Nu este vorba de Oprea

Ocazional câte un subiect de actualitate trezește, în societatea noastră adormită după zece ani de Iliescu și alți zece de Băsescu, opinia publică.

Un astfel de eveniment este și expunerea potlogăriei ministrului Oprea, un om care s-a trezit dintr-o dată că a devenit personificarea ciocoiului român al secolului XXI. A baronului de rit nou care trece prin viață convins că merită promovare la excepțional, escortă polițienească, câștiguri fabuloase, putere politică, consiliere tinere cu chef de treabă, responsabilități ministeriale și respectul nemărginit al celor din jur, când tot ce dă la schimb societății pentru asta sunt aranjamente politice, legi samavolnice și fraze goale.

Am scris deja prea mult despre asta. Aș putea fi bănuit de acuma că am vreun interes față de acest om, altul decât cel al unui entomolog care, umblând prin bălegar, a descoperit o specie nouă de gândac.

Problema nu este Oprea, coloanele lui cu girofar și fruntea sa sclipind ca o semilună de sub chipiu.

Problema și revolta noastră, a tuturor, este de fapt toată această generație de gabrielioprea, victoriponta și eleneudrea.

Toate aceste gângănii jenante care eclozează de ceva ani printre noi, luând locul criptocomuniștilor și securiștilor privatizați ai deceniului trecut, fără micuța reținere pe care frica de legitimare în context democratic îi mai oprea pe aceștia.

Pentru că Ponta, Oprea, Gorghiu, Udrea și ceilalți răspândiți de-a lungul și de-a latul eșichierului nostru politic, nu mai sunt de mult semințe ale regimului vechi încercând să încolțească în cernoziomul scăpat peste țară de revoluție, ci coceagmitea pălămidele crescând luxuriant în ceea ce s-a dovedit până la urmă a fi fost bălegar.

Revolta oamenilor nu este îndreptată împotriva unui ministru și a victimei sale, ci se îndreaptă spre toți acești boieri fără pic de boierie și a conflictului lor permanent cu milioanele de victime.

Este revolta unei generații, care a uitat să iasă în stradă dar a învățat să posteze, despre destinul nostru de a trăi din ce în ce mai sufocați de rizomii lor nesățioși cu care ne sug resursele și înțepați de spinii ascuțiți cu care ne dau deoparte din țara noastră.

Politicienii noștri la rândul lor simt și ei asta și, exact cum noi, ceilalți 20 de milioane, suntem de o parte a baricadei cerând pedepsirea lui Oprea, ei s-au grupat de partea cealaltă, apărându-l.

Pentru că făcând asta își apără de fapt propriile lor coloane oficiale, promovări la excepțional, salarii și comisioane și putere, în dulcea lume fără reguli pe care au creat-o pentru ei înșiși și ai lor.

3 thoughts on “Nu este vorba de Oprea”

  1. Excelent articol !! Are doar un mare minus: l-ati uitat din lista pe marinar ….

Leave a Reply

Your email address will not be published.