Vlad, minte-ne frumos!

pinocchio-002VV, tehnocratul de la sănătate refuză să aplice legea privind plata orelor de gardă la salariul de bază din 2016 spunând că guvernul ar trebui să dea noi reglementatări printr-o ordonanţă de urgenţă. Şi cică nici asta nu se poate face acum pentru că parlamentarii răi i-au legat de mâini şi de picioare şi nu le-au permis să dea ordonanţe spre bunăstarea poporului de pe plantaţia sistemului de sănătate.

Zău? Guvernul a emis 9 (!!!)în şedinţa din 24.08.2016. Plata a zeci de mii de euro către o fundaţie e mai importantă pentru acest guvern decât buna funcţionare a sistemului de sănătate sau plata gărzilor medicilor rezidenţi. Nu am văzut până acum, în buna tradiţie a unui PR ieftin cu care ne-au obişnuit cei de la sănătate, măcar lansarea în dezbare publică a vreunui proiect de ordonanţă având ca obiect plata orelor suplimentare. Dacă nu mai VV nu participă la şedinţeke de guvern îi arătam astăzi lista celor 9 ordonanţe. Acum e dator cu multe explicaţii publice.

1. ORDONANȚĂ pentru prorogarea termenului prevăzut la alin.(4¹) al art.30 din Legea nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.
2. ORDONANȚĂ privind efectuarea plăţii contribuţiei la bugetul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor
3. ORDONANȚĂ pentru aprobarea plăţii unei contribuţii financiare la Fundaţia ”Stichting Europeana”-Olanda
4. ORDONANȚĂ privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de neutralizare a subproduselor de origine animală
5. ORDONANȚĂ privind înfiinţarea Institutului Naţional de Administraţie
6. ORDONANȚĂ privind amenajarea spaţiului maritime
7. ORDONANȚĂ pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul străinilor.
8. ORDONANȚĂ pentru prorogarea unor termene prevăzute în Ordonanţa de urgenţă Guvernului nr.18/2015 privind stabilirea unor măsuri necesare pentru asigurarea tranziţiei de la televiziunea analogică terestră la televiziunea digitală terestră şi implementarea serviciilor multimedia la nivel naţional, precum şi pentru completarea Legii audiovizualului nr.504/2002.
9.ORDONANȚĂ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.77/1999 privind unele măsuri pentru prevenirea incapacităţii de plată, aprobată cu modificări prin Legea nr.211/2001, cu modificările ulterioare.

E cod roşu în profesia noastră.

CMR pozaCând ocupi o funcţie, trebuie să se vadă! E cod roşu în profesia noastră. Avem nevoie de alţi lideri.

Stimate Coleg,

Peste puţin timp se termină şi această dezbatere publică la propunerea de modificare a ordinului 870. Din nou ţeapă! Nici vorbă ca orele de gardă să fie considerate ore suplimentare, adică făcute doar cu acordul angajatului, cu acordarea sporurilor din codul muncii şi plătite la salariu din 2016. NU s-a îmbunătăţit nimic.

Ce aş face azi dacă aş fi preşedintele CMR.

Aş acţiona. Acum. Ferm. Având o strategie. Nu aş tolera să fie încălcate flagrant, din nou, drepturile colegilor şi pacienţilor mei. Aşa cum scrie în statut. Aşa cum e datoria unui lider. Sau mi-aş da demisia. Şi aş lăsă pe cei care ştiu, vor şi pot să acţioneze. După negocierile eşuate legate de gărzi şi după batjocura de propunere de modificare a ord. 870 mă aşteptam ca aleşii noştri să reacţioneze imediat, cel puţin la fel ca cei din Cehia sau Polonia. La noi e atât de cald, e vară, e altă Mărie. Protestari de canapea. După asemenea umilinţă ar fi mai bine să ne lase. Altfel ajungem sclavi în halate albe.

Soluţia e în mâinile noastre. Nu e nevoie de nicio nouă ordonanţă de urgenţă şi nici de vreo nouă lege. Actualele acte normative (ordonanţa 20, codul muncii, Constituţia României, directiva europeana 88/2003) permit ca toate, dar absolut toate, revendicările să fie puse imediat în aplicare.

Trebuie doar să acţionezi.
1. Asigurarea sprijinului acestui demers. Mobilizarea oamenilor printr-o structură unitară. Ne place sau nu, singurul care poate asigura rapid acest lucru este CMR. Pentru că vrem sau nu, toţi suntem înscrişi în CMR. Până şi rezidenţilor li se cere taxă. Nenumăratele organizaţii profesionale, care apar cu ciupercile după ploaie, s-au dovedit ineficiente.
2. Preşedintele solicită punerea imediat în aplicare a revendicărilor noastre. Şi redactarea unui nou ordin de ministru care să respecte aceste revendicări. Nu cârpeli penibile.
3. Doar eşec sau amânare din partea MS?
4. Demisia în bloc a conducerii CMR. E un semnal clar şi pentru ceilalalţi colegi.
5. Un nou eşec sau amânare din partea MS?
6. Demisia în bloc a conducerilor UMF şi şefilor de clinici şi de secţii.
7. Nu cedează?
8. Mulţumim. Noi plecăm. Va face şi guvernul gărzi.

