Cea mai activa asociatie de pacienti

Nominalizari:

 1. unopa1 Cea mai activa asociatie de pacienti“Educatie pentru viata” 2009 – Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA). Finantator: Fondul Global de Combatere HIV/SIDA, TBC si Malariei. In Romania, conform statisticilor Compartimentului pentru Monitorizarea si Evaluarea Infectiei HIV/SIDA in Romania de la nivelul Institutului Prof. Dr. Matei Bals de la sfarsitul anului 2008, traiesc aproximativ 10000 PLWHA. Dintre acestia aproximativ 2/3 o reprezinta tinerii cu varste cuprinse intre 15 – 24 ani, generatia de copii infectati in perioada 1985 -1991 care au ajuns acum la stadiul de adulti. Peste 7000 de copii infectati cu HIV in sistemul sanitar din perioada comunista ajung acum la varsta maturitatii, devenind sexual activi, cu posibilitatea transmiterii HIV partenerilor lor sexuali si copiilor lor. Scopul proiectului “From vulnerability to empowerment – educatie pentru viata” este acela de educatie a PLWHA pentru viata de adult, pentru o viata sexuala si de reproducere sanatoasa, in directia prevenirii transmiterii virusului HIV si integrarii in comunitate a PLWHA. Proiectul a inceput in septembrie 2007 si se va finaliza in iunie 2010. In urma proiectului, a crescut capacitatea a 20 de organizatii de PLWHA de a furniza servicii de tip educatie pentru viata si consiliere intre egali pentru tinerii infectati cu HIV/SIDA in localitatile: Bacau, Tg. Mures, Constanta, Piatra Neamt, Medias, Resita, Vaslui, Medgidia, Giurgiu, Bucuresti, Petrila, Mangalia, Falticeni, Craiova, Barlad, Botosani, Galati. Pe parcursul proiectului un numar de peste 1000 YPLWHA au primit informatii pregatitoare pentru  viata de adult, pentru o viata sexuala si de reproducere sanatoasa.
  UNOPA este o federatie formata din 22 organizatii de PLWHA, care numara in acest moment, conform datelor culese in 2006, peste 1500 tineri PLWHA membrii.

  pdf Cea mai activa asociatie de pacienti  Proiecte UNOPA (395.4 KiB, 546 hits)

 2. fabc Cea mai activa asociatie de pacientiZiua Supravietuitorului de Cancer – Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer. Ziua Supravieţuitorului de Cancer este un eveniment ce marchează celebrarea deciziei de a trăi, de a lupta împotriva resemnării şi a efortului imens pentru a învinge această boală gravă. Acest eveniment a fost a iniţiat din 2001 de Liga Română de Cancer. Acest eveniment a avut loc în premieră la Braşov în 19 decembrie 2004,  organizat de Asociaţia Bolnavilor de Cancer din România, în colaborarea cu Primăria Braşov, Opera Braşov şi Institutul Naţional de Studii Biblice „Sola Scriptura”, şi cu sprijinul organizatoric al Asociaţiei Studenţilor Medicinişti de la Facultatea de Medicină,  a Universităţii „Transilvania” din Braşov. In 2009, evenimentul a avut loc la data de 12 decembrie la Centrul Cultural Reduta din Brasov si a constat intr-un spectacol coregrafic, dupa care au fost oferite cadouri supravietuitorilor.

  pdf Cea mai activa asociatie de pacienti  Proiecte FABC (434.8 KiB, 585 hits)

 3. hemofilie Cea mai activa asociatie de pacientiImbunatatirea calitatii ingrijirii pacientilor cu hemofilie din Romania – Asociatia Romana de Hemofilie. In 2009, Asociatia Romana de Hemofilie impreuna cu Societatea Romana de Hematologie au elaborat proiectul national de evaluare a pacientilor cu hemofilie. Bolnavii cu hemofilie reprezintă una dintre cele mai defavorizate categorii de pacienti din România, prin deficientele majore ale asistentei medicale, începand de la identificarea diagnostica deficitara a bolii, pana la calitatea si cantitatea inadecvate ale tratamentului substitutiv. Scopurile proiectului au fost identificarea magnitudinii problemei la nivel national, crearea unei retele nationale functionale de hemofilie si imbunatatirea sperantei de viata si a calitatii vietii bolnavilor cu hemofilie, cu impact favorabil asupra integrarii familiale, profesionale si sociale.
  Asociatia Romana de Hemofilie a fost infiintata in 1992, are sediul la Timisoara si este membra a Federatiei Internationale de Hemofilie si a Consortiului European de Hemofilie.

  pdf Cea mai activa asociatie de pacienti  Proiecte Hemofilie (61.3 KiB, 1,155 hits)

 4. apah ro Cea mai activa asociatie de pacientiCampania “Informeaza-te si Protejeaza-te” – Asociaţia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din România (APAH-RO). Proiectul si-a propus sa informeze populatia cu privire la riscurile de infectie cu virusurile hepatitice, precum si despre metodele de preventie. În acest sens, încă de la înfiintarea organizatiei a fost demarată o campanie cu tema ”Informează-te si protejează-te!”, care cuprinde, în principal:
  – organizarea de activităti educative în unităti scolare, cu sprijinul Directiilor de Sănătate Publică din tară, a Inspectoratelor scolare Judetene, precum si a cadrelor medicale din regiunile apropiate desfăsurării activitătilor educative;
  – distribuirea de materiale informative în medii cu risc crescut la infectii, precum centre sociale, medicale sau unităti scolare.
  Mai precis, anul trecut, reprezentanti ai asociatiei noastre insotiti de medici au fost in special in liceele  din judetul Arad si Brasov au informat elevii despre afectiunile hepatice, modalitati de transmitere si prevenire a infectiei, dar si despre care ar trebui sa fie atitudinea daca ei sau cineva apropiat este printer victimele “tacutului” virus hepatitic B, C sau D.
  Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in 19 mai 2009, cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitei.

  pdf Cea mai activa asociatie de pacienti  Preoiecte APAH-RO (277.1 KiB, 458 hits)

 5. parkinson Cea mai activa asociatie de pacientiNu-i lasa sa lupte singuri – Asociatia AntiParkinson Romania. Impreuna cu Patronatul Farmacistilor din Romania, Asociatia AntiParkinson a derulat campania de informare si constientizare privind sindromul Parkinson, “Nu ii lasa sa lupte singuri”. Partea informativa,a avut ca rezultate concrete  urmatoarele:
  – s-a stabilit cu o eroare minima numarul bolnavilor din Romania – 72000 de bolnavi si distributia lor geografica
  – s-a putut stabili necesarul medicamentos al bolnavilor de Parkinson , pasi primordiali in alcatuirea jurnalului national al persoanelor afectate de sindromul Parkinson.
  Campania a grabit facilitarea prin intermediul si cu ajutorul Societatii de Neurologie din Romania a introducerii unor noi modalitati de tratament – pompa cu levodopa.

  pdf Cea mai activa asociatie de pacienti  Proiecte Parkinson (7.8 MiB, 1,318 hits)

 6. sano hep Cea mai activa asociatie de pacientiProgram national de informare al elevilor privind preventia hepatitelor virale – Asociatia SANO-HEP Romania. Necesitatea punerii in practica a unui asemenea Program este data de numarul mare de imbolnaviri cu virusuri hepatice, inregistrat atat pe plan mondial, cat mai ales in plan national. Potrivit ultimelor statistici ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Romania este printre tarile cu cea mai mare incidenta a virusurilor ce provoaca hepatita de tip B si C cu peste două milioane de români, afectati de aceste boli. Programul National initiat de SANO-HEP Romania este realizat in parteneriat cu Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. La nivel national, Programul, deja inceput si aflat in derulare in prezent, este structurat pe trei zone, pe criterii geografice: Bucuresti si judetele Brasov, Sibiu, zona II Satu Mare, Arad, Cluj, zona III Suceava, Iasi, Arges. Din fiecare localitate sunt selectate cate trei scoli generale, in functie de disponibilitatea cadrelor didactice, numarul acestora putand fi mai mare.

  pdf Cea mai activa asociatie de pacienti  Proiecte SANO-HEP (87.9 KiB, 506 hits)

Voteaza pentru:

Cea mai activa asociatie de pacienti

 • Asociatia Romana de Hemofilie (51%, 1,663 Votes)
 • Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) (35%, 1,146 Votes)
 • Asociaţia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din România (APAH-RO) (6%, 203 Votes)
 • Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) (4%, 147 Votes)
 • Asociatia SANO-HEP Romania (3%, 85 Votes)
 • Asociatia AntiParkinson Romania (1%, 43 Votes)

Total Voters: 3,286

Loading ... Loading ...

Votarea incepe luni, 26 aprilie 2010, ora 18.00 si se incheie duminica, 16 mai 2010, ora 18.00. Comentariile nu se contorizeaza.

271 Responses to “Cea mai activa asociatie de pacienti”

 1. asociatia antiparkinson Says:

  Singura asociatie din tara care se bate pentru drepturile pacientului de parkinson

 2. Oprisan Felicia Says:

  mult succes si realizari !

 3. Oprisan Felicia Says:

  asociatia antiparkinson

 4. Daniel Says:

  Intr-adevar, sunteti cei mai potentiali competitori privind drepturile si sustinerea cauzei bolnavilor de Parkinson din Ro. Spor in continuare!

 5. Morar Margareta Says:

  Asociatia Antiparkinson

 6. fiducius Says:

  Asociatia Antiparkinson

 7. raican dan Says:

  Asociatia antiparkinson
  premiul special Carol Davila 2009 Mentiune la Gala societatii civike 2009
  Premiul oskar 2009 revista capital pentru campania oameni pentru oameni merita locul i

 8. Adrian Dumitru Says:

  “Asociatia Pro Stem Cell” – asociatie foarte serioasa, se ocupa de o informare buna a membrilor ei, lupta cu adevarat pentru drepturile persoanelor cu handicap si inegrarea acestora in societatea civila.

 9. Cosmin Says:

  Asociatia Antiparkinson

 10. violeta nistor Says:

  Asociatia “Pro Syrm Cell” merita sa castige. Mult succes !

 11. Anonymous Says:

  “Asociatia Pro Stem Cell”.

 12. Anonymous Says:

  pro stern cell

 13. Anonymous Says:

  Asociatia Antiuparkinson

 14. Anonymous Says:

  Asciatia Antiparkinson

 15. Anonymous Says:

  ASOCIATIA ANTIPARKINSON

 16. ANDREEA NITA Says:

  Toata stima pentru eforturile depuse de domnul Dan Raican, presedintele Asociatiei Antiparkinson, pentru toti romanii afectati de aceasta maladie.
  Sa nu-i lasam sa lupte singuri!

 17. Daniela Says:

  Am remarcat activitatea intensa a celor de la APAH-RO, mai ales pe partea de informare si indrumare, chiar daca asociatia s-a infiintat de curand. Eu cred ca merita sa castige, pentru incurajare.

 18. Marius Mihai Says:

  asociatia antiparkinson

 19. Burlacu Ionela Says:

  felicitari Dlui Raican Dan

 20. Maria Says:

  asociatia antiparkinson

 21. Catalin Says:

  asociatia parkinson

 22. Mariuca Says:

  asociatia parkinson

 23. catalina Says:

  Votez Cristina Mihaila, Evenimentul – Retrocedările ciuntesc curţile spitalelor ieşene – Casa de la Neuro

 24. Claudia Says:

  votez asociatia pacientilor cu afectiuni hepatice

 25. Liliana Says:

  Sustin cat pot eu de tare actiunile Asociatiei “SOS Infertilitatea”. Infertilitatea e o boala grava, o neputinta care roade in interior, in Occident se face totul pentru a ajuta tinerele familii in aceasta lupta, la noi nici nu se vorbea despre infertilitate, era un subiect tabu.

 26. Nicoleta Says:

  APAH RO.Pentru ca sunt deschisi, informati si ajuta.

 27. viorica Says:

  Votez APAH RO
  Mult succes in continuare !

 28. Mihai Says:

  Mult respect fata de cei de la Sano-Hep!. Ei se lupta – in tacere – de vreo 8 ani, neasteptand laude si premii. Nu acelasi lucru pot spune de altii, care apar ca ciupercile dupa ploaie si isi doresc diplome si recunostinta pentru… nimic….e parerea mea….

 29. Nelu Says:

  Cred ca sunt nominalizate si persoane si asociatii care nu-si prea gasesc locul aici. Ma refer la cei care poate nu au vechimea necesara, pregatirea necesara sau activitatea pe care ar fi trebuit sa o presteze pentru a fi nominalizati la diferite categorii. Nu spun mai multe pentru a nu crea polemici, dar recomand Colegiului medicilor, in calitate de organizator al acestei Gale, mai multa atentie pe viitor.! Mult succes!

 30. Mioara Says:

  Cred ca toate asociatiile nominalizate merita un premiu pentru activitatea lor! Felicitari tuturor si succes in activitate!

 31. adriana Says:

  Succes Sano-Hep. Toata admiratia pentru lupta pe care o duceti sa ajutati pacientii cu afectiuni hepatice cronice virale. Felicitari pentru campania de informare a populatiei in ceea ce priveste prevenirea infectiilor cu hepatita virala B si C.

 32. Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor Says:

  NOI PE CINE VOTAM?

 33. casandra Says:

  tot respectul pentru UNOPA ,le multumesc in numele tuturor persoanelor seropozitive din asociatia licurici pentru tot sprijinul acordat noua si nu numai tuturor din intreaga tara

 34. lica Says:

  Votez APAH RO pentru ca vor sa faca ceva pentru pacientii cu hepatita cronica.

 35. AES Says:

  Votez – Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC)

 36. t. Says:

  da votez FABC pentru ca intradevar lupta pentru drepturile pacientilor, si nu este deloc usor.

 37. user Says:

  Asociatia Romana de Hemofilie

 38. cristinafrancisca Says:

  Asociatia Romana de Hemofilie

 39. ionela pirlog Says:

  Votez UNOPA .Felicitari si tot respectul pentru cei implicati

 40. alexa Says:

  votez pentru UNOPA,merita ! este cea mai activa si mai vizibila organizatie de pacienti.
  Felictari si mult succes!

 41. Ovidiu Laza Says:

  Asociatia Romana de Hemofilie. :)

 42. SANOHEP ROMANIA Says:

  Este regretabil sa constatam ca Asociatia Sanohep Romania si implicit reprezentatii acesteia fac obiectul manifestarilor unor persoane frustrate care isi manifesta anumite reactii prin postarea de comentarii la aceasta sectiune. Consideram toate remarcile facute mai sus ca fiind nereale, calomnioase si o tentativa rusinoasa de manipulare a potentialilor votanti.
  In plus, astfel de comentarii duc la pierdera increderii pacietilor in aceeasi masura in toate organizatiile care ii reprezinta.
  Ne pare rau sa observam ca frustrarea si nerealizarile personale ale unora isi gasesc drept tinta Asociatia noastra. Cu speranta ca pacientii isi cunosc bine adevaratii reprezentanti, ne abtinem la orice alt comentariu.
  SANOHEP ROMANIA

 43. Loredana - IRIS Vaslui Says:

  Slava cerului ca exista ONG/uri pentru care si prin care putem sa ne aparam drepturile, caci in baza institutiilor de stat si a drepturilor constitutionale ordinea ar fi anarhica…
  Felicitari UNOPA pentru consecventa implicare in domeniul PLWHA.

 44. eugen-voluntar as.noi si ceilalti membra unopa buc. Says:

  SPER CA FEDERATIA UNOPA SA AIBA MAI MULTE LAUDE DAR SI INCURAJARI MARI PENTRU CA MERITA. FELICITARI ECHIPEI UNOPA

 45. Lenuta -IRIS Vaslui Says:

  Felicitari UNOPA,succes mai departe si daca dupa 4 ani de munca devii bun intr-un domeniu si dupa 10 devii expert,noi anul asta facem 10 avem convingerea ca se vede.

 46. Margareta Morar Says:

  Asociatia Antiparkinson – pentru participarea presedintelui Dan Raican, la simpozioanele organizate de EPDA in Italia, Croatia, Ungaria, Bulgaria, Germania, Belgia promovand imaginea Romaniei si din punctul de vedere al pacientilor cu dizabilitati.

