Spitalul Wellborn Militari: Pacienții pot beneficia de consultații gratuite de specialitate în probleme de obezitate

În România, conform unui studiu publicat anul trecut de compania Nielsen, 55% din populația din România suferă de obezitate.

Efectele obezității influențează starea de sănătate a pacientului și orice amânare a tratării sau intervenirii asupra efectelor acesteia poate determina complicații severe prin instalarea afecțiunilor cardiovasculare, a diabetului de tip II, a hipertensiunii, precum și a unor tipologii de cancer. De asemenea, obezitatea este asociată cu un nivel crescut al scăderii speranței de viață.

În Spitalul Wellborn Militari, din luna februarie, pacienții se pot programa pentru consultații gratuite de specialitate, prin medici specialiști în chirurgia bariatrică (chirurgia obezității).

Pentru programări, pacienții pot suna la numărul de telefon: 031.9105 sau pot trimite o solicitare pe adresa de e-mail 0ffice@wellborn.ro.



CHIRURGIA BARIATRICĂ este dată de un ansamblu de proceduri chirurgicale efectuate la nivel gastro intestinal, menite să determine scădere ponderală în cazul pacienților cu obezitate extremă.
Intervențiile de acest tip se adresează pacienților cu IMC> 40 kg/mp, dar și pacienților cu IMC > 35 kg/mp, ce  prezintă patologii asociate, precum diabetul de tip II și afecțiuni cardiovasculare.

Există două tipuri de intervenții bariatrice:

  • Intervenții restrictive, ce micșorează volumul gastric și încetinesc mecanismul digestiei (gastric-sleeve, inelul gastric)

  • Intervenții malabsorptive,  în care se redirecționează fluxul digestiv


Obezitatea poate afecta cordul prin influențarea factorilor de risc precum dislipidemia, hipertensiunea, intoleranta la glucoză, markerii inflamatori, apnea obstructive de somn/ hipoventilația, statusul protrombotic, pe lângă mecanismele nerecunoscute încă.

Mai multe detalii: www.wellborn.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.