Până când nu vom acţiona unitar nu se va schimba nimic. Dar nu avem lider. Ci nişte oameni slabi şi ipocriţi, interesaţi doar de beneficiile vreunei funcţii dobândite eventual prin instigarea la alegeri ilegale, ce aşteptă în genunchi dar ,,indignaţi de modul cum acţionează autorităţile” ca tocmai aceste autorităţi să aibă mărinimia de a le arunca, cândva, poate, nişte firmituri.

Asta arată, dacă mai era nevoie, că nici ei nu vor să se schimbe ceva în sănătate. Nu fac şi nu cer nimic. Nu i-am văzut niciodată prin parlament. Nici în plen şi nici pe la comisiile de specialitate. Acum înţeleg de ce nu mi-au susţinut propunerile legislative şi interpelările ce prevedeau clar, negru pe alb, ca:
1. Toate, dar absolute toate, gărzile medicilor să fie plătite, inclusiv ale medicilor rezidenţi, indiferent de anul de pregătire.
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=14547
2. Liber după gardă.
3. Deblocarea posturilor şi angajarea de noi medici aşa cum prevăd reglementările europene.
4. Salarizarea medicilor conform directivelor europene, echivalentă a 2-3 salarii medii pe economie.
5. Alocarea a minim 6% din PIB pentru sănătate.
6. Desfinţarea feudelor. Interzicerea cumului de funcţii de conducere. Un om o funcţie. Şi interzicerea obţinerii unei funcţii de către cei corupţi.
7.Construcţia de spitale noi.

E cod roşu în profesia noastră. Avem nevoie de alţi lideri care să rezolve problemele noastre. Ce mai aştepţi?!

P.S. Dacă vrei şi tu ca lucrurile să se schimbe în bine, mă poţi găsi oricând.
0744236510
https://www.facebook.com/TudorCiuhodaru/
tudorciuhodaru@yahoo.co.uk

Se taie banii de la sănătate

CMR pozaO nouă lovitură pentru pacienţi şi medici. Guvernul a atacat la Curtea Constituţională legea Ciuhodaru (Pl-x nr.24/2016), adoptată în iunie de Camera Deputaţilor (decizională), prin care Ministerul Sănătăţii şi autorităţile locale puteau da bani pentru rezolvarea problemelor spitale şi creşterea salariilor medicilor, în limita a două salarii minim brute. Pentru a fi pusă în practică mai era nevoie doar să fie promulgată de preşedinte. Acum rămânem şi fără medici şi fără spitale noi.

Greşeală strategică dragi miniştri tehnocraţi…

Una declaraţi şi alta faceţi. Programul vostru de guvernare ne spune că veţi acorda stimulente medicilor şi că veţi da bani la spitale. ,,În ceea ce privește Sănătatea, se dorește (…) reducerea migraţiei în străinătate şi acoperirea deficitului de personal din unităţile sanitare(…), prin acordarea de stimulente. Dar când e vorba să şi faceţi ne trezim că Legea Ciuhodaru care dădea încă din iunie stimultente medicilor, în limita a două salarii minime brute, e atacată chiar de guvernul Cioloş la Curtea Constituţională.

Guvernul Cioloş stabileşte astfel chiar un record de Guiness Book: şi-a atacat la Curtea Constituţională propriul program de guvernare. Lovind în spitale şi în medici. Apoi deplânge de deficitul de 13000 de medici din sistem şi de condiţiile din propriile spitale. Curat murdar! Şi tehnocrat. Îi mai suspectează cineva de bune intenţii?!

Există însă o speranţă. Aştept decizia Curţii. Până nu e prea târziu. Sper că acolo sunt oameni care ştiu ce înseamnă să nu ai medici şi spitale.

lege Ciuhodaru 1

lege Ciuhodaru 2

document-2015-11-16-20595735-0-programul-guvernare-guvernului-ciolos

Promisiunile celor de la sănătate: PR ieftin şi frecţii cu carmol.

IMGA0273Nu (mai) cred în coincidenţe. Aici suntem. Promisiunile celor de la sănătate: PR ieftin şi frecţii cu carmol. Efect garantat calmant şi reconfortant. Şi pentru pacienţi şi pentru medici. Din categoria ,,fă-te că lucrezi”, ,,merge şi aşa” şi mai ales a lui ,,să se revizuiască primesc dar să nu se schimbe nimic”. Pentru cei care îi mai suspectaţi de bune intenţii:
1. Spital regional de urgenţă: 200 milioane de euro.
2. Amplasare: zero. Trebuia făcută de către minister.
3. Finanţare: zero. Trebuia facută din fonduri europene.Programul Operaţional de Infrastructură Mare. Absorbţie: zero.
4. Înfiinţare: zero. Trebuia facută prin hotărâre de guvern.
5. Studiu de fezabiltate: zero Trebuia făcută de către minister.
6. Tehnocraţii de la sănătate: zero.
7. Guvern: zero.
8. Eu am făcut un spital pentru ieşeni şi nu numai. (HG anexata).
9. Cineva l-a distrus. Interesat.
10. Murim şi vom muri cu zile. Unul câte unul. Câte 5-6 în fiecare zi. Asta până la următorul Colectiv.