 47. DR. Gheorghe P. Budau Says:

  Rugaciune pentru bolnavii de Parkison

  Preaputernice şi slăvite Doamne Isuse Cristoase!
  Tu, Care ai venit în lume să tămăduieşti neputinţele oamenilor,
  Care nu ai venit să chemi la pocăinţă pe cei drepţi,
  Si pe cei păcătoşi,
  Si ai primit moarte pe cruce pentru mântuirea noastră!
  Din adâncul inimii Te rog să primeşti smerita mea nevoinţă şi
  Această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală!
  Mântuieşte-l, Doamne, precum ştii, ca un bun şi
  Iubitor de oameni, şi rânduieşte Tu toate spre folosul său.
  Că noi neputincioşi suntem şi nu îl putem ajuta
  Dacă nu ne vei lumina cu harul Tău.
  De e voia Ta, îl poţi pedepsi precum se cade pentru păcatele sale,
  Tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii,
  Ca un doctor priceput, precum vei vrea.
  Dar căzând înaintea Ta Te rog, îndură-te de robul Tău,
  Potoleşte-i fierbinţeala, alină-i suferinţa,
  Ridică-l din patul durerii.
  Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieţii,
  Spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor.
  Şi dacă îi e de folos să ducă mai departe crucea bolii,
  Fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia noastră.
  Dăruieşte-i lui răbdare şi linişte, alungând de la el toată frica şi
  Tată deznădejdea, ca să nu fie îngenuncheat de durere şi
  Să cârtească sau să cadă în patima mâniei.
  Ajută-l, Iubitorule de oameni, ca văzând el mila Ta
  Să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de pocăinţă şi
  De mulţumire, ca să se învrednicească
  .Să audă glasul Tău cel sfânt:
  ’’Iertate îţi sunt păcatele!”
  Amin!

 48. Camelia Says:

  Stimata echipa SANOHEP,
  Am citit si recitit mesajele postate pana acum. Si… ce credeti? Am constatat ca singurele reactii calomnioase au fost postate doar de sustinatorii dvs. Chiar daca nu s-a facut nici o referire explicita cu privire la participarea altor competitori, sunt convinsa ca toata lumea care intra pe aceasta sectiune isi da seama care sunt “ciupercile rasarite dupa ploaie”, in favoarea carora nu s-au scris decat cuvinte de incurajare si nimic altceva, comentarii despre care spuneti ca sunt “remarci nereale, calomnioase si o tentativa rusinoasa de manipulare a potentialilor votanti”. Cu ce drept ii jigniti pe cei care au comentat aici, spunand ca sunt plini de frustrari si nerealizari personale? In plus, cu ce drept este “urecheat” Colegiul Medicilor pentru ca da o sansa tuturor participantilor, fara discriminare? Sper sa nu confundati acest site cu un forum de discutii, incercand sa faceti atacuri la persoana, care de regula nu fac cinste nimanui.
  Cu tot respectul pentru pacientii pe care-i reprezentati, ca de altfel pentru toti pacientii din aceasta tara, va doresc mult succes in activitate si la Gala, chiar daca nu asteptati “laude si premii”, dupa cum crede un sustinator Sanohep.
  Mult succes doresc si celorlate asociatii inscrise, care sunt sigura ca fac tot posibilul sa-si reprezinte cat mai bine membrii.

 49. Laurentiu Diaconu Says:

  Pacat ca societatea civila trebuie sa-si faca simtita prezenta acolo unde este vorba de sanatatea noastra.
  Bine ca exisati!
  Votez Sano-Hep.

 50. Imre Says:

  Ca si Pacient cu Hemofilie Severa sustin ferm Asociata romana de Hemofilie, care se zbate cu adevarat pentru tratament corect si echtabil pacientilor sai si a dreptului la un tratament corect.Bravo so felicitari

 51. FABC Says:

  Urez succes tuturor organizatiilor selectate,multa sanatate si impliniri, membrilor acestora.Cezar Irimia

 52. Nuti Says:

  Votez pentru asociatia bolnavilor de Hemofilie. Cunosc un tanar care lupta din rasputeri pentru obtinerea unui tratament corespunzator, si cu siguranta ca sunt multi in aceasta situatie… Pentru noi viata este usoara si greutatile sunt doar niste “mofturi”. Ei lupta continuu pentru o viata normala, pentru un tratament care sa tina boala la distanta.
  Dumnezeu sa aibe grija de ei!

 53. Mihai Says:

  Draga Camelia, ca sustinator al Sanohep si al tuturor pacientilor din Romania nu pot decat sa fiu de acord cu tine in ceea ce priveste incurajarea tuturor asociatiilor si ONG-urilor ce sustin drepturile tuturor bolnavilor. Referitor la atacurile la persoana: postarile calomniatoare au fost sterse de catre administratorii site-ului dupa ce s-au sesizat de turnura gresita pe care o ia aceasta sectiune de comentarii.
  Mult succes tuturor asociatiilor inscrise in concurs!

 54. constantina Radoi Says:

  Asociatia Romana de Hemofilie

 55. Camelia Says:

  Toate ca toate, Mihai, dar nu a fost frumos ce ai spus despre asociatiile care “apar ca ciupercile dupa ploaie si isi doresc diplome si recunostinta pentru… nimic…” Ma gandesc ca or fi facut totusi ceva, daca au fost admise la aceasta manifestare. In privinta, comentariilor sterse de administrator, dupa cum spui, nu stiu ce sa zic. Eu nu le-am vazut, asa ca nu ma pot pronunta. Oricum, cea mai benefica atitudine, pentru toata lumea, este cea de fair-play. Cel mai bine ar fi sa ne oprim aici cu reprosurile…
  Personal, apreciez lupta tuturor ONG-urilor pentru insanatosirea unui sistem bolnav. Toate cele bune!

 56. Iulian Says:

  Votez pentru APAH-RO

 57. carmen Says:

  bafta in continuare

 58. Antal Says:

  Fiind pacient cu Hemofilie, votez pentru Asociatia Romana de Hemofilie. Dupa atatia ani fara tratament corespunzator, acum sper ca se schimba situatia. Sa avem sanse pentru o viata cat de cat normala, mai ales cei tanari.

 59. ionica Says:

  felicitari UNOPA, cu toata forta sa urmarim ca drepturile persoanelor seropozitive sa fie respectate, aceasta este menirea noastra

 60. Vali Says:

  Este cea mai activa Capitala a asociatiilor de persoane seropozitive.
  Deruleaza multe programe ce ne ajuta pe noi tineri, ne sustin pe plan profesional incurajeaza intagrarea socio profesionala a tinerilor.
  Tot cu ajutorul si prin intermediul lor a mai evoluat si populatia in vederea informarii despre virusul Hiv si in acest sens au mai disparut si cazurile de discriminare. Insa mai este de lucrat in ceea ce priveste cadrele medicale si o spun cu parere de rau, insa schimbarile se vad cum evolueaza.
  Mult succes UNOPA cea ce faceti, faceti cu drag si procedati foarte bine in redarea sperantelor persoanelor seropozitive.
  Vali Mng

 61. alexia Says:

  VOTEZ APAH-RO,SE STRADUIESC SA FACA CEVA PENTRU PACIENTI!

 62. Melek Says:

  Votez pentru UNOPA – cei ce merita sa castige!

 63. paul Says:

  Toate asociatiile din Romania merita sa castige . Cum vad aici sunt prezente cele din c.o.p.a.c. De ce numai ele ?

 64. Midia C. Says:

  Nu sunt prezente doar asociatiile din COPAC. Un exemplu este Asociatia Romana de Hemofilie, care nu este membru COPAC.
  Din COPAC face parte Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania.

 65. Viorica Mihailu Arad Says:

  Felicitari tuturor asociatilor care se ocupa de binele bolnavilor.Eu sunt o victima a sistemului sanitar romanesc,m-am luptat sa inging boala, nu am reusit pana la capat ,de aceea este nevoie sa existe aceste asociatii pentru suportul psihic al bolnavilor si pentru a se lupta pentru drepturile lor si anume dreptul la tratament imediat si neconditionat care nu depinde de vointa medicilor ci de fondurile alocate fara sa se tina seama de cati bolnavi sunt pe o patologie intr-un anumit judet. Doamne-ajuta!

 66. BOANTA EMILIA Says:

  VOTEZ PENTRU ASOCIATIA ROMANA DE HEMOFILIE

 67. ALEX Says:

  ASOCIATIA ROMANA DE HEMOFILIE ESTE DIN TIMISOARA
  NU ARE LEGATURA CU “ASOCIATIA NATIONALA A HEMOFILICILOR DIN ROMANIA”

  EI NU AU PARTICIPAT LA MITINGURILA DESFASURATE IN BUCURESTI, NICI FIZIC NICI TEORETIC.

  UNOPA SUSTINE ASOCIATIA NATIONALA A HEMOFILICILOR DIN ROMANIA ( ANHR ).

  UNOPA = ANHR
  VOTATI UNOPA

  ASOCIATIILE CU ACTIVITATE RESTRANSA SAU IN FOLOSUL UNOR PERSOANE NU MERITA SA FIE VOTATE SI NICI CONFUNDATE CU ASOCIATIILE CARE AU UN SCOP PRECIS PE PLAN NATIONAL IN FOLOSUL TUTUROR MEMBRILOR ACESTORA.

  NU MAI CREDETI IN DENUMIRI ASEMANATOARE.

 68. ALEX Says:

  DINTRE CEI CARE AU VOTAT SI CARE VOR VOTA
  CATI SAU INFORMAT DESPRE ACTIVITATILE ASOCIATIILOR RESPECTIVE?
  CATI SUNT INSCRISI IN ASOCIATIILE RESPECTIVE?
  CATI AU HABAR DE CEEA CE AU VOTAT?
  SUNT MULTE PERSOANE CARE INCA MAI CRED IN DENUMIRI?

  UNOPA = ANHR (ASOCIATIA NATIONALA A HEMOFILICILOR DIN ROMANIA)

  ANHR COLABOREAZA DIRECT CU INSTITUTUL NATIONAL DE HEMATOLOGIE DIN BUCURESTI

  UNOPA = ANHR

  VOTATI UNOPA DACA VRETI SA SUSTINETI BOLNAVII DE HEMOFILIE

 69. Gorbi Says:

  Alex,
  Nu cred ca cineva ar vota o asociatie fara sa o cunoasca.Comentariul tau mi se pare un pic tendentios.Este timpul sa fim seriosi si responsabili pentru tot ce spunem si scriem.Iarta-ma daca am fost prea dur, dar ar trebui sa vedem adevaratele probleme ale pacientilor si sa terminam cu polemicile.

 70. lica Says:

  Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Romania

 71. anonim Says:

  Nu pot sa votez,ceva se intampla,incerc de mai multe zile,imi apare doar comentariu!

 72. Constantin Says:

  Votez pentru FABC

 73. ella Says:

  dc nu pot sa votez?

 74. Marius Says:

  ATENTIE TUTUROR!!! Domnul Alex incearca sa deruteze intr-un fel desfasurarea acestui vot.Urat din partea dumnealui. Mentionam ca UNOPA nu este acelasi lucru cu ARH (ASOCIATIA ROMANA DE HEMOFILIE).Sunt o persoana cu hemofilie si votez ARH.S-a vorbit foarte mult de situatia noastra in ultimul timp.Iar cei ce n-au vazut inca in presa pot cauta pe google articole de genul “Apa rosie in fantani”, “Apa fantanilor din centrul Bucurestiului, colorata in rosu! – Stirileprotv.ro”, “Rosu de la viata Ziua mondiala a hemofiliei”.Multumim si multa sanatate tuturor.

 75. Iliutza Says:

  VOTEZ PENTRU ASOCIATIA ROMANA DE HEMOFILIE.
  VOTEZ TIMISOARA.

 76. Iulian Petre Says:

  Sunt Iulian Petre, Directorul Executiv UNOPA, trebuie sa vin cu o pozitie oficiala fata de comentariile lui ALEX. Nu suntem de acord cu ceea ce ALEX incearca sa determine, sa dirijeze niste voturi catre noi. Nu, multumim, nu asa. Nu avem nevoie de astfel de sustinere, ne-am inscris in acest concurs pentru ca este important ca munca celor 22 de asociatii membre UNOPA sa fie cunoscuta, este important ca publicul larg sa inteleaga ce este aceea o organizatie de pacienti, care este rolul ei, in ce consta forta ei, cum pot pacientii sa faca mai mult pentru ei si cei asemeni lor prin implicarea intr-o asociatie de pacienti. Nu esti organizatie activa de pacienti prin voturile pe care le iei in acest concurs, ci doar prin ceea ce faci pentru cei pe care-i reprezinti si pentru toti ceilalti. Din punctul meu de vedere, toti cei care fac ceva pentru ceilalti, toti pacientii care se implica, toate asociatiile care promoveaza si apara drepturile pacientilor merita votul dumneavoastra la aceasta categorie. Preferam sa fim votati pentru meritele noastre (daca avem), nu pentru ceea ce au facut altii. Rog CMR-ul sa cenzureze mesajele lui ALEX, daca se poate, pentru ca nu dau dovada de fair play.

 77. Iulyus Says:

  ALEX Says:
  April 30th, 2010 at 9:26 AM

  DINTRE CEI CARE AU VOTAT SI CARE VOR VOTA
  CATI SAU INFORMAT DESPRE ACTIVITATILE ASOCIATIILOR RESPECTIVE?
  CATI SUNT INSCRISI IN ASOCIATIILE RESPECTIVE?
  CATI AU HABAR DE CEEA CE AU VOTAT?
  SUNT MULTE PERSOANE CARE INCA MAI CRED IN DENUMIRI?

  UNOPA = ANHR (ASOCIATIA NATIONALA A HEMOFILICILOR DIN ROMANIA)

  ANHR COLABOREAZA DIRECT CU INSTITUTUL NATIONAL DE HEMATOLOGIE DIN BUCURESTI

  UNOPA = ANHR

  VOTATI UNOPA DACA VRETI SA SUSTINETI BOLNAVII DE HEMOFILIE

  fals !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Dl Alex cred ca are anumite interese
  nu mai informa eronat pe cei ce vor sa voteze !!!!!!!!!!!!!
  UNOPA = Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA)
  SI ANHR = Asociatia Romana de Hemofilie- Asociatia Romana de Hemofilie
  CITESTE CU ATENTIE SI SUS IN DENUMIRILE ORGANIZATIILOR

 78. Iulyus Says:

  VOTATI CU HEMOFILICII ADICA CU DANIEL ANDREI CARE AU FACUT CEVA PENTRU NOI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  VOTATI ANHR – Asociatia Romana de Hemofilie
  PENTRU CEI CARE CUNOSC CATE CEVA DE NOI
  VOTATI ANHR VOTATI ANHR VOTATI ANHR VOTATI ANHR VOTATI ANHR VOTATI ANHR VOTATI ANHR VOTATI ANHR VOTATI ANHR VOTATI ANHR VOTATI ANHR VOTATI ANHR VOTATI ANHR VOTATI ANHR VOTATI ANHR VOTATI ANHR VOTATI ANHR VOTATI ANHR VOTATI ANHR VOTATI ANHR

 79. anonim Says:

  votez APAH RO ,sper ca bolnavii de hepatita sa-si primeasca la timp tratamentul !

 80. MARGEAN ANGELICA Says:

  Federatia UNOPA, va felicit pentru toate schimbarile legislative, in ceea ce priveste drepturile persoanelor seropozitive.

 81. MARGEAN LUCIAN Says:

  Cred ca Federatia UNOPA, se implica cu adevarat pentru respectarea drepturilor persoanelor afectate HIV/ SIDA din Romania

 82. FEDOR ANGELICA Says:

  Federatia UNOPA, pana in prezent este cea mai buna din Romania, in ceea ce priveste serviciile pe care le ofera beneficiarilor seropazitivi din tara.

