Cea mai activa asociatie de pacienti

Nominalizari:

 1. unopa1 Cea mai activa asociatie de pacienti“Educatie pentru viata” 2009 – Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA). Finantator: Fondul Global de Combatere HIV/SIDA, TBC si Malariei. In Romania, conform statisticilor Compartimentului pentru Monitorizarea si Evaluarea Infectiei HIV/SIDA in Romania de la nivelul Institutului Prof. Dr. Matei Bals de la sfarsitul anului 2008, traiesc aproximativ 10000 PLWHA. Dintre acestia aproximativ 2/3 o reprezinta tinerii cu varste cuprinse intre 15 – 24 ani, generatia de copii infectati in perioada 1985 -1991 care au ajuns acum la stadiul de adulti. Peste 7000 de copii infectati cu HIV in sistemul sanitar din perioada comunista ajung acum la varsta maturitatii, devenind sexual activi, cu posibilitatea transmiterii HIV partenerilor lor sexuali si copiilor lor. Scopul proiectului “From vulnerability to empowerment – educatie pentru viata” este acela de educatie a PLWHA pentru viata de adult, pentru o viata sexuala si de reproducere sanatoasa, in directia prevenirii transmiterii virusului HIV si integrarii in comunitate a PLWHA. Proiectul a inceput in septembrie 2007 si se va finaliza in iunie 2010. In urma proiectului, a crescut capacitatea a 20 de organizatii de PLWHA de a furniza servicii de tip educatie pentru viata si consiliere intre egali pentru tinerii infectati cu HIV/SIDA in localitatile: Bacau, Tg. Mures, Constanta, Piatra Neamt, Medias, Resita, Vaslui, Medgidia, Giurgiu, Bucuresti, Petrila, Mangalia, Falticeni, Craiova, Barlad, Botosani, Galati. Pe parcursul proiectului un numar de peste 1000 YPLWHA au primit informatii pregatitoare pentru  viata de adult, pentru o viata sexuala si de reproducere sanatoasa.
  UNOPA este o federatie formata din 22 organizatii de PLWHA, care numara in acest moment, conform datelor culese in 2006, peste 1500 tineri PLWHA membrii.

  pdf Cea mai activa asociatie de pacienti  Proiecte UNOPA (395.4 KiB, 569 hits)

 2. fabc Cea mai activa asociatie de pacientiZiua Supravietuitorului de Cancer – Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer. Ziua Supravieţuitorului de Cancer este un eveniment ce marchează celebrarea deciziei de a trăi, de a lupta împotriva resemnării şi a efortului imens pentru a învinge această boală gravă. Acest eveniment a fost a iniţiat din 2001 de Liga Română de Cancer. Acest eveniment a avut loc în premieră la Braşov în 19 decembrie 2004,  organizat de Asociaţia Bolnavilor de Cancer din România, în colaborarea cu Primăria Braşov, Opera Braşov şi Institutul Naţional de Studii Biblice „Sola Scriptura”, şi cu sprijinul organizatoric al Asociaţiei Studenţilor Medicinişti de la Facultatea de Medicină,  a Universităţii „Transilvania” din Braşov. In 2009, evenimentul a avut loc la data de 12 decembrie la Centrul Cultural Reduta din Brasov si a constat intr-un spectacol coregrafic, dupa care au fost oferite cadouri supravietuitorilor.

  pdf Cea mai activa asociatie de pacienti  Proiecte FABC (434.8 KiB, 615 hits)

