furajeri (altii decat cei legal inscrisi in registrul de aditivi furajeri)

  • fara a supune carnea niciunei procesari ulterioare abatorizarii si transarii (inclusiv fara procesare cu substante pentru fragezire sau maturare);

  • fara OMG (fara modificare genetica a carnii).


Raluca Florea, Certification and Business Enhancement Business Manager, SGS Romania, confirma:

“Ca si profesionist, realizarea acestui audit a reprezentat o provocare, din mai multe puncte de vedere. In primul rand, ne-a surprins in mod placut solicitarea Aaylex pentru a realiza un astfel de audit, care sa dovedeasca consumatorilor sai ca ceea ce ei comunica sunt fapte reale, verificate si NU sunt doar afirmatii fara substanta veridica.

Totodata, pentru SGS a fost interesant sa identificam echipele mixte, cu pregatire de specialitate in medicina veterinara, in domeniul alimentar si de certificare a sistemelor de management si sa cream un model de audit specific, care sa ne permita sa evaluam in mod independent conformitatea in cadrul unui business complex, care include mai multe etape in lantul de productie de carne de pui. Am auditat o companie si profesionisti care au inteles cat de important este sa lucreze intr-un sistem integrat, si care au dovedit ca acest sistem este functional si in situatii extraordinare, lucru pentru care ii felicit.”

Bogdan Stanca, presedintele Grupului Aaylex, declara ca:

Aceasta certificare SGS reprezinta o premiera pentru zootehnia romaneasca, care confirma si recunoaste calitatea si modul natural de obtinere a produselor CocoRico, valori pe care le-am respectat si le-am considerat intotdeauna definitorii pentru activitatea noastra.

CocoRico este o marca romaneasca, deja apreciata in Europa de catre consumatorii care fac alegeri responsabile pentru familiile lor. Datorita sistemului integrat al business-ului, putem sa controlam indeaproape implementarea principiilor noastre in intregul proces tehnologic, care incepe de la ou si continua pana la obtinerea carnii de pui, care ajunge pe mesele a milioane de consumatori. Facem asta prin modul in care sunt hraniti si crescuti puii, prin modul in care supraveghem calitatea apei, prin tehnologia procesarii, dar si a sistemelor de verificare si ambalare a carnii. Numai asa putem garanta prospetimea si siguranta produselor CocoRico”.

Alaturi de noua certificare speciala pentru intregul sistem intregrat de productie, Grupul Aaylex mai detine si certificarile altor 8 standarde internationale foarte importante: BRC (British Retail Consortium), ISO 9001:2015; ISO 14001:2015; ISO 22000:2005, IFS, BSCI,Yum! Brands Global Restaurants si Halal.

Grupul Aaylex este unul dintre cei mai mari producatori si exportatori de carne de pui proaspata din Romania, avand un amplu portofoliu de clienti nationali, dar si internationali, care provin din peste 10 state: Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, Bulgaria, Cehia, Cipru, Grecia, Macedonia sau Slovacia.

CocoRico. Esti Super cand alegi sanatos!

Mai multe pe www.cocorico.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.