 83. Codau Rodica Says:

  Federatia UNOPA este singura care se implica cu adevarat pentru respectarea drepturilor persoanelor cu handicap! Felicitari si succes pe mai departe!

 84. Ricu Elena Says:

  Votez UNOPA. Felicitari tuturor organizatiilor persoanelor seropozitive pentru faptul ca s-au facut cunoscute pe plan local si au adus in prim plan ploblematica HIV/SIDA. Numai impreuna vom invinge. Tot respectul pentru echipa UNOPA.

 85. alin Says:

  Cred si eu pt ca personalul din unopa sunt angajati cu carte de munca. Marea majoritate a membrilor din alte asociatilor fac voluntariat.

 86. alin Says:

  Respect pe cei care fac voluntariat.Ei merita sa castige.

 87. Nicoleta Says:

  Votez pentru APAH-RO pentru ca proiectele lansate printr-o petitie de aceasta asociatie ,Ministerului Sanatatii, CNAS-ului si anume-demararea unui Program de Screening National ,infiintarea unui Program National pentru Afectiunile Hepatice si crearea unui Registru National al Hepatitei, sunt de interes national ,urgent, tinand cont ca Romania este pe locul IV in Europa in ce priveste mortalitatea prin boli hepatice cronice.Nu pot sa nu salut toate Asociatiile de pacienti si sa le doresc sa lupte fiecare pentru dreptul la tratament, la sanatate.Cu mult drag, Nicoleta.

 88. Csigi Iuliana Says:

  Votez SANO-HEP,mult succes.

 89. alex Says:

  ASOCIATIA ROMANA DE HEMOFILIE – TIMISOARA

  NU ESTE ACEEASI CU

  ASOCIATIA NATIONALA A HEMOFILICILOR DIN ROMANIA (ANHR) – BUCURESTI

 90. alex Says:

  Nu m-am exprimat corect, scuze pentru asta
  Pentru cei ce nu stiu, in romania sunt doua asociatii de hemofilici :
  – una la timisoara
  – una la bucuresti (anhr) care sustine unopa
  Vreau sa nu se faca confuzie.

 91. maria Says:

  Sunt din Arad si felicit asociatia APAH-RO pentru ca membrii ei sunt foarte activi, informeaza populatia judetului despre bolile hepatice,care reprezinta o problema grava pt. fiecare din noi.Oricine, in orice spital de la noi sau in alte locuri putem contacta virusul C sau B(cei ce nu suntem vaccinati).Cunosc cazuri de asemenea bolnavi si nu e usor nici pt. ei nici pt familie.Domnul sa fie cu ei si sa ne pazeasca pe toti!MULT SUCCES SI FELICITARI APAH.RO!

 92. deni Says:

  Stai linistit, draga Alex, nu este nici o confuzie, toti voteaza Asociatia Romana de Hemofilie, cu sediul in Timisoara, in deplina cunostinta de cauza, ca doar e vorba de “cea mai activa asociatie de pacienti”!!!

 93. eugen-voluntar as.noi si ceilalti membra unopa buc. Says:

  votez unopa.

  Alex nu mai posta mesaje de genu nu vota x votati y!!!!

  aici nu votam un partid aici votam cele mai bune ong-uri implicate in domeniul socio-medical poate ca si profesionist,

  BAFTA TUTUROR CANDIDATILOR DAR SI ONG-ULUI CASTIGATOR.

  NU LUATI IN SEAMA MESAJELE POSTATE IMPOTRIVA ALTOR CANDIDATI.

  STOP VOTULUI DUPA SPUSELE ALTORA.

 94. gheorghe velcescu Says:

  Multumesc SANOHEP ca existi!
  Lupta in continuare pentru noi, cei bolnavi si da-ne o sansa la viata.
  iti multumim.

 95. Ionica Says:

  Unopa e cea mai acitva Capitala pe problematica Hiv/Sida.
  Felicitari Unopa.

 96. Nicoleta Says:

  Roxana Branduse -Dir.Executiv al APAH-RO Fil.Arad,multumesc celor care aprecieaza munca depusa de noi ,personal as dori ca fiecare persoana sa cunoasca acest pericol al afectiunilor hepatice,sa stie sa se protejeze, sa se vaccineze si astfel sa scadem in timp numarul celor infectati cu vir.hepatitic B si/sau C,care astazi atinge aprox.2.000.000 de bolnavi in Romania, situindu-ne pe primul loc in Europa.De aceea doresc succes si altor Asociatii care se ocupa de aceasta patologie.In ce privesc celelalte Asociatii ,fiecare este vitala in domeniul sau, toate vizand intrarea in normalitatea a sistemului sanitar romanesc,lucru care-l doresc si cadrele medicale.Succes tuturor !

 97. anonim Says:

  ASOCIATIA PACIENTILOR CU AFECTIUNI HEPATICE
  ASOCIATIA PACIENTILOR CU AFECTIUNI HEPATICE
  ASOCIATIA PACIENTILOR CU AFECTIUNI HEPATICE
  ASOCIATIA PACIENTILOR CU AFECTIUNI HEPATICE

 98. INIMA DE LEU Says:

  Sunt o persoana cu hemofilie si vreau sa precizez ca am vot Asociacia Romana De Hemofilie din Timisoara. Vreau sa-i spun lui Alex sau cum te-o chema ca aceasta Asociatie are cei mai multi mebri inscrisi si este recunoscuta oficial de Federatia Mondiala De Hemofilie, pe cand tu dragul meu nu stiu ce interese ai dar banuiesc ca esti pus de catre Dr.Rusen si D-nul Oniga stii bine despre ce vorbesc. Eu personal il felicit pe Presedintele Asociatiei Romane De Hemofilie Andrei Daniel care a facut si va face numai lucruri bune pentru cauza noastra a tuturor a hemofilicilor, anul acesta sa marit fondurile alocate hemofiliei cu 70% de catre Miniserul Sanatati si asta pentru ca Andrei Daniel a fost de nenumarate ori la Ministru Sanatatii in audienta. Te felicit Domnule Andrei Daniel si vom fii cu tine te asiguram in lupta pentru cauza noastra. O zi buna va doresc. Cu stima, Inima de leu

 99. Nicolae Oniga Says:

  Draga Inima de leu,
  Ma vad nevoit sa intervin cu cateva precizari. Eu nu am inscris ANHR la Gala Medica tocmai pentru a nu fi la concurenta cu ARH. Noi nu trebuie sa ne concuram unii pe ceilalti, pentru ca avem acelasi scop: sa obtinem tratament la nivel european pentru toti hemofilicii din tara. Deci, consider ca nu suntem rivali ci parteneri. De aceea, te rog sa nu mai faci legaturi intre mine si acest Alex, pe care nu-l cunosc si care, prin comentariile lui deplasate, ne-a facut rau si unora si celorlalti. Il rog, oricine ar fi, sa nu mai intervina. Si, in general, ii rog pe toti cei care fac comentarii in favoarea ARH si impotriva ANHR, sa se gandeasca bine daca nu cumva in acest fel nu aduc prejudicii grave ambelor asociatii. Repet, nu va considerati concurenti, nu suntem rivali. Si eu am avut numeroase contacte cu ministrul sanatatii si foarte multe interventii in favoarea hemofilicilor. Am obtinut marirea bugetului tocmai pentru ca si eu si Daniel am luptat pentru aceasta. Inca o data, nu suntem rivali, iar cei care fac comentarii denigratoare la adresa ANHR (oare de ce?) fac rau in felul acesta si ARH. Asadar, va rog sa va ganditi bine inainte sa scrieti, iar daca votati ARH, votati-o pentru meritele pe care le are, fara sa o mai comparati cu ANHR. Ganditi-va, inainte de toate, la binele nostru, al tuturor hemofilicilor.
  Inchei, urand succes ARH in aceasta competitie.
  Nicolae Oniga, presedinte ANHR

 100. anonim Says:

  asociatia pacientilor cu afectiuni hepatice
  asociatia pacientilor cu afectiuni hepatice

 101. marius Says:

  Nu stiu ce aveti, se pare ca nu putem fi civilizati.
  Majoritatea ataca alte ong uri fara sa stie nimic despre ele.
  Eu va spun ca singurul ONG despre care stiu ce face e UNOPA si am votat UNOPA.
  E normal sa va aparati parerile si sa influentati voturile dar e o prostie sa ataci un ONG in necunostinta de cauza pentru ca doar cei care sunt implicati direct stiu ce se intampla in acele ONG uri

 102. anonim Says:

  Asociaţia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din România (APAH-RO)

 103. Elena Cismasu Says:

  Votez Federatia UNOPA

 104. pt.anonim Says:

  Pentru ANONIMUL SIMPATIC! Multumim pentru solidaritate cu APAH-RO, dar sper ca ati si votat!I Voturile se puncteaza o singura data de pe un calculator.In aceasta sectiune putem doar sa uram succes tuturor asociatilor si sa motivam de ce votam o anumita asociatie. Este bine de stiut ca fiecare voteaza asociatia de care are din pacate nevoie si sunt si multe cazuri cand Dumnezeu i-a ferit pe unii de boli si atunci voteaza asociatia pe care o cunoaste si careia ii cunoaste Programul si implicarea.Cu mult drag, Roxana Branduse-Arad.

 105. Neagu Florentina Says:

  interesanta revista dvs….felicitari APAH-RO.

 106. cristian dirnu Says:

  succes in tot ce faceti.mergeti inainte ca inainte era mai bine

 107. Iulia Marcu Says:

  Votez UNOPA; persoanele HIV pozitive au nevoie de o organizatie care sa lupte pentru ei

 108. loredana voicu Says:

  Votez UNOPA deoarece reprezinta un sprijin real pentru persoanele seropozitive

 109. dmariusb Says:

  Eu sint “frustat” sa vad ca pot fi nominalizate asociatii de tipul Sano-hep sau Apah-Ro….probabil trebuie sa fie nominalizate mai multe ca sa se aleaga una si cum multe nu exista au fost trecute si cele doua! Altfel nu se poate explica nominalizarea.
  Pina pacientii ramin fara interferon la jumatatea tratamentului desi exista 2 astfel de asociatii grozave in tara, zic eu ca n-ai ce nominaliza!
  Pina pacientii trebuie sa “atentioneze” medicii pentru a obtine un drept al lor (informare, tratament, etc) nu prea vad cu ce se ocupa astfel de asociatii.
  Pina Sano-hepul mai trata pina acum citiva ani hepatita C cu rostopasca mi se pare hilar de-a dreptul sa-i nominalizezi pentru un premiu altul decit al dezinformatiei!

 110. Glavan Ioana Says:

  Felicitari UNOPA, mergeti mai departe!

 111. paiusan viorel Says:

  m-ai multa initiativa si sprijin din partea autoritatilor

 112. alexandra dinica Says:

  Votez pt UNOPA :)

 113. melinda sagyebo Says:

  votez pentru UNOPA

 114. Pentru dmariusb Says:

  Stimate domn! Aceste nominalizari ne onoreaza si ne obliga la a lupta in continuare cu decidentii din sistem pentru drepturile noastre.Nu am cerut noi Asociatiile sa fim nominalizate dar nici nu suntem in masura- nimeni- sa spunem ce trebuie sa faca Colegiul Medicilor din Romania si nici sa comentam criteriul de aprecieri.Nu uitati ca NOI suntem pacientii ,fara interferon, NOI Asociatiile! In aceasta perioada de criza, cand, costurile pentru tratament cu antivirale sunt imense, doar fiind uniti, intr-un numar foarte mare si facand parte dintr-o asociatie , putem face demersuri catre factorii decidenti spre a ne obtine dreptul la tratament si fara liste de asteptare.In ce priveste informarea,acest lucru il facem permanent,Apah-RO..Pana se rezolva problemele ,nu uitati ca este foarte important sa stim ca avem cu cine comunica, cui sa ne plangem, cui sa impartasim experientele noastre.Daca doriti ,lasati-mi o adresa de e-mail, telefon si mai comunicam sau intrati pe http://www.hepato.ro.Sanatate! Codruta.

 115. Camelia Says:

  Stimate dmariusb, “frustrat” vei ramane daca nu te documentezi mai bine, inainte de a arunca “sageti”. Te invit sa faci macar o luna voluntariat, ca noi toti, intr-o asociatie de pacienti, si apoi mai putem sta de vorba. Rolul unui ONG, in general, iar a celor doua mentionate de tine, respectiv Sano-hep si Apah-Ro, in particular, nu se limiteaza la “procurarea” unui produs care lipseste de pe piata romaneasca. Sunt multe alte probleme, atat la nivel de masa, cu afectiuni specifice, dar si la nivel individual, ce trebuie rezolvate, intr-o tara in care nu dezinformarea este manifesta, ci lipsa de informare. Am intalnit oameni care au aflat intamplator ca au hepatita B si aveau impresia ca de vina sunt mustele de pe mamaliga. De masuri pentru protejarea celorlalti membrii ai familiei, nici vorba… Acesta este doar un aspect, exemplificat, cu care se “lupta” asociatiile. Nu stiu ce asociatie sustii si in ce tara traiesti, dar daca totul ar fi pe “roze” in sistemul de sanatate, existenta asociatiilor de pacienti ar fi inutila, nu crezi? Pe de alta parte, daca cele doua asociatii “injectate” de tine au fost nominalizate, inseamna ca ceva apreciativ au facut… Daca vrei, mai stam de vorba, sa-ti mai spun cum sta treaba in ONG-uri, pe forumul asociatiei pe care o reprezint… APAPH-RO.

 116. marin Says:

  felicitari si multa bafta ca e nevoie

 117. ROXANA IORDACHE Says:

  Fleicitari!
  Am avut ocazia sa particip la doua dintre trainning-urile organizate de catre Federatia Unopa si mi s-au parut de un real ajutor pentru cei care le-au primit. De asemenea, am cunoscut persoanele care lucreaza in cadrul organizatiei si apreciez tot efportul lor pentru a creea o lume mai buna
  Toate cele bune
  Roxana

 118. Melania Pietrareanu Says:

  Felicitari, bafta si sa faceti ceea ce stiti voi ca e mai bine. Melania

 119. Marin Elena Says:

  Felicitari unopa,datorita voua noi mergem mai departe,luptati alaturi de noi pentru viata noastra.

 120. Aura Stanculescu Says:

  Am votat pentru UNOPA. In opinia mea, a lucra cu si pentru tineri -seropozitivi in cazul acestei federatii – este modalitatea cea mai eficienta de a schimba o stare de fapt impietrita in cutume neproductive. Cred ca prin ceea ce fac cei de la UNOPA, reusesc sa activeze in social tineri minunati care ne pot imbogati pe noi toti.
  Succes in proiectele viitoare!

 121. Andreea Ciocalteu Says:

  Succes celor de la UNOPA!
  Am votat pentru ca am inteles determinarea lor pentru promovarea principiului participarii active a tinerilor in societate.

 122. marcela Says:

  Felicitari UNOPA!

 123. LeGioN Says:

  Am votat pentru UNOPA! Merita sa castige !

 124. Raican Dan Says:

  Multumesc lui Dumnezeu ca pot sa vorbesc ca pot sa umblu chiar cu insotitor (fiind si eu bolnav de 9 ani de aceasta cumtplita boala)si mai ales ca pina acum nu am auzit comentarii negative la adresa Asociatiei Antiparkinson.
  Pentru cei care nu cunosc singurul protocol de colaborare semnat de Asociatia Antiparkinson pe plan intern este cu Asociatia Prader Wily pentru constituirea Asociatiei Bolilor Rare.
  Asociatia Antiparkinson a fost infintata in 2006 si nu pretindem ca suntem mai buni ca celelate asociatii cu vechi state de functionare
  Mai mult nu avem personal angajat totul fiind facut voluntar
  Succes tuturor Ne vedem cu fruntea SUS la Gala
  ‘’Te poti simti singur, deznadajduit abatut, trist, dar niciodata invins. Poti pierde, poti gresi, poti suferi, dar nu te gandi sa abandonezi. Aminteste-ti, atunci cand e nevoie, ca esti puternic, ca sunt lucruri pe care nimeni nu le poate face mai bine decat tine. Priveste viata cu ochi de invingator. Accepta ce e de acceptat si mergi mai departe. Strange din dinti, spune copacului de langa tine ce te doare, invata de la el sa ramai in picioare si…intoarce-te.
  Inapoi, la viata.”