 3. hemofilie Cea mai activa asociatie de pacientiImbunatatirea calitatii ingrijirii pacientilor cu hemofilie din Romania – Asociatia Romana de Hemofilie. In 2009, Asociatia Romana de Hemofilie impreuna cu Societatea Romana de Hematologie au elaborat proiectul national de evaluare a pacientilor cu hemofilie. Bolnavii cu hemofilie reprezintă una dintre cele mai defavorizate categorii de pacienti din România, prin deficientele majore ale asistentei medicale, începand de la identificarea diagnostica deficitara a bolii, pana la calitatea si cantitatea inadecvate ale tratamentului substitutiv. Scopurile proiectului au fost identificarea magnitudinii problemei la nivel national, crearea unei retele nationale functionale de hemofilie si imbunatatirea sperantei de viata si a calitatii vietii bolnavilor cu hemofilie, cu impact favorabil asupra integrarii familiale, profesionale si sociale.
  Asociatia Romana de Hemofilie a fost infiintata in 1992, are sediul la Timisoara si este membra a Federatiei Internationale de Hemofilie si a Consortiului European de Hemofilie.

  pdf Cea mai activa asociatie de pacienti  Proiecte Hemofilie (61.3 KiB, 1,283 hits)

 4. apah ro Cea mai activa asociatie de pacientiCampania “Informeaza-te si Protejeaza-te” – Asociaţia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din România (APAH-RO). Proiectul si-a propus sa informeze populatia cu privire la riscurile de infectie cu virusurile hepatitice, precum si despre metodele de preventie. În acest sens, încă de la înfiintarea organizatiei a fost demarată o campanie cu tema ”Informează-te si protejează-te!”, care cuprinde, în principal:
  – organizarea de activităti educative în unităti scolare, cu sprijinul Directiilor de Sănătate Publică din tară, a Inspectoratelor scolare Judetene, precum si a cadrelor medicale din regiunile apropiate desfăsurării activitătilor educative;
  – distribuirea de materiale informative în medii cu risc crescut la infectii, precum centre sociale, medicale sau unităti scolare.
  Mai precis, anul trecut, reprezentanti ai asociatiei noastre insotiti de medici au fost in special in liceele  din judetul Arad si Brasov au informat elevii despre afectiunile hepatice, modalitati de transmitere si prevenire a infectiei, dar si despre care ar trebui sa fie atitudinea daca ei sau cineva apropiat este printer victimele “tacutului” virus hepatitic B, C sau D.
  Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in 19 mai 2009, cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitei.

  pdf Cea mai activa asociatie de pacienti  Preoiecte APAH-RO (277.1 KiB, 478 hits)

 5. parkinson Cea mai activa asociatie de pacientiNu-i lasa sa lupte singuri – Asociatia AntiParkinson Romania. Impreuna cu Patronatul Farmacistilor din Romania, Asociatia AntiParkinson a derulat campania de informare si constientizare privind sindromul Parkinson, “Nu ii lasa sa lupte singuri”. Partea informativa,a avut ca rezultate concrete  urmatoarele:
  – s-a stabilit cu o eroare minima numarul bolnavilor din Romania – 72000 de bolnavi si distributia lor geografica
  – s-a putut stabili necesarul medicamentos al bolnavilor de Parkinson , pasi primordiali in alcatuirea jurnalului national al persoanelor afectate de sindromul Parkinson.
  Campania a grabit facilitarea prin intermediul si cu ajutorul Societatii de Neurologie din Romania a introducerii unor noi modalitati de tratament – pompa cu levodopa.

  pdf Cea mai activa asociatie de pacienti  Proiecte Parkinson (7.8 MiB, 1,378 hits)

 6. sano hep Cea mai activa asociatie de pacientiProgram national de informare al elevilor privind preventia hepatitelor virale – Asociatia SANO-HEP Romania. Necesitatea punerii in practica a unui asemenea Program este data de numarul mare de imbolnaviri cu virusuri hepatice, inregistrat atat pe plan mondial, cat mai ales in plan national. Potrivit ultimelor statistici ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Romania este printre tarile cu cea mai mare incidenta a virusurilor ce provoaca hepatita de tip B si C cu peste două milioane de români, afectati de aceste boli. Programul National initiat de SANO-HEP Romania este realizat in parteneriat cu Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. La nivel national, Programul, deja inceput si aflat in derulare in prezent, este structurat pe trei zone, pe criterii geografice: Bucuresti si judetele Brasov, Sibiu, zona II Satu Mare, Arad, Cluj, zona III Suceava, Iasi, Arges. Din fiecare localitate sunt selectate cate trei scoli generale, in functie de disponibilitatea cadrelor didactice, numarul acestora putand fi mai mare.

