Un lider politic impecabil pregătit

 

Indiscreția ziariștilor români ne relevă faptul că o persoană care pare a avea toate răspunsurile atunci când este întrebată public, domnul Călin Popescu Tăriceanu, în tinerețe arareori nimerea, atunci când era întrebat de profesori, răspunsul corect.

Astfel lecturarea catalogului clasei a XIa a viitorului lider politic i-ar face jenă până și lui Gică Hagi, altă celebritate cu note mici la școală; practic majoritatea materiilor au fost aduse cu peripeții la limanul mediei 5, cu excepția unora cu adevărat grele, cum ar fi fizica, ce a necesitat aprofundare estivală și noroc în toamnă.

Numai franceza, cu 8.66, educația fizică și purtarea (la care a avut un fabulos 7.33) au salvat media generală spre un decent 6.18.

De notat un fapt, constatat și în perioada în care a fost premier, respectiv media de 5.33 la economie politică.

Deși în mod evident găurită și cu probleme de flotabilitate majore, coverta ruginită a pregătirii profesionale a omului a străbătut și facultatea de Hidrotehnică a Institutului de Construcții București, o facultate notoriu de petențioasă de altfel, și căreia, în anul II, domnul viitor liberal i-a căzut victimă sub forma repetenției.

Este adevărat însă că în această perioadă a bătăliilor gnostice cu reprezentanții haini ai corpurilor profesionale tânărul Călin își descoperise prima din marile lui pasiuni, aceea de model și de băiat frumos, fiind racolat pentru aceasta într-una din recreațiile prelungite de la școală.

Nu avem de unde ști ce ar fi ajuns un tânăr cu valoarea, râvna și farmecul lui dacă nu ar fi existat revoluția din decembrie și nevoia ulterioară de lideri politici care să ne ducă mai departe.

Așa cum s-au petrecut lucrurile însă iată că am avut noroc și noi, care am beneficiat de un liberal imposibil de casat, și el că are încă un popor pe care să îl servească cu competența lui mitologică.

Mă rog, parcă totuși el a avut mai mult noroc decât noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.