 125. alexia Says:

  APAH-RO,APAH-RO

 126. viorela Says:

  Votez Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice,suntem destul de multi cu hepatita,ne dorim sa beneficiem de tratament corect si dorim continuitate in tratament!
  Sper ca Asociatia sa-si atinga scopul propus la infiintare: inlesnirea tratamentului celor bolnavi de hepatita B sau C.

 127. anonim Says:

  Constat cu regret cat de disperati sunt bolnavii.
  Inca nu s-a dovedit in Romania, ca cineva a facilitat obtinerea diverselor tratamente ptr. boli cronice, oricare ar fi ele. Tot statul e cel care hotaraste cand le da.Cred ca lumea s-a apucat sa voteze in stanga si in dreapta, impulsionati de niste vise promise frumos, dar care e foarte posibil sa nu se adevereasca. Votat ar trebui sa fie acela care intradevar a facut ceva ptr. bolnavi. Asa, si eu am un proiect, sa ma fac prim-ministru, sa scot tara din criza, ma voteaza cineva? Sigur ca la promisiunile mele, lumea pleaca urechea si inchide ochii, sperand ca voi face ceva intradevar ptr. ei.
  DESCHIDETI-VA OCHII!!!

 128. Trandafir Florentina Says:

  UNOPA se implica activ pentru apararea drepturilor persoanelor seropozitive, scheme de tratament adecvat, interventii la guvern, conferinte de prese in majoritatea judetelor din tara, imbunatatirea distribuirii medicamentelor, obtinere de facilitati pentru seropozitivi, etc. Deci HAI UNOPA!….:) IMPREUNA VOM INVINGE!

 129. Weengf Says:

  Daca sunt boli de laborator care au fost date pe “piata” pentru a decima din populatia lumii SIDA este una dintre ele dar careia nu i sa mai gasit antidotul sau nu se vrea probabil Chestia asta…Iar daca sunt asociatii ca UNOPA ar trebuii sa fim incurajati…Probabil Dumnezeu vrea sa schimbe ceva si in tara noastra..Votati UNOPA pt a putea spera la o viata mai sanatoasa…

 130. JV Says:

  Votez UNOPA pentru ca ajuta persoanele seropozitive sa se poata integra profesional

 131. Agape Says:

  Votez UNOPA pentru ca este cea mai vizibila Asociatie de Pacieti

 132. ROXANA IORDACHE Says:

  Votez petru FEDERATIA UNOPA pentru ca le pasa de semenii lor!

 133. Liliana Ban Says:

  felicitari echipei UNOPA

 134. Valentin Coman Says:

  votez ptr UNOPA

 135. Lucia Maria Stirbu Says:

  Votez pentru UNOPA.
  Felicitari si un sincer si din inima “La multi ani” la implinirea unui deceniu de activitate!!!

 136. JENI RADU Says:

  Felicitari echipei UNOPA

 137. KingARTHUR Says:

  felicitari lui Andrei pt Proiectul ANRH….!!!!!!!!!

 138. dmariusb Says:

  Doamna Codruta,
  daca chiar ati fi fost documentata, ati fi stiut ca eu, fac voluntariat (si fara cei 2% pentru care va zdrobiti dumneavoastra) dinainte sa va treaca prin cap sa faceti un ONG!
  Eu nu stiu care-i rolul asociatiilor voastre, stiu doar ca ati inceput prin a recomanda tot felul de leacuri babesti pe care acum le criticati! Stiu ca Sano-hepul a inceput prin a se lega abuziv de forumul Site-lui meu…. ca sa poata fi remarcat. Mai stiu, ca in momentul in care am spus sa renunte ori la aceasta legatura, ori la recomandarile stil rostopasca, sau muste pe mamaliga daca doriti, a renuntat la legatura cu Site-ul meu, nu la bazaconii. Degeaba va gidilati pe burta ca nu aveti sira spinarii!
  Iar in privinta lui Apah_Ro la fel a intrat si s-a caciulit direct sau indirect pe forumul Site-lui meu ca sa aibe bolnavi cu care sa defileze la simpozioanele organizate. Unii (destul de putini)au venit, altii au refuzat. Marea dumneavoastra actiune de stringere a semnaturilor, poate va documentati de cine a fost sustinuta, ca doar de la cele doua femei (care formau ONG-ul vostru la ora aceea)nu se puteau stringe semnaturile. Ati reusit sa va alipiti la un forum de bolnavi de hepatita C (ca al vostru sufera din lipsa de useri!) care copiaza totul de la mine, incepind cu structurarea si terminind cu informatiile si credeti ca ati schimbat lumea? Ati schimbat-o dar in stilul romanesc, pentru ca „recomandarile“ de pe acest forum vin de la persoane labile psihic, sau de la experti in rindele, sau scaderi si adunari!
  Ati reusit sa distrugeti prin Popa M. un grup de ajutor al pacientilor abia format (Prometeu). Voi credeti ca aveti mai mult interes decit pacientii insasi, pentru problemele lor?
  Asociatiile astea sint deosebit de importante, dar voi inca nu sinteti importanti, decit in propia voastra inchipuire. Dar si asta e tipic romanesc, sa te crezi buricul pamintului indiferent cit esti de neinsemnat.
  Intr-o tara normala valoarea iese singura la suprafata, nu trebuie sa se lupte cineva sa obtina voturi….nu crezi?
  Si ca incheiere, nu-mi aduc aminte sa fim per-tu!!!

 139. marius Says:

  asociatia pentru hemofilie plateste cu singele propriu toate actiunile lor si ajuta pe toate persoanele cu dizabilitati si chiar fara ,toate sunt facute din suflet

 140. anonimus Says:

  Domnule dmariusb, murdariti tot ce atingeti!!! Ce vreti de fapt, ca oamenii sa scrie pe frontispiciul Ministerului Sanatatii ca sunteti singurul cunoscator in domeniul hepatitei C? Ma gandesc cum puteti aduna atata ura in sufletul dvs. Ce va deranjeaza un ONG care incearca sa puna probleme ale bolnavilor de hepatita B sau C?
  Cu cat sunt mai multi care atentioneaza asupra problemelor bolnavilor, cu atat este mai bine.
  Aveti un site, aveti un forum, foarte bine. Pot fi zeci de forumuri legate de orice problema. Suntem liberi sa citim sa cautam pe net ceea ce vrem fiecare.
  Intr-adevar – tipic romanesc – sa te crezi buricul pamantului indiferent cat esti de neinsemnat.
  Intr-o tara normala valoarea DUMNEAVOASTRA a iesit la suprafata????

 141. pentru dmariusb Says:

  Daca spuneti ca exista un astfel de grup de ajutor pentru pacienti (Prometeu), nu cred ca o asociatie care lupta pentru bolnavii de hepatita il poate distruge. Nu ii impiedica nimeni pe bolnavi sa se ajute intre ei si sa ajute si pe altii. Altruismul e o trasatura de caracter si nu poate fi combatut.
  Ma intreb de ce acest grup Prometeu, despre care vorbiti, nu functioneaza?

 142. Popescu V. Says:

  Pe acest site vad cu toata lumea zice de partea carui ONG este, si cu cata inflacarare zice ca ” votez “, eu sunt de parere ca mai bine votezi decat sa tot comentezi … asa eviti polemicile.
  Toate ONG-urile care sunt nominalizate sunt foarte importante, dar sunt ferm convins ca bolile cele mai importante sunt cele ereditare … acestea sunt cu adevarat boli pentru care ar trebui sa fie primele eradicate, celelalte boli care se pot spune ” realizate in laborator “{nu vreau sa nominalizez exemple, pentru a nu fi injurat sau chiar blestemat sa dau peste ele :)) }, acele boli chiar daca se vor gasi remedi, vor fi foarte scumpe pastilele , tratamentele tocmai pentru a lua bani de pe persoanele care le au. Exemplu ” o persoana cu un membru amputat din diferite motive este forta sa scoata din buzunar niste sume enorme fata de veniturile care le realizeaza “acestea ar trebui sa fie subventionate tocmai din motivul pentru a face persoana respectiva sa fie apta de a se intretine sau sa fie integrat in munca.Dar binenteles nimeni nu se sesizeaza cat sunt de scumpe respectivele aparate .( scuzati ca m-am abatut de la idee). Deci cele mai importante boli sustin ca sunt cele ereditare, celelalte chiar de ar fi gasite remedii, imediat ar apare ” mutatia aferenta “, cunoscatori stiu :), de unele boli ne putem feri cat de cat prin precautie si atentie… binenteles se pot intampla si accidente dar astea sunt rare sau intentionat produse. De o boala ereditara va garantez ca nu aveti cum sa scapati decat prin depistarea si investigati atente…. acestea sunt cele mai importante ! Parerea mea !
  Acum puteti sa ma injurati si sa ma contestati.
  P.S. sa fac si eu cum fac majoritatea ” SUSTIN PE ……. ” ” VOTEZ PE….” ” SUNT CEI MAI ACTIVI ….. ” ” FELICITARI PENTRU…… ” ” HAI ….. ” ” SUNTETI CEI MAI ACTIVI …. ” ” JOS …… ” SUS….”Bla bla blaaa ……. sper ca nu v-am plictisit cu pomelincul acesta, scuzati greselile de ortografie…. Va urez succes la toti si nu va mai improscati cu noroi !

 143. Popescu V. Says:

  Din pacate nu am rezistat si am comentat :D , asa ca acum urmeaza polemicile :))

 144. dmariusb Says:

  Domnule anonimus,
  eu stau cu numele in spatele a ce am scris. E usor sa faci afirmatii sub anonimitate, eu nu o fac, pentru ca spun adevarul! Voi de ce scrieti anonim ceea ce scrieti? Pe Site puteti gasii numele meu, adresa orice, daca mint dati-ma in judecata, dar daca nu mint, atunci ascundeti-va sa nu va mai vada nimeni! Eu nu pot murdarii doar ceea ce nu-i murdar deja.
  Voi sinteti curati?
  Sinteti voi sau nu cei care ati ramas in urma cu medicina (cam cu citeva sute de ani)?
  Sinteti voi sau nu cei care vi se filfaie de un bolnav (am si nume daca doriti) pentru ca voi va ocupati de “toti” bolnavii?
  Eu nu vreau sa scrie nicaieri numele meu si cu atit mai putin pe Ministerul Sanatatii din Romania, acel minister care vaccineaza cu forta de boli inchipuite pe sute de mii de Euro, in timp ce nu trateaza de boli reale din lipsa de bani!
  Pe mine nu ma deranjaza un ONG, bine ar fi sa fie cit mai multe daca au telul cel declarat, ce ma dranjaza sint aceste doua ONG de care vorbeam care dupa ce induc in eroare bolnavii, sau actioneaza fara scrupule pentru atingerea obiectivelor personale, vor si lauri !
  Nu, in tara in care traiesc valoarea mea nu a iesit la suprafata! Nu a iesit pentru ca eforturile mele (care au legatura cu tema boala/bolnavi/informare/ajutor)se adreseaza neamului din care provin nu celui in care traiesc,iar in Romania dupa cum vedem nu valoarea, ci non-valoarea este in fata, este nominalizata!
  In privinta lui Prometeu tocmai altruismul lipsa, din caracter(ul tau M.P) a impiedicat dezvoltarea axcestei asociatii. Si ei ca si voi doresc functii, 2% din impozit, deplasari cu hoteluri si intretinere lux, taxiuri, mese protocolare cu distinsii medici samd.
  Noi romanii lucram numai la nivel mare, noi nu avem mii de grupuri de ajutor ca alti fraieri din Europa, noi avem asociatii, presedinti, functii, statute, nominalizari… si de aceea merge cum merge. Ba ne-am mai invatat sa si traim prin reprezentanti si sa consideram lucru asta normal.
  Cu asta am incheiat discutia ….mi-e prea greata!
  Nu cred ca-i de la…. ficat!

 145. Dorel Says:

  pentru Popescu Vp
  Pentru fiecare om, boala lui e cea mai importanta, nu a altuia! La chestia cu bolile fabricate, iti dau dreptate, dar dupa tine, ei nu ar trebui tratati? Nu e vina lor ca sunt bolnavi! In ziua de azi boala e o afacere foarte buna pentru uni, paguboasa pentru alti…indiferent de originea bolii!

 146. Popescu V. Says:

  Pentru Dorel
  Nu am va rog sa nu rastalmacim cuvintele, nu am zis ca trebuie sa nu fie tratati si alti, am zis ca cele mai importante boli sunt cele ereditare.Nu sunt contra celorlante boli, dar ori cate vaccinuri si pastile se inventeaza pentru bolile fabricate, intodeauna se vor gasi niste mutati care sa le anuleze descoperiile (daca sunt interese, imediat se va face o mutatie ), dar pentru bolile ereditare la care s-au facut vaccinuri, nu prea am auzit sa mutati, deci concluzia e ca nu prea este nimeni interesat sa le reactiveze, decat poate accidental sau cu rea credinta.
  Va urez ca toate ONG-urile sa castige, ceeace e greu din cate vad.
  Bolnav sunt si eu, si urmaresc toate comentariile, si boala mea este importanta, dar am acceptat-o si incerc sa traiesc asa cum pot, imi este greu .. si stiu cum se simte o persoana bolnava.
  BOLILE EREDITARE SUNT CELE MAI IMPORTANTE ! parerea mea .
  P.S. nu sunt bolnav de nici o boala ereditara , sunt dintr-un tratament inadecvat, deficienta fizica.

 147. George Says:

  Domnilor,si cand spun cuvantul asta ma refer la toti in afara de cel cu numele dmb.De ce? Ptr ca nu merita .
  Aceasta persoana este bolnava dragii mei ,si nu e bolnava de boli ce pot fi tratate.Este labil psihic.Daca nu este bagat in seama si nu i se aduce osanale incepe sa arunce cu noroi in unul si in altul.
  A fugit din Romania din simplul motiv ca nu a fost in stare sa depaseasca anumite momente critice in viata lui.Este iremediabil ,nu va ma puneti mintea cu el ,nu merita comentarii la postarile lui.Are lumea lui creata de el si se simte bine in ea.Cand vede ca cineva reuseste sa construiasca ceva el vine cu argumente contra si incepe sa distruga .Exact cum a facut cu asociatia Prometeu.Indirect a oprit-o din ascensiunea pe care o luasera.De ce?Ptr ca si-a dat seama ca el nu poate face parte din conducerea ei.El are o parere buna despre el, dar nu accepta cand vede ca toate persoanele care au intrat in contact cu el il parasesc.Are impresia ca doar site-ul lui are informatiile cele mai bune dar e de-ajuns sa le reciteasca sa-si dea seama ca sunt depasite.
  Daoamne iarta-l ca nu stie ce spune.

 148. marius popa Says:

  Tizule draga, vad ca iar te iei de mine. O fi din cauza plictiselii de pe forum? Ala pe care dau sfaturi ….soferii?
  In lipsa mea de altruism , desi nu am HCV , am infiintat o asociatie, am bagat cei mai multi bani in ea , alaturi de altii am facut un forum care are dublul postarilor zilnice fata de al tau si incerc sa ajut in dreapta si in stanga orice bolnav care are HCV. Daca vrei neaparat sa stii , nu am acceptat nicio cazare de la asociatia in care activez , la singura conferinta la care am participat.
  Sa revenim la Prometeu …..eh pe asta Maria Ta a distrus-O din orgoliul . Iti era frica ca-ti iese din jurisdictie. Tu l-ai scos de pe forumul tau, iar cand au incercat oameni sa mai faca cate ceva , ai maturat cu ei pe jos. Eu am fost , de mult dat afara, de catre oamenii tai, din asociatia pe care am infiintat-o si de atunci asociatia zace. Iar tu ai grija sa fie asa, cum incearca oameni sa faca ceva cum ii ataci.

  Ah sa nu uit : Esti atat de rau si de orgolios incat nu ai sa te mantui. Poate doar daca omori niste arabi.

