Terapia Schroth, programul personalizat pentru prevenirea si tratarea scoliozei

terapia schroth, tratamentul scoliozeiStatisticile arata ca Romania este pe primele locuri in lume în ceea ce priveste frecventa scoliozelor grave la copii. O metoda neinvaziva de tratament a scoliozei este terapia Schroth, disponibila in cadrul Centrului National de Reabilitare OrtoProfil de la Targu-Mures.


Scolioza este o afectiune grava, ce apare indeosebi la copii si adolescenti, fiind o deviere a axului coloanei vertebrale in planurile frontal, sagital si orizontal. In 80% din cazuri scolioza predomina la adolescentii de sex feminin, iar formele severe apar in unul din zece cazuri, tot la fete. Boala se evidentiaza mai ales in perioada de crestere rapida din timpul pubertatii, dar sunt si cazuri in care aceasta apare mai devreme.


Terapia Schroth este cea mai eficienta metoda de tratament a scoliozei si cuprinde un program de exercitii fizice, concepute special pentru a stopa deviatia coloanei vertebrale. Exercitiile se efectueaza sub atenta supraveghere a kinetoterapeutului, scopul terapiei Schroth fiind indreptarea coloanei vertebrale prin elongatia activa a acesteia, derotarea vertebrelor prin respiratie tridimensionala, precum si tonifierea si strechingul musculaturii in pozitia maxima corectiva.


Terapia Schroth are ca obiectiv principal reducerea gradului de scolioza, respectiv incetinirea sau stoparea progresarii acestuia pana la maturitatea osoasa. De asemenea, terapia Schroth previne o serie de procese degenerative ale diferitelor segmente, cum ar fi muschii, articulatiile, zonele intervertebrale, amelioreaza durerea la nivelul coloanei vertebrale, asigura cresterea capacitatii cardio-pulmonare si imbuntateste starea psihica a pacientului.


Acest tip de tratament al scoliozei este indicat pacientilor de la varsta de 8 ani, iar durata terapiei este stabilita de catre kinetoterapeut. Terapia Schroth trebuie asociata cu purtarea obligatorie a corsetului special pentru corectia scoliozei.


Terapia Schroth este disponibila pacientilor la sediul din Targu-Mures al companiei OrtoProfil. Pentru a se programa trebuie sa acceseze site-ul www.ortoprofil.ro la sectiunea Reabilitare. Mai multe detalii despre terapia Schroth pot afla si pe blogul OrtoProfil.


Despre OrtoProfil
Compania OrtoProfil ocupa pozitia de lider in topul firmelor producatoare si distribuitoare de proteze, orteze si dispozitive medicale din tara. In cei 20 ani de activitate, OrtoProfil a cunoscut o evolutie pozitiva, reusind sa-si extinda aria de activitate pe intreg teritoriul tarii. In prezent, compania are puncte de lucru in 40 de judete ale tarii, pacientii avand posibilitatea sa se adreseze filialei OrtoProfil aflata cel mai aproape de domiciliul lor.

One thought on “Terapia Schroth, programul personalizat pentru prevenirea si tratarea scoliozei

Leave a Reply

Your email address will not be published.