  pdf Cea mai activa asociatie de pacienti  Proiecte SANO-HEP (87.9 KiB, 535 hits)

Voteaza pentru:

Cea mai activa asociatie de pacienti

 • Asociatia Romana de Hemofilie (51%, 1,663 Votes)
 • Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) (35%, 1,146 Votes)
 • Asociaţia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din România (APAH-RO) (6%, 203 Votes)
 • Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) (4%, 147 Votes)
 • Asociatia SANO-HEP Romania (3%, 85 Votes)
 • Asociatia AntiParkinson Romania (1%, 43 Votes)

Total Voters: 3,286

Loading ... Loading ...

Votarea incepe luni, 26 aprilie 2010, ora 18.00 si se incheie duminica, 16 mai 2010, ora 18.00. Comentariile nu se contorizeaza.

271 Responses to “Cea mai activa asociatie de pacienti”

 1. Adrian Streinu Cercel Says:

  Stimati parteneri!
  Admir spiritul de lupta al pacientilor pentru drepturile lor, dar nu va inteleg de ce a trebuit ca acest spirit sa fie improscat cu noroi de un ,,Mitica” si cativa leaderi de asociatii.In aceste vremuri grele,ar trebui sa dati dovada de solidaritate intre adevaratii COLEGI!
  Cu stima si succes!

 2. Cezar Irimia Says:

  Dragi colegi,
  Multumesc tuturor celor care au inteles ca nu exista competitie intre noi pacientii, competitia fiind doar intre proiectele derulate de noi.Imi cer scuze fata de Colegiul Medicilor din Romania pentru tensiunile create in perioada votului acestei gale, multumindu-i pentru posibilitatea participarii noastre la aceasta gala si pentru sustinerea permanenta in apararea drepturilor noastre.
  Cu toata consideratia,
  Cezar Irimia
  Presedinte COPAC

 3. Anca Says:

  Noi, romanii inca ne spunem pasurile, ofurile si opiniile cand si pe unde apucam, din pacate numai pe la colturi si forumuri. De aceea am ajuns aici, adica la actuala situatie generala. ONG-urile sunt mai degraba anti-guvernamentale si mai trebuie sa treaca timp si aibe in fruntea lor lideri care sa inteleaga ca trebuie sa fie neguvernamentale. In Romania nu exista inca niciun sistem de monitorizare (ca sa nu spun de control) a organizatiilor neguvernamentale si in special a celor de pacienti, in spatele carora se pot si ascunde alte interese.De aceea nu ma mir ca in urma unui studiu numai 30% dintre romani au incredere in ONG-uri si nici aceea nu au incredere deplina. Nu cred ca numai un simplu premiu a starnit ‘dezbaterile aprinse’ pe acest forum, exista o miza mult mai mare in spatele acestuia…Consider ca votantii ar trebui sa fie numai membrii asociatiilor si cei care se simt cu adevarat reprezentati de acestea. Cred ca singurele organizatii cu voturi ‘sincere si reale’ sunt cele de la coada clasamentului. Pe de alta parte nu mi se pare corect ca s organizatii de genul coalitiilor, federatiilor, uniunilor sa fie in competitie cu simple asociatii, chiar daca acestea sunt la nivel national. Sper din aceasta experinta organizatorii galei sa fi invatat ceva, cel putin cu privire la administrarea unui astfel de site, iar la urmatoarea gala fairplay.

  Multa sanatate tuturor!