 149. Eugen Says:

  Am votat APAH-RO.
  DMB,pana la un moment dat chiar am vut o parere buna despre tine dar se vede ca esti dus tare de tot.Nu stii cum sa mai jignesti pe unii si pe altii.Se vede clar ca la tine efectele secundare ale tratamentului au fost si inca se inmultesc.Unul dintre ele e-PROSTIA.
  Sa ai o seara placuta.

 150. 147,148,149 Says:

  Cata rautate si ura!
  DUMNEZEU SA VA IERTE!

 151. pentru dmariusb Says:

  V-am întrebat de Prometeu, deoarece as fi dorit sa ma inscriu si eu intr-o astfel de organizatie. Din pacate raspunsul dvs. e unul plin de ura, adresat unei persoane care nu avea nimic de-a face cu mesajul meu.
  Nu mi-am dat numele pentru ca nu are rost sa o fac pe un sit unde nu este nevoie.
  Domnule Marius, din raspunsul dvs. deduc ca aveti o problema si imi pare rau deoarece din postarile de mai sus imi pareati un om capabil.

 152. Anonymous Says:

  Domnule “dmariusb”,
  Numele meu este Camelia Vlad si am vorbit intr-un mesaj anterior la per-tu doar pentru ca nu ma simt confortabil sa vorbesc altfel cu un “nickname”. In schimb, Codruta, careia v-ati adresat, de fapt, incurcand destinatarii, chiar v-a domnit… Revenind.. Ciudata gandire aveti si cam multa ura ati acumulat pentru un voluntar (sau fost) intr-un ONG. M-ati acuzat ca nu sunt bine documentata in privinta activitatii dvs… Adevarul este ca nici nu ma intereseaza acest aspect. De fapt, nu ma intereseaza arhiva personala a cuiva atata timp cat prezentul imi dovedeste ca nu merita acest efort. Va rog sa va controlati expresiile si afirmatiile de genul “va doriti lauri”. Eu ma numar printre “cele doua femei” care s-au straduit ca acest ONG sa devina vizibil, ceea ce s-a si intamplat intr-o oarecare masura, astfel incat pacientii care apreciaza acest gen de activitate sa stie ca existam, noi sau altii cu aceleasi obiective (aici nu se poate vorbi de concurenta, ca nu suntem boutique cu bombonele) si in nici un caz nu cautam lauri… Iar evenimente de acest gen nu consider ca sunt pentru fala… Dar mai bine renunt sa polemizez cu dvs., ce va semnati cu un nickname (care este similar, dupa parerea mea, cu anonimii pe care i-ati “urecheat” mai devreme), ca imi dau seama ca nu are nici un rost. Iar acest lucru nu inseamna ca nu am “sira spinarii” sau ca ma “caciulesc”, ci altceva… ce pe dvs. se pare ca va depaseste… Va doresc multa sanatate…

 153. eugen-voluntar as.noi si ceilalti membra unopa buc. Says:

  doresc sa mi se confirme cine a scris in data de 6 mai 2010 ora 10:09 pm si pentru cine este!…
  sper sa nu fiecatre mine acest mesaj.

  oricum rusine celor care posteaza jigniri la adresa altora indiferent de provocari.

  RUSINICA!!!!!!!!!!!!…………

 154. eugen-voluntar as.noi si ceilalti membra unopa buc. Says:

  la acest mesaj ma refer:

  149 Eugen Says:
  May 6th, 2010 at 10:09 PM

  Am votat APAH-RO.
  DMB,pana la un moment dat chiar am vut o parere buna despre tine dar se vede ca esti dus tare de tot.Nu stii cum sa mai jignesti pe unii si pe altii.Se vede clar ca la tine efectele secundare ale tratamentului au fost si inca se inmultesc.Unul dintre ele e-PROSTIA.
  Sa ai o seara placuta.

 155. 151,152 Says:

  De ce vorbiti in necunostinta de cauza?la fel ca multi.

 156. IN NUMELE BOLNAVILOR CARE V-AU VOTAT SI NU NUMAI Says:

  Apah.Ro SA VA FIE RUSINE SI CELOR CARE VA APARA!!!!!!!!!!!!

 157. anonim Says:

  Mult succes UNOPA!
  Am votat UNOPA

 158. MIRCEA Says:

  AM VOTAT ASOCIATIA ROMANA DE HEMOLIFIE
  BAFTA!

 159. Eugen Says:

  Ptr 153
  Vad ca avem acelasi nume.Nu are nici o legatura cu dvs.Mesajul este ptr acela care se numeste dmb.

 160. Anamaria Says:

  Felicitari UNOPA!
  Succes deplin!

 161. anonim Says:

  am votat UNOPA. Succes

 162. cindy Says:

  VOTEZZZZZZ UNOPA….mii de multumiri acestei organizatii

 163. Alexa Says:

  Votez Unopa…..ii sustin pe cei de la Unopa.

 164. Cornelia Preda Says:

  Votez UNOPA. Cu dedicatie si spirit pozitiv se solutioneaza probleme dificile!

 165. Alin Largeanu Says:

  Am votat UNOPA!

 166. Loredana Davidescu Says:

  votez Federatia UNOPA

 167. Dragu Nela Says:

  Votez Federatia UNOPA

 168. Petrisor Andreea Says:

  votez Federatia UNOPA

 169. FELICIA PROCS Says:

  Votez Federatia UNOPA

 170. Emilia PROCS Says:

  Votez Federatia UNOPA

 171. Cristian Bolan Says:

  votez Federatia UNOPA

 172. Costel Munteanu Says:

  votez Federatia UNOPA

 173. deni Says:

  Am o intrebare: cum se poate ca in decurs de 4 ore UNOPA sa adune hodoronc-tronc 150 de voturi, cand, de la inceputul votarii, in atatea zile, au adunasera sase sute si ceva. Trebuie sa fii mare geniu sa te prinzi cum de se tot adauga cate un vot la 3-4 secunde? Daca asa sta treaba, e o hiper-porcarie cu nominalizarile astea. Halal asociatie “activa” de pacienti. Rusine!!!!!!!!!!

 174. Munteanu Mihaela Says:

  votez Federatia UNOPA

 175. Teodora Andreescu Says:

  votez Federatia UNOPA

 176. Cismasu Alexandra Says:

  votez Federatia UNOPA

 177. Cismasu Cristi Says:

  votez Federatia UNOPA

 178. Colgiu Raluca Elena Says:

  votez Federatia UNOPA

 179. Adrian Ionut Burcu Says:

  votez Federatia UNOPA

 180. Victor Ionut Cismasu Says:

  votez Federatia UNOPA

 181. Robert Alexandru Gherghina Says:

  votez Federatia UNOPA

 182. Nicu Giaca Says:

  votez Federatia UNOPA

 183. Vlad Cismasu Says:

  votez Federatia UNOPA

 184. Popescu V. Says:

  Domnilor este ceva suspect la toti care spun ca voteaza UNOPA, azi dimineata pe la ora 9.00 erau 600 si ceva de voturi si pana la ora 20.00, si dintr-o data au aparut aproape 200 de votanti , bravo lor pentru perfomanta de a mediatiza si de a face oameni sa voteze , dar ce mi se pare chiar curios este numele persoanelor care spun cu o fixatie ” votez Federatia UNOPA ” toate postarile sunt facute la interval de 1 minut, ciudata coincidenta de a intra la interval de un minute atatea persoane de pe calculatoare diferite si sa si zica ” votez Federatia UNOPA ”
  ( suna a copy and paste ).

  Loredana Davidescu Says:
  May 7th, 2010 at 7:06 PM

  Dragu Nela Says:
  May 7th, 2010 at 7:07 PM

  Petrisor Andreea Says:
  May 7th, 2010 at 7:08 PM

  FELICIA PROCS Says:
  May 7th, 2010 at 7:17 PM

  Emilia PROCS Says:
  May 7th, 2010 at 7:19 PM

  Cristian Bolan Says:
  May 7th, 2010 at 7:25 PM

  Costel Munteanu Says:
  May 7th, 2010 at 7:27 PM

  deni Says:
  May 7th, 2010 at 7:27 PM

  Munteanu Mihaela Says:
  May 7th, 2010 at 7:28 PM

  Teodora Andreescu Says:
  May 7th, 2010 at 7:29 PM

  Cismasu Alexandra Says:
  May 7th, 2010 at 7:30 PM

  Cismasu Cristi Says:
  May 7th, 2010 at 7:31 PM

  Colgiu Raluca Elena Says:
  May 7th, 2010 at 7:32 PM

  Adrian Ionut Burcu Says:
  May 7th, 2010 at 7:34 PM

  Victor Ionut Cismasu Says:
  May 7th, 2010 at 7:36 PM

  Robert Alexandru Gherghina Says:
  May 7th, 2010 at 7:37 PM

  Nicu Giaca Says:
  May 7th, 2010 at 7:38 PM

  Vlad Cismasu Says:
  May 7th, 2010 at 7:39 PM
  P.S. sa speram ca vor si castiga , ca ar fi si pacat pentru o asa mobilizare sa nu fie castigatori !

 185. LeGioN Says:

  Cred ca este doar o coincidenta. Si eu am votat Federatia UNOPA !

 186. Marian Grigore Says:

  Votez Federatia UNOPA

 187. Soldoveanu Says:

  Sa votez si eu? Pe cine? A…daca as vedea ca va dati silinta sa rezolvati macar un caz al anui hepatic ce asteapta tratamentul, daca as vedea ca ati ajutat pe cei ce au fost nevoiti sa intrerupa tratamentul pt. ca nu li s-a dat reteta de continuare la timp, daca as vedea ca mergeti prin spitale sa lamuriti amaratii de bolnavi care stau la mana unor doctori ce nu cer decat bani si i-ati indruma la un medic care-si merita diploma, daca i-ati ajuta pe cei din provincie si, mai ales de pe la tara, sa mearga acolo unde trebuie si sa inceapa investigatiile, daca as vedea vreunul care duce o “farfurie de ciorba” unui amarat in spital, ca nu are cine, poate as vota cu Apah. Dar nu se poate sa-i votezi cand organizeaza congrese, intalniri pe la hoteluri scumpe, isi permit sa plateasca masa si casa unora (care nu prea sunt din mijlocul bolnavilor), doar urmaresc faima??????Ce faima? Cu aliati din randul esticilor, bolnavi de razbunare, carora le curge venin din nas, din gura, din urechi? Voi nu sunteti bolnavi, oameni buni, sunteti defaimatori, sunteti de cea mai joasa speta, sunteti groaznici, nu meritati decat ignoranta. La voi, daca unul spune ca trebuie sa va aruncati in prapastie, o faceti cu totii, ca nu sunteti in stare sa ganditi individual. Si va mai treziti sa mai si atacati anumiti oameni care au un singur tel: sa-si ajute aproapele. Va urmaresc de mult prin presa, sunteti oameni de nimic

 188. Admin Says:

  @Popescu V.: aveti dreptate, este vorba despre copy/paste de pe acelasi IP: 92.81.233.194 –> banned. Comentariile insa nu au nici o legatura cu voturile!

 189. alin Says:

  Rusine sa va fie U.N.O.PA Va bateti joc de munca si valoarea celorlalte asociatii.Halal asociatie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 190. deni Says:

  Ar fi o idee ca administratorul de site sa verifice IP-urile votantilor de azi.

 191. Calin Paiusan Says:

  Admin: ar trebuii anulate voturile in PLUS facute de IP: 92.81.233.194

 192. Popescu V. Says:

  Sa fim seriosi , coincidenta se numeste cand se intampla 1, 2, ori dupa aceea se numeste …. loto 6 din 49 . Aceste “persoane” cu siguranta au o “coincidenta” de nume , si binenteles ca nu sunt rude si fiecare are cate un calculator. Sa fim seriosi, si sa nu ne mai ascundem dupa deget… ESTE INSELATORIE !
  ____________________
  Cismasu Alexandra
  Cismasu Cristi
  Victor Ionut Cismasu
  Vlad Cismasu
  ____________________
  Costel Munteanu
  Munteanu Mihaela……
  ____________________
  P.S. sigur a ramas in pana de nume de a inceput sa isi scrie si rudele si cunoscuti. Sincer sunt dezamagit de tot ce se intampla in tara asta, in spitalele, in institutiile care ar trebui sa fie un sprijin pentru persoanele cu nevoi, in concursurile aranjate, si diferentele mari de opinie si gandire de pe acest site. Se vede ca suntem ROMANI ! ne meritam soarta ! In loc sa fim uniti, sa venim cu idei, sa incercam sa facem ceva pentru ca toate asociatiile sa nu mai trebuiasca sa se milogeasca sa primeasca bani pentru a implemanta ceva real care sa ajute bolnavi aflati in situati limita, noi furam voturi, furam idei, furam tot ce se poate … doar suntem ROMANI. Sper ca veti intelege ce am vrut sa zic .

 193. Vlad Says:

  De ce sa le fie rusine?!
  Am avut ocazia sa cunosc oamenii care lucreaza la UNOPA: sunt deosebiti, tineri si ambitiosi.
  Dincolo de voturile astea, sunt faptele facute pentru beneficiarii proiectelor pe care ei le deruleaza, pentru persoanele seropozitive din intreaga tara. Informati-va putin despre proiectele pe care le deruleaza fiecare ONG,prezent in aceasta competitie si veti avea o imagine asupra celei mai performante si mai active dintre ele si veti vota in cunostinta de cauza. Asa poate va dati seama de ce au urcat astia de la UNOPA.
  UNOPA are aparitii in media din Bucuresti si in o gramada de orase din intreaga tara. Au derulat proiecte mari, au schimbat legislatia si a facut ca mentalitatea romanului de rand sa se schimbe!
  Felicitari tuturor celor care fac ceva pentru pacientul ROMAN!

 194. Florentina Says:

  Domnul Popescu V. – UNOPA are o activitate de 10 ani, nu cred ca este atat de suspect ca beneficiarii si pacientii sa se mobilizeze si sa voteze aceasta Federatie care este foarte cunoscuta in intreaga lume si i-a sustinut si le-a aparat drepturile tuturor pacientilor. Sa se renunte la comentariile cu “rusine sa va fie UNOPA” ma adresez lui Alin. Acestea nu sunt decat niste voturi. Fiecare asociatie in parte merita locul 1 pentru efortul depus pentru pacienti. Sa nu mai fim copii si sa ne ascundem dupa scuze ca acestea…”copy paste” ca nu tine. Toate asociatile nominalizate aici lupta pentru fiecare pacient in parte. Le urez succes tuturor si cu totii suntem castigatori.

 195. alin Says:

  Isi bat joc de noi .Au depasit limita de bun simt.

 196. Admin Says:

  @Calin Paiusan: nu se poate vota decat o singura data de pe un IP.

 197. deni Says:

  Draga Florentina, daca le stii atat de bine pe toate, poate ne explici cum se face ca in 11 zile s-au adunat doar 600 de votanti UNOPA (deci o medie de aprox 55 pe zi), iar brusc, astazi s-a consemnat o explozie de 200 de “beneficiari si pacienti”. Sa fim seriosi!!!!

 198. vicky Says:

  nu cred ca se poate spune care dintre asociatii e mai activa !!! fiecare in parte are atributiile ei, deci toate sunt eficiente. eu am votat ca sa vad “cine e mai sus” dar toate isi au un rolul, intr-o societate in care este nevoie de ajutor, fie el reciproc sau nu !!!

 199. deni Says:

  Dar un om f priceput poate “fabrica” IP-uri. Aceasta e intrebarea!!!! Probabil ca e greu de dovedit asa ceva

 200. Florentina Says:

  Draga Deni si ceilalti “mirati” de voturile UNOPEI: de ce puneti asa accent pe niste voturi? la urma urmei nu castiga nimeni sume uriase pe urma acestora. Pur si simplu aici sunt sustinatori ai fiecarei asociatii in parte.Nu am zis ca UNOPA e cea mai activa Vicky. mai citeste o data mesajul. Am spus de toate asociatiile ca merita locul 1. nu are rost sa ne certam, sa avem discutii contradictorii si sa facem pe detectivii. Atat am avut de spus:)..

 201. tiby Says:

  va certati ca niste copii… e cum spune cineva mai sus: “suntem romani” ; exact, suntem buni numai de gura

  daca ati citi mai atent si nu ati mai fi asa preocupati sa improscati in stanga si in dreapta cu injurii, ati vedea ca admin a spus ca de pe acel ip s-au dat comentariile… doar comentariile… inca o data, daca citeati tot cu atentie, vedeati ca de pe un ip se poate vota o singura data… bine, erati ocupati cu altceva

  e drept, cel care a facut spam… n-a avut ce face zic eu… dar nici cel care de vreo ora tot gaseste apelative pt cei din UNOPA n-are ce face… ambele fapte sunt la fel de condamnabile

  cat despre modificarea ip-ului, da, se poate face destul de usor… dar asta nu inseamna neaparat ca UNOPA se foloseste de asa ceva… pana una alta , eu vad ca alta asociatie e pe primul loc… logica mea suna asa: daca modifica ip, ce a oprit repsectiva persoana sa nu ajunga la 1000 voturi? ganditi-va un pic inainte sa vorbiti

  cat despre cresterea brusca a voturilor asociatiei UNOPA, de ce nu va puneti problema altfel: poate chiar au decis mai multe persoane sa se implice activ in promovare… e vineri.. multa lume are timp liber, etc

  repet… mai intai ganditi, intoarceti problema pe toate fetele… “restul, e tacere” ;)

 202. ella Says:

  opinia unui simplu votant al Federatiei UNOPA: din cate se pare cei care incep sa acuze acum, dupa pararea mea, pe nedrept, UNOPA simt cumva in ceafa apropierea acesteia. Inainte sa inceapa sa acuze fara nici un fundament solid si dovezi concrete ar trebui macar sa stie cat de mare este aceasta federatie si cate asociatii sunt alaturi de ea, asociatii care la randul lor au nenumarati beneficiari…probabil ar trebui sa stie ca in Romania sunt aproape 10000 de persoane seropozitive, nu zic ca pot sa voteze toti, dar macar un sfert ar avea posibilitatea sa dea un click in aceasta intrecere. De asemenea acest sondaj nu este destinat numai persoanelor seropozitive, persoanelor care sufera de hemofilie, cancer etc ci si persoanelor de rand care sunt rude sau prieteni cu acestia…ganditi-va daca o persoana da acest link pe messenger la prieteni si ei la randul lor dau la listele lor s-ar aduna ceva voturi NU?….asa ma gandeam si eu…In concluzie din cate vad eu nimeni din partea celor care au votat UNOPA nu au zis nimic cand in primele zile de la inceperea sondajului asociatia care este acum pe primul loc era lider detasat…NU ESTE POSIBIL OARE CA UN SFERT MACAR DIN CEI 10000 DE BOLNAVI DE HIV/SIDA SI PRIETENII LOR SA SE MOBILIZEZE SI SA VOTEZE?…nu cred ca e greu…felicitari Federatiei UNOPA ca stie sa se mobilizeze

 203. silviana Says:

  Sunt beneficiar UNOPA si votul meu este al 809-lea! Si toti prietenii mei care sunt asemeni mie o sa voteze tot UNOPA! Avem tot respectul pentru aceasta asociatie care a stiut de atatea ori in decursul atator ani sa lupte pentru cei pe care-i reprezinta, si mai mult, a reusit de fiecare data cand a fost nevoie sa mobilizeze pacientii si acestia sa se uneasca pentru a-si sustine drepturile…sunt sigura ca acelasi lucru se intampla si acum, si ma bucur inca o data ca persoanele seropozitive din tara asta stiu sa fie solidare si sa-si sustina cauza!

  Iar carcotasii sa gandeasca de doua ori inainte sa arunce acuze si sa citeasca cu atentie ce a scris adminul – voturile nu sunt acelasi lucru cu comentariile – e liber oricine sa scrie oricate comentarii vrea si in ce forma doreste pentru a sustine o asociatie sau alta, dar aceste comentarii nu reprezinta voturi!! Daca un grup de oameni a ales sa-si exprime opiniile dand copy – paste nu inseamna ca au gresit cu ceva!

  Va rugam sa ne respectam unii pe altii si sa nu mai aruncam acuze nefondate!

  Felicitari UNOPA pentru mobilizare!

 204. cristian rosu Says:

  nici nu ma mai mir ca guvernantii isi bat joc de pacienti dupa bunul plac, in loc ca toti sa posteze despre bugetul rusinii numit SANATATEA PUBLICA, multi se balacaresc in fel si chip.

  cunosc personal activitatea tuturor organizatilor inscrise in concurs, si toate sunt bune, toate ar trebuii sa castige, faptul ca beneficiarii sau membrii uneia dintre organizatii se mobilizeaza intrun timp foarte scurt nu spune nimic, de retinut este ca se poate vota de pe un singur IP

  si cred ca nu s-a retinut un lucru, faptul ca a fost nominalizata si votata aici nu inseamna ca va fi si desemnata ca castigatoare, se va tine cont de voturi dar desemnarea o va face alt juriu, asa ca incetati sa va mai adresati injurii

  SUCES TUTUROR

 205. georgeta Says:

  draga Cristi
  s-a retinut acest lucru, dar poate era mai corect sa-ti inchei mesajul cu “asa ca nu mai trisati”

 206. Vlad Says:

  Ba, cum se face ca aseara la ora 00:00, Asociatia de Hemofilie avea 851 si acum la 8:30, au 900? Cred ca cineva nu are somn!:))))

 207. Beniamin Dirnu Says:

  Nu iti face probleme Vlad Asociatia de Hemofilie are destui sustinatori si in strainatate ;)

 208. gigi Says:

  APAH RO
  APAH RO-fara alte comentarii!

 209. Vlad Says:

  Deci se pot mobiliza oamenii!?Asa ca nu vad de unde problema asta generata de voturi!:))
  Faptul ca sunt o multime de voturi la ambele ONG-uri, inseamna ca sunt vizibile!:) Deci asta ar trebui sa multumeasca pe toata lumea!;)
  Asa ca Benjamin, sa lasam oamenii sa voteze!Nu?:)

 210. tiby Says:

  exact.. aseara , la ora 1 30 cand am iesit, erau 867 de voturi mai exact… acum, 959 e cam ciudat ce-i drept.. dar asta e..
  asa ca cei care aveti dubii in privinta corectitudinii unora, eu zic sa va ganditi de 2 ori… :)

 211. catalin Says:

  Felicitari UNOPA si in special lui Iulian Petre care intradevar am vazut ca se implica foarte mult in problemele persoanelor .Nu spun asta asa de ochii lumii deoarece merita toata admiratia noastra si dumneavoastra de asemenea.

 212. DraquVerDe Says:

  Votez UNOPA pentru o Romanie mai buna!

 213. Mariana Penciu Says:

  votez federatia UNOPA

 214. Ciprian Says:

  Sunt incantat ca exista o organizatie care lupta pentru integrarea in societate a seropozitivilor. Felicitari UNOPA, oricum ar fi tu esti o castigatoare. :)

 215. geo Says:

  VOTEZ PENTRU FEDERATIA UNOPA

 216. grigoras ion madalin Says:

  votez asociatia romana de hemofilie

 217. ionel Says:

  Sustin UNOPA pentru ca fac parte din acei zeci de mii de purtatori al visusului hiv/sida. Dintre toate bolile expuse si prezentate mai sus noi suntem predispusi la toate, le tin pumnii celor de la UNOPA sa castige la acest capitol si sa faca sa fie bine pentru toata lumea. V-am pupat stima si mult respect

 218. SINGURI PRINTRE VIKINGI Says:

  Urmarind evolutia acestei ” competitii” nu iti trebuie studii de IT la Oxford ca sa iti dai seama ca din pacate o parte din voturi sunt fabricate. Cu parare de rau pentru Ascociatia de Hemofilie trebuie sa spun…. SOMNUL DE NOPATE INSEAMNA SANATATE NU VA MAI PIERDETI VREMEA CU FEL DE FEL DE TRUCURI PENTRU A NUMARA CAT MAI MULTE VOTURI
  Se pare ca lumea in care traim ne face sa devenim pe unii dintre noi niste jefuitori lipsiti de scrupule precum vikingii din timpurile apuse.
  Din cate stiu eu premiul nu este vreun trofeu de aur ca sa ne scape de criza pe unii dintre noi care recurgem la niste gesturi mizere.
  Responsabilul acestui site ar trebuie sa se sesizeze daca poate si are competenta cu privire la valabilitatea voturilor.
  Sper sa se trezeasca bunul simt si sa nu va mai tarati prin morcila… sincer toata lumea a vazut ca voturile voastre se fac nopatea ( sau pardon ma scuzati pe voi va voteaza america non stop :)))))
  Rusinicaaaaaaa….

 219. Iulian Petre Says:

  “# Admin Says:
  May 7th, 2010 at 9:12 PM

  @Popescu V.: aveti dreptate, este vorba despre copy/paste de pe acelasi IP: 92.81.233.194 –> banned. Comentariile insa nu au nici o legatura cu voturile!”

  Pentru cei care sunt nelinistiti de voturile UNOPA de vineri, aflati ca se datoreaza faptului ca eu mi-am pus la avatar pe mess invitatia sa fim votati. Si ne-au votat prieteni reali, nu “din strainatate”. Iar comentariile la care admin facea referire au fost date de niste copii, institutionalizati, seropozitivi, pe care ii cunosc personal. Din pacate ei la centru nu au decat un calculator, un singur IP, iar ei credeau ca astfel voteaza pentru UNOPA. Sa stiti ca eu sunt mandru de votul lor si le multumesc. Aceasta sustinere ne anima in tot ceea ce facem, ei sunt cei mai importanti pentru UNOPA.

 220. Gavrila Ioana Says:

  Votez pentru Federatia Asociatilor Bolnavi de Cancer.

 221. Gorbi Says:

  Pe anumite patologii,sper ca voturile sa nu depaseasca numarul de pacienti si apartinatori…este jenant!

 222. Lucia Mihailescu Says:

  Cred ca bolnavii oricum raman singuri. Dar mai uitati si mai marginalizati decat cei care “traiesc cu HIV” nu sunt. Asa ca dau votul meu din tot sufletul pentru lupta cu morile de vant a UNOPA.

 223. Beniamin Dirnu Says:

  mesajul acesta este mai ales pentru “SINGURI PRINTRE VIKINGI” care nu are curajul macar sa isi spuna numele real Imi pare rau pentru tine ca faci anumite afirmatii fara sa cunosti prea multe Daca ai observat ca multe voturi se fac noaptea ai dreptate (pentru tine se fac noaptea , pentru mine se fac ziua – depinde in ce parte a globului esti) Faptul ca o asociatie are sustinatori si in strainatate nu mi se pare un lucru rau si dimpotriva un aspect pozitiv, iar daca cineva stie sa mobilizeze cati mai multi oameni iarasi e un lucru demn de admirat.
  Sa nu te minunezi daca o sa fie destul de multe voturi pentru ca personal am sa fac tot posibilul sa mobilizez cat mai multi.
  Trebuie ca aceasta boala sa fie cunoscuta mai ales pentru faptul ca este o boala genetica

 224. James D Says:

  Iti urmez exemplul draga Beniamin si la statusul meu pe Yahoo messenger o sa scrie Votati Asociatia Romana de Hemofilie. Cu ajutorul prietenilor din lista mea ( cam 300) sper sa se mai adune ceva voturi pentru aceasta Asociatie care se zbate sa faca cunoscute durerile bolnavilor pe care ii sustine. Il cunosc personal pe Presedintele asociatiei si pot spune caci este un om minunat !

 225. Popescu V. Says:

  Apel catre sustinatori UNOPA, Va sfatuiesc sa votati Asociatia Romana de Hemofilie, sau oricare dintre asociatiile cu boli ereditare de ce?
  Simplu , pentru ca este o boala ereditara , de virusul hiv/sida, o sa scapam atunci cand sunt interese, adica cei care l-au creat vor face si antidotul.
  De virusului hiv/sida ne putem apara de el prin buna informare si educatie, deca aceasta se poate mediatiza si promova in scoli,pentru ca tineretul sa fie informat sa stie sa se protejeze, exceptie fac cei infectati in spitale ei sunt singuri nevinovati, si pentru asta ar trebui actionati in judecati si condamnati cei care i-au infectat, asa s-ar face ceva curatenie printre cei care gresesc ( ma refer la doctori ).UNOPA face o treaba buna, le recunosc meritele, dar dupa cum am zis , ar fi bine sa luptam, sa fim uniti in eradicarea bolilor ereditare, sincer eu cred ca o boala ereditara, care se activeaza cand nu te astepti este mai importanta decat HIV.
  De HIV/SIDA putem sa ne protejam, putem cu sanse foarte mari sa nu o contactam niciodata, dar de o boala ereditara sunt sanse sa o intalnim oricat de informati si de atenti suntem.
  Deci toti simpatizanti de UNOPA sunt rugati daca vor citi aceste randuri sa voteze pentru o boala ereditara. Aceste boli sunt cu adevart importante si ar trebui sa fim uniti sa le eradicam.
  Daca se simt lezati cei cu HIV/SIDA inseamna ca nu au inteles mesajul meu. Presimt cu vor apare comentarii de la persoanele care au contactat boala involuntar, ii inteleg si sunt alaturi de ei, dar ei ar trebui sa se judece cu cei care sunt cu adevarat vinovati de starea lor, sa ii oblige pe cei vinovati sa le asigure tratamentul pe toata durata boli sau a vietii (medici si asistentele care i-au contaminat). Pe cand o persoana cu o boala ereditara isi poate condamna intreaga generatie. Astept huduielile :)

 226. Vlad Says:

  Ma Popescule , tu esti “destept” si nesimtit! Ce de calitati la unul singur?! Esti tu in stare sa-ti dai seama care boala este mai importanta si care nu?!Mare om esti ma?!
  Sa-ti reamintesc: se voteaza cea mai activa asociatie de pacienti! Deci nu este o cursa de genul ”boala mea este mai tare decat a ta” asa cum intelegi tu competitia asta!
  Trezeste-te ma scalambaule! Spre imbogatirea culturii tale generale nu se foloseste “virusul HIV/SIDA”. De ce? Pentru ca SIDA nu este virus , ma tolomacule, ci boala! Doar HIV este virus, iar el provoaca SIDA. Nu-i asa ca te simti mai “smart”?!
  Ce sa-ti mai zic ma strumfule?! Pentru astia ca tine lucrurile se intampla fara rost…

 227. Beniamin Dirnu Says:

  Vlad imi pare rau pentru tine dar cred ca tu “sari calul” iar Popescu V sa fie un pic mai destept decat tine
  Se foloseste destul de mult expresia virusul HIV/SIDA termeni foarte cunoscuti si care cei mai multi stiu insemnatatea lor Faptul ca le-ai expicat nu te face mai destept si eu o consider o normalitate
  Dar se pare ca despre hemofilie se stie mai putin si din punctul asta de vedere trebuie mai mult atras atentia asupra ei
  Toate boliile sunt rele si cu cat cunoastem mai mult despre ele cu atat avem sansa de a nu le transmite mai departe ( un loc special trebuie acordat bolilor ereditare – sunt prea putin cunoscute)
  Si nu trebuie sa uitam scopul acestei campanii : trebuie sa arate care asociatie mobilizeaza mai multe voturi deci e foarte activa :D

 228. Popescu V. Says:

  Pentru Vlad (multumesc pentru atragerea atentiei sa imi explici ce e HIV si ce e SIDA, am scris ” HIV/SIDA deoarece asa au scris majoritatea si nu am vrut sa fiu mai cu mot sa scriu altfel”): si ca sa fi mai documentat iti recomand site-ul acesta ” http://ro.wikipedia.org/wiki/SIDA ” si daca ai sa ai rabdare sa citesti tot ai sa si intelegi modalitatile de transmitere.
  ” Prevenirea este metoda cea mai eficientă. ” Deci nu ai nevoie de inventii medicale ca sa faci preventie, UNOPA sa fie cat mai activa si sa informeze cat mai multe populatie, si atunci vor fi mai putin oameni infectati. In legatura cu ” se voteaza cea mai activa ….. “, am incercat sa atrag voturile celor care ii sustin pe UNOPA, si se pare ca te deranjeaza, ( si ma bucur :))
  P.S. “Ce sa-ti mai zic ma strumfule?! Pentru astia ca tine lucrurile se intampla fara rost…” ultima parte nu am inteles ce ai vrut sa zici, poate ma luminezi .