  Anca

 4. Gorbi Says:

  Draga Anca,
  Cum poate un ONG sa fie neguvernamental in conditiile in care guvernul condamna pacientii la moarte prin subfinantarea sistemului de sanatate.Da, ONG-urile sunt anti-guvernamentale, deoarece apara drepturile pacientilor si in acest moment guvernul este responsabil de atentat la siguranta nationala prin subfinantarea sistemului de sanatate.
  Te rog sa privesti numai sit-ul CASMB sa vezi cat deficit are si la momentul de fata a intrerupt acordarea de gratuitati si compensate-asai in toata tara

 5. Anca Says:

  Draga Gorbi,

  Suntem 3 ‘cronici’ in familie, din care 2 pensionari de varsta, nu de boala si un bugetar; venitul nostru este ‘modest’ … Cu toate acestea cred ca si noi societatea civila avem partea noastra de vina pentru tot ce se intampla. Dam tot timpul numai in guvern si nu si in cei care nu isi onoreaza obilgatiile financiare catre sistemul de sanatate (majoritatea oameni cu bani multi), dar beneficiaza de servicii medicale datorita sistemului bazat pe solidaritate sociala, nici in cei care favorizeaza risipirea banilor si coruptia din sistem, nici in intermediarii care fac sa creasca artificial preturile la medicamente ….Nu avem traditie, nici experianta in comunicare, lobby si advocacy…Atat timp cat intreg sistemul de sanatate este politizat, la fiecare 4 ani in minister si CNAS mai raman doar portarul si femeia de serviciu, fiecare isi aduce echipa noua si li se pare ca sunt mai buni si mai destepti decat cei dinaintea lor nu se va intampla nimic bun. Rolul organizatiilor de pacienti, parte a societatii civile este de le propune noi o stragie si a-i determina pe fiecare din cei care vin in aceste institutii sa implementeze aceasta strategie. Orice guvern trebuie determinat sa aibe ca prioritate politica de sanatate centrata pe pacient, nu pe medic si nici pe industra farmanceutica. Acesta nu se face prin forta ci prin constietizare, trebuie procedat la fel ca si cu un copil, ii spui de ce nu e bine ce face si care este consecinta asupra lui si cum ar fi bine sa proedeze ca sa nu afecteze pe nimeni, nu il pocnesti ca sa nu mai faca….
  Cred ca toate guvernele de pana acum nu numai acesta au fiecare partea lor de vina pentru ce se intampla in tara asta si noi toti alaturi de ei ca i-am lasat si i-am votat…

  Multa sanatate si numai bine!

 6. Anca Says:

  Vizitand celelalte sectiuni ale galei am constatat ca razboaiele cele mari si aprige pe forum se duc pe cele ale ONG-urilor. Si am mai constatat ca la celelalte sectiuni se poate vota de cate ori te loghezi, numai la aceasta sectiune nu am avut cum sa votez. Adica nu am votat deloc. Interesant, nu?

 7. angela Says:

  votez as.hemofilicilor

 8. Simona Says:

  Ii multumesc lui dumnezeu ca nu sunt intr-un scaun cu rotile…..infectia cu hiv nu cred ca etse asa de grav….imi pare bine ca nu sunt descriminata de prieteni etc,chiar daka aveti hiv luptati pentru ce va doriti in viata.

 9. Georgiana Says:

  Votez pentru UNOPA…..

 10. Maria Says:

  Votez UNOPA….fitit invingatori

 11. diana Says:

  votez federatia UNOPA.Succes

 12. andra Says:

  votez federatia Unopa

 13. ioana Says:

  votez federatia Unopa

 14. diana Says:

  votez federatia Unopa

 15. ramona Says:

  votez federatia Unopa

 16. mihai Says:

  votati federatia UNOPA merita. succes

 17. grigore Says:

  Votez pentru UNOPA. Nu stiu de ce nu se deschid articolele de pe site-ul d-voastra.

 18. liliana Says:

  Votez APAH-RO. Mult succes.

 19. stelu Says:

  Apah-Ro-frate. Mult succes si sanatate tuturor pacientilor.