 229. Costel Parkinson Says:

  da cu noi astia care avemparkinson nu voteaza nimeni ?

 230. Popescu V. Says:

  Pentru Costel Parkinson: intradevar si parkinsonul este o boala foarte grea, toti avem batrani, toti vom imbatrini, si toti suntem dispusi la aceasta boala.Am vazut o emisiune pe HBO, in care arata viata celor bolnavi de Parkinson, chiar am simtit o strangere in suflet sa vad acele persoane suferinde. Dar din pacate suntem prea inversunati sa dezbatem si sa ne certam pentru niste voturi, doar suntem Romani.
  Domnule Costel fiti optimist, peste cativa ani cand noi toti cei de pe acest site vom imbatrani, si se va mai face o votare , va garantez ca toti vom vota pentru Parkinson.

 231. FLORIN Says:

  @Beniamin Dirnu si Popescu V. – jenant!

  daca asa credeti voi ca faceti cunoscuta aceasta boala si astfel creati o imagine buna Asociatiei Romane de Hemofilie va inselati!

  Orice persoana care a avut curiozitatea sa urmareasca cum a decurs votarea si comentariile postate aici a vazut de la o posta ca ceva necurat se intampla, si ca sute de voturi apareau peste noapte. Cand ati vazut ca si altii pot sa se mobilizeze, v-ati speriat (nu inteleg de ce), ati inceput sa aruncati cu acuze si n-ati mai stiut cum sa despicati firu-n patru si, drept reactie, binenteles toata America a stat pe net non-stop sa va voteze pe voi in weekend, fara somn, fara odihna, de s-au strans 300-400 de voturi in 2 zile :))) Inca o data, jenant!
  Tot ce-ati reusit sa faceti a fost sa scrieti cu litere mari si groase FRAUDA pe fruntea voastra si, din pacate, a Asociatiei Romane de Hemofilie!

  Dar ma rog, fiecare se face cunoscut cum poate :))

 232. Mitica Says:

  imi pare rau ca la orice mesaj postat de mine dl “Trica” alias Cezar Irimia multi presedinte (adica presedinte la 3 organizatii) loveste in Sanohep. De ce oare? Ca eu n-am nicio legatura cu acesta organizatie si cu niciuna din organizatiile de pacienti. D-le noi suntem cunostinte mult mai vechi, din anul 2000 cand ai debutat tot in sanatate, dar in licitatii si furnizarea catre spitale de medicamente si consumabile din ajutoare, afacere din care dvs & Co ati scapat basma curata (ca asta se intampla cu ‘turnatorii’), iar eu si alte persoane am avut de suferit, nevinovati fiind. De-atunci tot urmaresc si vad cum ‘evoluati’ in continuare in acest domeniu al sanatatii pozand in bunul samaritean si aparator al pacientilor.Poate ca a venit vremea sa scoatem la iveala adevaratul CV si adevaratul debut in beneficiul pacientilor. Spre deosebire de vorbe, eu am si dovezi pe care le voi pune la dispozitia cui trebuie ca sa se termine odata mascarada asta…

 233. Popescu V. Says:

  Domnului FLORIN stiu de ce sa fiu jenant ?!?
  Ca se ” mobilizeaza ” sau ca se voteaza ” non-stop “, eu sincer am votat cu Asociatia Romana de Hemofilie, de ce ? am explicat mai sus, prin postarile anterioare.
  De speriat eu nu m-am speriat, dar am postarile facute la minut, si rata foarte mare de votare in interval foarte mic, ” coincidente “, dupa cum a zis cineva mai sus nu conteaza voturile deoarece este o a 2 a comisie care va valida dupa alte criteri.
  In legatura cu America, asa din auzite …. eu stiu ca sunt foarte receptivi si saritori, nu sunt genul Romanesc (incercand sa fac cunoscut la niste prieteni sa voteze , m-au intrebat ” ce imi iese si mie ?”), sa nu comparam niste voturi date de niste straini cu voturile noastre. In legatura cu FRAUDA o poate zice cel mai bine cel care administraza site-ul, propun dupa terminarea acestui …… (nu stiu cum sa il nominalizez, ca si asa nu se rezolva nimic! )… sa spuna si Adminul cateva cuvinte despre aceste asa zise “voturi, frauda si certuri banale” pentru nimic .
  Eu nu tin cu Asociatia Romana de Hemofilie ( daca nu imi ofera ceva…… ca doar sunt Roman :)),dar am votat aceasta asociatie. Sunt pentru eradicarea bolilor ereditare, si la urmatoarele voturi le voi da tot asociatiilor de genul acesta.

 234. pentru Sadoveanu! Says:

  Buna ziua!Uitati d-le Sadoveanu, cand am reusit eu ,membra (APAH-RO) sa citesc comentariile!Si stiti de ce? Pt.ca muncim mai mult decat credeti dvs..Efortul pe care-l facem noi, depaseste limita puterilor.Doar vointa si calitatea de OM ai membrilor acestei Asociatii ne fac sa mergem mai departe.Am mai spus-o, nu uitati ca si noi suntem victime si atunci cum puteti crede ca nu ne luptam pt.drepturile bolnavilor.Eu sunt o victima si am si doi copii cu vir.hep.B.Sunt f.bolnava iar copiii imi calca pe urme.Cum credeti ca ma simt?In ce ma priveste Asociatia APAH-RO , educa elevii din scoli atat din municipiu, cat si in judet, mergem in spitale, am fost in institutii, impartim pliante ,in trenuri, tramvaie, magazine, piete, oriunde mergem avem o geanta grea cu pliante, si astea deocamdata din banii celor care ne si completeaza pensia de boala(familia noastra).Telul meu a fost sa ajung la tara,sa informez si am reusit, intotdeauna depistez posibili viitori pacienti, pe care-i indrum spre medicii de specialitate. Este nevoie de noi Asociatiile de pacienti,sa facem demersuri pt.a ne obtine dreptul la viata.(vezi Petitia APAH-RO).Nu e putin lucru! Actiunile de informare, continua si vor fii permanente! Sanatate!Codruta!

 235. Raican Dan Says:

  Multumesc domnule Costel
  Daca va pot ajuta cu ceva nu ezitati 0745 231153
  Dan Raican
  presedintele asociatiei antiparkinson
  Aceleasi cuvinte si ginduri bune pentru domnul Popescu V sunteti un DOMN si aveti mare dreptate
  Inbatrinind devenim mai intelepti

 236. Beniamin Dirnu Says:

  domnule Florin pentru linistea dumneavoastra am sa iti dau o adresa de e-mail frogynoko@yahoo.com Acolo poti sa imi comunici nemultumirea ta si am sa te contactez Arunci acuze nefondate si nu imi place

 237. Teo Says:

  Asociatia Romana de Hemofilie.

 238. maria mesaros Says:

  dragi confrati….am un gust amar…org.pac.cu diabet din Romania unite sub FEDERATIA ASOC. DIABETICILOR din ROM.,care este sustinuta din toate pct. de vedere de FUNDATIA SPERANTA DIABETICILOR TURDA-CLUJ si care are peste 100000 de membrii inscrisi si care reprezinta cele peste 2000000de pacienti cu diabet..au schimbat politicile cu privire la pers. cu diabet incepind cu 2006 dupa 7 ani de lupta cu ministerul sanatatii,si cit de mult am reusit sa le imbunatatim cu 80%din solicitari,datorita noua o duc mai bine diabeticii din Romania,iar acum ma intreb de ce nu am fost nominalizati ce cistigati d-lor colegi care va nominalizati si va improscati cu noroi?Aveam impresia ca sunteti altfel de persoane cu mai multa demnitate si decenta.CMR-ul ar trebui sa adune date despre toate org.fara discriminare………………ramane acelasi gust amar dragi colegi

 239. SANOHEP ROMANIA Says:

  Dragi colegi,

  Subscriem la mesajul Doamnei Maria Mesaros, intrucat ne vedem pusi in aceeasi situatie cu a dumneaei: dupa o experienta de 9 ani in interesul pacientilor cu afectiuni hepatice, zeci de mii de membri inscrisi, tone de dosare completate, birocratie si lupta cu Ministerul Sanatatii si cu alte foruri decizionale, ne vedem pusi in postura de a fi atacati si subminati in actiunile pe care le desfasuram. Din pacate, am constatat cu mahnire ca unii dintre distinsii nostri “colegi” s-au folosit de prilejul unui eveniment precum acesta organizat de catre Colegiul Medicilor in interesul propriu, uitand, de fapt, cauza comuna care a stat la baza initierii acestui demers: apararea interesului pacientului roman, indiferent de patologie. Suntem dezamagiti ca aceasta gala s-a transformat intr-un circ marsav, si nu intr-o competitie constructiva.

  Echipa SANOHEP Romania

 240. Maria Says:

  Am votat Asociatia Romana de Hemofilie, pentru ca dintre toti pacientii cu boli cronice din Romania, ei sunt de departe cei mai defavorizati, de fapt sunt singurii care au fost ani de zile ignorati de autoritati si nu li s-au alocat fondurile necesare, ca atare majoritatea au dizabiliati severe, pe care cei din alte tari europene nu le au. Cei cu HIV/SIDA (ca tot se face comparatia) au tratament. Oricum hemofilicii sunt expusi latransiterea infctiilor prin sange, inclusiv la HIV Punct!!! Si am mobilizat toti prietenii inclusiv Din SUA/Canada sa voteze.

 241. Cristian Irimiea Says:

  Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA)

 242. Teodora Says:

  Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA)

 243. Carmen M. Says:

  Sper ca juriul Galei Medica va tine seama intr-adevar de activitatea fiecarei asociatii nominalizate si ca se va delimita de mizeriile debitate aici. Se pare ca unii n-au inteles ce se intampla, n-au inteles ca nu este o competitie sportiva. De exemplu, membrii Asociatiei Romane de hemofilie n-au inteles nici miza, nici regulile jocului acestei Gale. Asa ca au votat ca la “Dansez pentru tine”. N-au inteles ca a pune sa voteze toti prietenii, toate rudele si programele de calculator care dau la iesire de fiecare data alt IP nu dovedeste ca asociatia este si foarte activa. Ce reusesc ei sa faca dovedeste asta. Ori, printre altele, la marsul hemofilicilor din Vinerea rosie nu am vazut decat o mana dintre membrii lor. Unde au fost atunci toti cei care voteaza acum cu atata frenezie? Sau, daca ii intereseaza cu adevarat soarta celor afectati de aceasta maladie, de ce nu o voteaza, la sectiunea “Jurnalism de sanatate”, pe ziarista care a scris atat de emotionant despre ce inseamna hemofilia? Sunt convinsa ca nici nu stiu cum o cheama pe ziarista in cauza. Prin comentariile postate aici, membrii acestei Asociatii Romane de Hemofilie, ca si cei ai SANOHEP, nu au facut decat sa pateze aceasta Gala care ar fi trebuit sa ramana imaculata cum sunt halatele medicilor. Cele doua asociatii, improscand cu noroi in dreapta si in stanga pentru a se detasa, nu dovedesc decat ca, de fapt, nu prea au cu ce sa se laude.

 244. Popescu V. Says:

  pentru Carmen V.
  Imi place de tine ca esti foarte impartiala, si se observa imediat cu cine ai votat, deci si comentariul tau nu se deosebeste cu nimic mai mult fata de celeleltate si nici nu face mare onoare acestei ” Gale “, cand vad cu cata frenezie si incredere vorbesti despre aceasta ” Gala ” ” halate albe imaculate “, mai mai ca imi vine sa imi schimb votul, si sa-ti votez comentariul postarea ca fiind ceea mai sincera si impartiala.
  Probabil ai fi dorit sa voteze doar persoana cu boala respectiva la categoria respectiva…. sau poate nu am inteles eu bine ?!?
  Pentru ca nu ai vazut multe persoane la marsul unei asociati este pentru ca : – lumea nu cunoaste foarte multe despre anumite boli,
  – sunt prea comozi, … etc …asa este caracterul nostru, al romanilor….
  – nu au ce sa ofere in schimb pentru participare, (ex. la marsul celor cu HIV/SIDA, se ofera diferite chesti gratis….. e foarte bine, nu zic ca este rau …. dar se ofera ceva si cand e vorba de ceva gratis va garantez ca vor fi multi doritori si vor marsalui ca oile dupa cioban ! ca doar suntem Romani :d).
  Cand faci acuze la cele 2 asociatii ar fi frumos sa le si probezi, eu am sesizat ceva evident si adminul chiar a confirmat “copy paste” si a specificat ca voturile nu au nici o legatura cu cometariile . Deci parerea cea mai competenta este al Adminului, parerile noastre sunt doar informative sau de sesizare. Vorbesti despre ” improscarea cu noroi in stanga si in dreapta “…..si mai zici ceva despre ” nu prea au cu ce sa se laude. “… chiar trebuie sa ne laudam cu ceva anume !?!?
  Parerea mea despre aceasta Gala si aceste diferite numiri, nominalizari …. etc….. sunt exact un balon de sapun, este frumos cand iese ….dupa care dispare … si tot in ipocrizia, mentalitatea…., ignoranta….si as mai continua dar mie teama ca toata lumea se va recunoaste in descrierile de mai sus si ar incepe tambalau. In primul rand ar trebui sa ne schimbam mentalitate, dupa aceea sa incepem sa facem ceva pentru ajutorarea bolnavilor. Dar neavand inca o mentalitate sanatoasa eu cred ca toate aceste comentarii, voturi, gale, premieri, nominalizari…. si cine stie cate si mai cate inventi romanesti mai sunt de genul acesta sunt exact un FASSS poleit cu un nimic IMACULAT.
  As fi curios sa stiu cat se cheltuie cu aceste Gale de fite, …….etc
  Cel mai bine ar fi fost ca aceasta Gala sa fi fost un fel de a arata ce sa facut pentru bolnavi sau recunoasterea greselilor si excludere a medicilor care nu fac cinste acestei meseri.
  Binenteles toate aceste nu vor exista… asa ca ne amagim cu voturi pe bune sau contrafacute, comentarii, si asociatii care se milogesc la diferite usi sa ii ajute sau pentru a le atrage atentia ca mai sunt si ei pe aici ! Asta e Romania !

 245. costica Says:

  Domnule Popescu .VA FELICIT !!D-na Carmen=C.O.P.A.C

 246. Maria Says:

  Pentru Carmen: stii unde au fos restul hemofilicilor in timul marsului de care pomenesti? Cei mai multi au fost nevoiti sastea acasa, unii in carje sau chiar in scaun cu rotile, suferind de durere, incapabili sa participe la mars!!! Faptul ca pui aceasta intrebare doedeste ca nu stii nimic despre soarta acestor pacenti in Romania secolului XXI. Poate de aceea sunt atat de buni in a comunica pe internet si a folosi PC-ul, pt ca asta e tot ce pot ei sa faca….