 20. Ludmila Lucia Mihailescu Says:

  votez pt UNOPA. E mare lucru sa sustii dar mai ales sa si faci ceva intr-un mediu incare multi sustin dar putini fac.

 21. Grigore Boboc Says:

  Stimati colegi,

  Vreau sa va informez ca mai sunt si alte asociatii … cel putin interesante din punct de vedere al activitatii pe care o desfasoara.

  Nu cunosc in detaliu activitatea multora dintre asociatiile de pacienti la care se face referire in comentariile de mai sus si de aceea nu imi permit sa am o parere in ceea ce ii priveste.

  Vreau numai sa va fac cunoscut ca asociatia pe care o conduc, ASOCIATIA PURTATORILOR DE STOMA CUTANATA DIN ROMANIA, este o asociatie care, cu resurse putine, a reusit ca in cei 14 ani de cand s-a infiintat sa imbunatateasca considerabil calitatea vietii pacientilor si a persoanelor cu anus contra naturii ( colostoma, ileostoma sau urostoma ).

  O astfel de interventie este una mutilanta, soldata cu modificarea schemei corporale. Asa ca va imaginati ca peste 10 000 de oameni aflati in aceasta situatie in Romania au o multime de nevoi speciale pentru a se putea reintegra social si profesional, si chiar familial…

  Noi am reusit, intr-un oarecare anonimat, sa determinam obtinerea sacilor de protezare gratuita de catre stomizati prin sistemul CAS, sa organizam intruniri ale persoanelor stomizate, sa facem schimburi de experienta cu asociatii similare din Franta, Marea Britanie sau Italia, sa provocam si sa sustinem traininguri pentru cadrele medicale in domeniul stomaterapiei, sa editam un periodic al asociatiei, sa infiintam cateva cabinete de stomaterapie in unele spitale mari, sa fim parte a structurilor de pacienti stomizati, europene si mondiale etc.

  Nu pot sa ascund ca suntem mandrii de realizarile noastre si ca mai avem de realizat multe. Dar toate acestea se fac cu efort, implicare si daruire…

  De aceea disputele si bataliile pe voturi, pentru o lupta sau alta ne par lipsite de simt practic si de utilitate pentru pacientii care fac parte dintr-o asociatie sau alta…

  Pe de alta parte este laudabil ca exista un curent de solidarizare si mai ales de implicare a asociatiilor de pacienti in organizarea mai eficienta a sistemului medical din Romania si nu numai. Apreciem eforturile celor care au initiat acest proiect. Ne dorim ca si rezultatele sa fie unele semnificative pentru pacienti.

  La final urez asociatiilor mai recente sa aiba realizari grozave, cel putin la fel de utile ca cele pe care am reusit noi sa le implinim

  Cu stima,

  Grigore Boboc
  APSCR

Nominalizari

Cele mai citite

Opinii

 • Razvan: Stie cineva mai functioneaza cele doua ONG-uri mentionate ma...
 • Iuliana grecu: Am votat pentru Ioana Daian – Medic.ro...
 • Doina A.: Cristina Teaca - Minutul de sanatate _ Europa FM...
 • Mihaela: Cristina Teaca - Minutul de sanatate - Europa FM...
 • silviu ioan: Cristina Teaca - informatii precise, pretioase si ... zi de ...
 • Diana: VOTEZ Cristina Teaca, Europa FM – “Minutul de sanatate”...
 • Andra S: Cristina Teaca fara indoiala! Votez pentru minutul de sanata...
 • Raluca: o votez pe Cristina Teaca...
 • samu ovidiu: felicitari domnului dr.DINDELEGAN si mult succes in continua...
 • Grigore Boboc: Stimati colegi, Vreau sa va informez ca mai sunt si alte ...
 • Ludmila Lucia Mihailescu: votez pt UNOPA. E mare lucru sa sustii dar mai ales sa si fa...
 • Mario SCHANAMEO: CARMEN ! Tu chiar crezi tot ce zboara ? "Libra Ban...
© 2010 Directa Comunicare si Marketing