 247. Daniel Andrei Says:

  Buna ziua tuturor. Sunt Daniel Andrei, Presedintele Asociatiei Romane de Hemofilie si doresc sa va adresez cateva cuvinte in urma a ceea ce s-a comentat in ultimul timp. Am asteptat sa vad pana unde duce caracterul si demnitatea unora, care nici macar nu isi spun adevaratul nume si sub acoperirea anonimatului improasca in munca unor oameni care isi dedica viata in mod voluntar pentru o cauza. Felicitari celor care observ ca isi mentin colana vertebrala pe acest forum si celor care cunosc termenul eleganta in discutii, celor care cunosc ce inseamna a fi bolnav, a te lupta cu timpul si cum este sa astepti o minune in fiecare zi, minunea de a-ti fi mai bine sau a putea sa te ridici din pat. In primul rand vreau sa felicit initiativa Colegiului Medicilor in organizarea unui astfel de eveniment. Din pacate nu suntem pregatiti toti pentru astfel de lucruri, confirmarea stand chiar in fata noastra prin modul in care abordam acest subiect. Observ cu uimire si stupefactie cum o initiativa laudabila este transformata de catre unele persoane care ori nu cunosc munca unei asociatii ori au anumite frustrari personale, incearca sa puna o pata pe imaginea unei asociatii. Ma bucur ca membrii si sustinatorii nostri au dat dovada de reale calitati de intelepciune si nu au intrat in acest joc. Suntem onorati ca asociatia noastra a fost nominalizata la aceasta categorie si toate asociatiile prezente isi dau seama de rolul pe care il joaca in a milita pentru drepturile pacientilor pe care ii reprezinta.
  Am convingerea ca cei implicati cu adevarat in activitatea unui ONG nu au fost aceia care au postat lucruri care nu ii onoreaza si care nu au inteles miza acestui vot. Personal, cred ca fiecare ONG prezent aici reprezinta patologii diferite si se adreseaza anumitor persoane care au nevoi si asistenta medicala specifica si diferita. Este un format care trebuie respectat si noi sa demonstram dovada bunului simt.
  Pana la urma, nici nu ne putem compara activitatile si nu putem spune ca ONG-ul castigator este cel mai bun.
  Atat in fata asociatiiilor prezente, cat si a altora pe care le cunosc si care meritau sa fie nominalitate imi pot scoate palaria.
  Nu inteleg de unde aceasta inversunare si mai mult decat atat, am vazut comentarii care atacau evenimente la care oameni dedicati si cu pasiune au muncit pentru a imbunatati viata pacientilor pe care ii reprezinta.
  Prin acest eveniment al Galei Medica, pacientii cu hemofilie vad oportunitatea de a face auzita boala lor, care a fost neglijata si pusa intr-un colt fara medicatie si asistenta potrivita. Fiind o boala ereditara, putem face mai multe. Putem fi sinceri si recunoaste ca alte patologii sunt cunoscute si beneficiaza de tratament, pe cand hemofilicii sunt trecuti la coada in fiecare an. Cu totii avem nevoi si trebuie sa fie un echilibru in toate.
  Nu stiu de ce unii vad acest concurs ca pe un razboi. Oricand putem fi noi sau cineva din familie, bolnav de cancer, cu parkinson, avand hiv/sida sau cu hepatita, de aceea intre noi ar trebui sa fie o solidaritate morala si cand avem un prilej, trebuie sa o demonstram. Aici si acum se pare ca am pierdut. Putem trage concluziile si invata. Pe viitor, ramane de vazut daca ne-am maturizat si daca lasam un sistem de nonvalori sa ne castige aparent imaginea de buni samariteni.
  Va multumesc dragi prieteni pentru sustinerea voastra si ma rog ca Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze, sa ii ajute pe toti cei in suferinta iar pe cei care ii au in grija, putere si credinta.
  Cu mult respect, Daniel Andrei

 248. cristian rosu Says:

  Pentru Dl. Daniel Andrei,

  Nu am avut ocazia de a va cunoaste personal, dar admir demnitatea si puterea de exprimare, va felicit, ati pus punctul pe i, intre patologii si bolnavi(pacienti) nu ar trebuii sa existe rivalitati.

  Cine poate masura suferinta unuia sau a altuia, si tot asa cine poate spune care maladie este mai grava decat cealalta?

  Aici nu a fost vorba decat de ORGOLII, orgolii de oameni care s-au desprins din randurile celor pe care ii reprezinta, si au uitat de unde au plecat, unii pentru anumite favoruri, altii pentru o functie.

  Singurul adversar este Ministerul Sanatatii, cel care gestioneaza bugetul sanatatii, si inversuneaza pacienti contra altor pacienti, pacienti contra medici, medici contra medici.

  Fiecare organizatie este importanta in felul ei, cu totii formam SOCIETATEA CIVILA, care ar trebuii sa fie puternica, socierea si alianta nu face decat sa intareasca acest lucru, si va face ca vocea pacientilor sa fie auzita si respectata in adevaratul sens.

  cu respect,
  cristian rosu
  Presedinte UNOPA

 249. Maria Says:

  felicitari presedintior ambelor asociatii care au starnit “valuri” si discutii care nu-si aveau rostul aici. Acesta ar fi trebuit sa fie “tonul” de pe acest forum. Mult succes si multa sanatate tuturor pacientior acestei tari!!!!

 250. Maria Says:

  Doresc sa revin cu o precizare. Faptul ca membrii Asociaiei Romane de Hemofilie si-au mobilizat rudele prietenii, etc sa-i voteze (oare doar ei au pocedat astfel?) reprezinta modul lor de a fi activi, de a-si face cunoscuta boala intr-o tara in care foarte multi nu stiu ce este hemofilia sau nu-i intereseaza, si aici ma refer la cei din Ministeul Sanatatii. Aceasta atitudine nu cred ca a intrat in contradicitie cu vre-un regulament al Galei. Repet, hemofilici sunt pacienti care nu se pot deplasa cu usurina, din cauza poblemelor articulare grave. Majoritatea adultilor nu pot avea un loc de munca din cauza boii iar pentru coii, de obicei un parinte renunta la locul de munca spre a-l ingriji, asadar problemele lor financiare nu le prea permite sa mearga in capitala sau in alte orase spre a partcipa la marsuri si proteste, chiar daca fizic ar fi capabili. De aceea Gala Medica a fost o oportunitte extraordinara, pe care au fructificat-o la maxim, spre a-si face cunoscuta boala si si a-si face cunoscute problemele. E trist ca unii nu au inteles acest lucru. Inca o data, multa sanatate tuturor!!!

 251. Adrian Streinu Cercel Says:

  Stimati parteneri!
  Admir spiritul de lupta al pacientilor pentru drepturile lor, dar nu va inteleg de ce a trebuit ca acest spirit sa fie improscat cu noroi de un ,,Mitica” si cativa leaderi de asociatii.In aceste vremuri grele,ar trebui sa dati dovada de solidaritate intre adevaratii COLEGI!
  Cu stima si succes!

 252. Cezar Irimia Says:

  Dragi colegi,
  Multumesc tuturor celor care au inteles ca nu exista competitie intre noi pacientii, competitia fiind doar intre proiectele derulate de noi.Imi cer scuze fata de Colegiul Medicilor din Romania pentru tensiunile create in perioada votului acestei gale, multumindu-i pentru posibilitatea participarii noastre la aceasta gala si pentru sustinerea permanenta in apararea drepturilor noastre.
  Cu toata consideratia,
  Cezar Irimia
  Presedinte COPAC

 253. Anca Says:

  Noi, romanii inca ne spunem pasurile, ofurile si opiniile cand si pe unde apucam, din pacate numai pe la colturi si forumuri. De aceea am ajuns aici, adica la actuala situatie generala. ONG-urile sunt mai degraba anti-guvernamentale si mai trebuie sa treaca timp si aibe in fruntea lor lideri care sa inteleaga ca trebuie sa fie neguvernamentale. In Romania nu exista inca niciun sistem de monitorizare (ca sa nu spun de control) a organizatiilor neguvernamentale si in special a celor de pacienti, in spatele carora se pot si ascunde alte interese.De aceea nu ma mir ca in urma unui studiu numai 30% dintre romani au incredere in ONG-uri si nici aceea nu au incredere deplina. Nu cred ca numai un simplu premiu a starnit ‘dezbaterile aprinse’ pe acest forum, exista o miza mult mai mare in spatele acestuia…Consider ca votantii ar trebui sa fie numai membrii asociatiilor si cei care se simt cu adevarat reprezentati de acestea. Cred ca singurele organizatii cu voturi ‘sincere si reale’ sunt cele de la coada clasamentului. Pe de alta parte nu mi se pare corect ca s organizatii de genul coalitiilor, federatiilor, uniunilor sa fie in competitie cu simple asociatii, chiar daca acestea sunt la nivel national. Sper din aceasta experinta organizatorii galei sa fi invatat ceva, cel putin cu privire la administrarea unui astfel de site, iar la urmatoarea gala fairplay.

  Multa sanatate tuturor!

  Anca

 254. Gorbi Says:

  Draga Anca,
  Cum poate un ONG sa fie neguvernamental in conditiile in care guvernul condamna pacientii la moarte prin subfinantarea sistemului de sanatate.Da, ONG-urile sunt anti-guvernamentale, deoarece apara drepturile pacientilor si in acest moment guvernul este responsabil de atentat la siguranta nationala prin subfinantarea sistemului de sanatate.
  Te rog sa privesti numai sit-ul CASMB sa vezi cat deficit are si la momentul de fata a intrerupt acordarea de gratuitati si compensate-asai in toata tara

 255. Anca Says:

  Draga Gorbi,

  Suntem 3 ‘cronici’ in familie, din care 2 pensionari de varsta, nu de boala si un bugetar; venitul nostru este ‘modest’ … Cu toate acestea cred ca si noi societatea civila avem partea noastra de vina pentru tot ce se intampla. Dam tot timpul numai in guvern si nu si in cei care nu isi onoreaza obilgatiile financiare catre sistemul de sanatate (majoritatea oameni cu bani multi), dar beneficiaza de servicii medicale datorita sistemului bazat pe solidaritate sociala, nici in cei care favorizeaza risipirea banilor si coruptia din sistem, nici in intermediarii care fac sa creasca artificial preturile la medicamente ….Nu avem traditie, nici experianta in comunicare, lobby si advocacy…Atat timp cat intreg sistemul de sanatate este politizat, la fiecare 4 ani in minister si CNAS mai raman doar portarul si femeia de serviciu, fiecare isi aduce echipa noua si li se pare ca sunt mai buni si mai destepti decat cei dinaintea lor nu se va intampla nimic bun. Rolul organizatiilor de pacienti, parte a societatii civile este de le propune noi o stragie si a-i determina pe fiecare din cei care vin in aceste institutii sa implementeze aceasta strategie. Orice guvern trebuie determinat sa aibe ca prioritate politica de sanatate centrata pe pacient, nu pe medic si nici pe industra farmanceutica. Acesta nu se face prin forta ci prin constietizare, trebuie procedat la fel ca si cu un copil, ii spui de ce nu e bine ce face si care este consecinta asupra lui si cum ar fi bine sa proedeze ca sa nu afecteze pe nimeni, nu il pocnesti ca sa nu mai faca….
  Cred ca toate guvernele de pana acum nu numai acesta au fiecare partea lor de vina pentru ce se intampla in tara asta si noi toti alaturi de ei ca i-am lasat si i-am votat…

  Multa sanatate si numai bine!

 256. Anca Says:

  Vizitand celelalte sectiuni ale galei am constatat ca razboaiele cele mari si aprige pe forum se duc pe cele ale ONG-urilor. Si am mai constatat ca la celelalte sectiuni se poate vota de cate ori te loghezi, numai la aceasta sectiune nu am avut cum sa votez. Adica nu am votat deloc. Interesant, nu?

 257. angela Says:

  votez as.hemofilicilor

 258. Simona Says:

  Ii multumesc lui dumnezeu ca nu sunt intr-un scaun cu rotile…..infectia cu hiv nu cred ca etse asa de grav….imi pare bine ca nu sunt descriminata de prieteni etc,chiar daka aveti hiv luptati pentru ce va doriti in viata.

 259. Georgiana Says:

  Votez pentru UNOPA…..

 260. Maria Says:

  Votez UNOPA….fitit invingatori

 261. diana Says:

  votez federatia UNOPA.Succes

 262. andra Says:

  votez federatia Unopa

 263. ioana Says:

  votez federatia Unopa

 264. diana Says:

  votez federatia Unopa

 265. ramona Says:

  votez federatia Unopa

 266. mihai Says:

  votati federatia UNOPA merita. succes

 267. grigore Says:

  Votez pentru UNOPA. Nu stiu de ce nu se deschid articolele de pe site-ul d-voastra.

 268. liliana Says:

  Votez APAH-RO. Mult succes.

 269. stelu Says:

  Apah-Ro-frate. Mult succes si sanatate tuturor pacientilor.

 270. Ludmila Lucia Mihailescu Says:

  votez pt UNOPA. E mare lucru sa sustii dar mai ales sa si faci ceva intr-un mediu incare multi sustin dar putini fac.

 271. Grigore Boboc Says:

  Stimati colegi,

  Vreau sa va informez ca mai sunt si alte asociatii … cel putin interesante din punct de vedere al activitatii pe care o desfasoara.

  Nu cunosc in detaliu activitatea multora dintre asociatiile de pacienti la care se face referire in comentariile de mai sus si de aceea nu imi permit sa am o parere in ceea ce ii priveste.

  Vreau numai sa va fac cunoscut ca asociatia pe care o conduc, ASOCIATIA PURTATORILOR DE STOMA CUTANATA DIN ROMANIA, este o asociatie care, cu resurse putine, a reusit ca in cei 14 ani de cand s-a infiintat sa imbunatateasca considerabil calitatea vietii pacientilor si a persoanelor cu anus contra naturii ( colostoma, ileostoma sau urostoma ).

  O astfel de interventie este una mutilanta, soldata cu modificarea schemei corporale. Asa ca va imaginati ca peste 10 000 de oameni aflati in aceasta situatie in Romania au o multime de nevoi speciale pentru a se putea reintegra social si profesional, si chiar familial…

  Noi am reusit, intr-un oarecare anonimat, sa determinam obtinerea sacilor de protezare gratuita de catre stomizati prin sistemul CAS, sa organizam intruniri ale persoanelor stomizate, sa facem schimburi de experienta cu asociatii similare din Franta, Marea Britanie sau Italia, sa provocam si sa sustinem traininguri pentru cadrele medicale in domeniul stomaterapiei, sa editam un periodic al asociatiei, sa infiintam cateva cabinete de stomaterapie in unele spitale mari, sa fim parte a structurilor de pacienti stomizati, europene si mondiale etc.

  Nu pot sa ascund ca suntem mandrii de realizarile noastre si ca mai avem de realizat multe. Dar toate acestea se fac cu efort, implicare si daruire…

  De aceea disputele si bataliile pe voturi, pentru o lupta sau alta ne par lipsite de simt practic si de utilitate pentru pacientii care fac parte dintr-o asociatie sau alta…

  Pe de alta parte este laudabil ca exista un curent de solidarizare si mai ales de implicare a asociatiilor de pacienti in organizarea mai eficienta a sistemului medical din Romania si nu numai. Apreciem eforturile celor care au initiat acest proiect. Ne dorim ca si rezultatele sa fie unele semnificative pentru pacienti.

  La final urez asociatiilor mai recente sa aiba realizari grozave, cel putin la fel de utile ca cele pe care am reusit noi sa le implinim

  Cu stima,

  Grigore Boboc
  APSCR

Nominalizari

Cele mai citite

Opinii

 • Razvan: Stie cineva mai functioneaza cele doua ONG-uri mentionate ma...
 • Iuliana grecu: Am votat pentru Ioana Daian – Medic.ro...
 • Doina A.: Cristina Teaca - Minutul de sanatate _ Europa FM...
 • Mihaela: Cristina Teaca - Minutul de sanatate - Europa FM...
 • silviu ioan: Cristina Teaca - informatii precise, pretioase si ... zi de ...
 • Diana: VOTEZ Cristina Teaca, Europa FM – “Minutul de sanatate”...
 • Andra S: Cristina Teaca fara indoiala! Votez pentru minutul de sanata...
 • Raluca: o votez pe Cristina Teaca...
 • samu ovidiu: felicitari domnului dr.DINDELEGAN si mult succes in continua...
 • Grigore Boboc: Stimati colegi, Vreau sa va informez ca mai sunt si alte ...
 • Ludmila Lucia Mihailescu: votez pt UNOPA. E mare lucru sa sustii dar mai ales sa si fa...
 • Mario SCHANAMEO: CARMEN ! Tu chiar crezi tot ce zboara ? "Libra Ban...
© 2010 Directa Comunicare si Marketing