No (other) comment.

pagina_15

Lege importantă pentru toţi medicii rezidenţi.

poza iiiParlamentul votează o lege importanţă pentru medici. Pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor (decizională) a ajuns, cu greu, legea Tudor Ciuhodaru ce prevede ca toate, dar absolut toate gărzile medicilor rezidenţi, indiferent de anul de pregătire, să fie plătite. O lege normală într-o ţară normală.

Prin legea Ciuhodaru medicii rezidenţii pot fi incluşi în linia de gardă din primul an de pregătire în specialitate, în afara programului normal de lucru, fiind salarizaţi de către unitatea sanitară unde efectuază garda
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=14547.proiect?idp=14547

Acum sunt fără număr, la bunul plac al baronilor în halate albe şi cel puţin în primii 2 ani de rezidenţat sunt gratis.

Cu toate astea Guvernul a avizat negativ acestui proiect de lege dar plânge cu lacrimi de crocrodil soarta personalului medical. Asta pentru cei care mai cred în PR–ul ieftin al tehnocraţilor de la sănătate.

Soluţia e în mâinile noastre. Acţiunea. Pe toţi medicii rezidenţi care nu mai înghit gogoaşa tehnocrată, aceea cu investiţia în oameni, îi invit în parlament să susţină, măcar de la balconul plenului Camerei Deputaţilor, acest proiect legislativ. Până când nu vom acţiona unitar nu se va schimba nimic.

Nu pot să uit ce îmi spunea o doctoriţă rezidentă într-o gardă. ,,Vreau să tratez pacienţii din această ţară. Vreau să trăiesc şi să muncesc în România. Dar am doi copii. Mama îmi trimite pachet în fiecare săptămână de la Huşi. Ca să supravieţuiesc. Guvernul, directorul şi îndrumătorul de rezidenţiat ne-au transformat în sclavi în halate albe. Nu îşi pot bate joc de noi la nesfârşit”.

Vă anunţ când are loc dezbaterea. Veniţi?

lege garzi rezidenţi.

Propunere după 870

La batjocura de propunere de modificare a ord. 870 mă aşteptam ca aleşii noştri să reacţioneze imediat, cel puţin la fel ca cei din Cehia sau Polonia.

La noi e atât de cald, e vară, e altă Mărie. Aşteaptă să le explodeze mămăliga-n gură.

După asemenea umilinţă ar fi mai bine să ne lase.

Din nou ţeapă!

CMR pozaStimate coleg,

Sistemul de sănătate nu funcţionează şi nu va funcţiona dacă rămâne la fel cum e organizat acum. Speranţa noastră de mai bine a fost practic spulberată. E ţeapă. O mare ţeapă. Cât Ministerul Sănătăţii. Măsurile cu care se laudă puternicii zilei nu au schimbat nimic. E chiar mai rău. Cu largul sprijin al laşităţilor unora din sistem şi mai ales al blatului şi incompetenţei conducătorilor noştri. Am ajuns ca profesia medicală să intre oficial în epoca feudală. Munca forţată e legiferată. Un mare abuz şi o mare umilinţă. S-a deschis calea spre colapsul ireversibil al acestei profesii în sistemul public de sănătate. Evident, baronii sănătăţii îşi conservă privilegiile.

E suficient să te uiţi pe propunerea de modificare a ordinului 870. Domnul acesta ori nu sţie, ori nu poate, ori nu vrea. O nebunie mai mare ca asta nu există: http://www.ms.ro/?pag=22
1. Se introduce obligativitatea respectării graficului de gărzi, făcut după bunul plac al şefilor de secţie şi al managerilor, sub ameninţarea sancţionărilor disciplinare. Celebru articol 58.1 dat de aşa-zis colegi, lipiţi veşnic de diverse ministere. Deja se cer liste cu cei ce vor face gărzi. Apoi vor da un revoltat afară şi au rezolvat problema.
2. Nici vorbă de opţiunea de a semna sau nu contractul.
3. Nici vorbă de opţiunea de a negocia numărul de ore suplimentare.
4. Plata orelor de gardă se va face la ,,salariu maxim tarifar din 2009”. Evident, pe durată nedeterminată.
5. Liberul de după gardă ori nu se aplică ori se recuperează. Eventual printr-o nouă gardă. Iertaţi-mi inocenţa dar credeam că e pentru odihnă unde vrei tu, nu tot la locul de muncă.
6. Gărzile medicilor rezidenţi rămân în continuare neplătite.
7. Baronii sănătăţii pot să nu facă gărzi. Chiar pot fi plătiţi din două locuri, spital şi UMF, în timp ce îşi desfăşoară activitatea de stăpâni de sclavi. Evident doar de şapte ore şi clar doar dimineaţa. Şi vă mai miră faptul că actuala conducere a colegiului, autoaleasă prin eludarea legii, în loc să ne apere drepturile, aşa cum scrie în statut, face blat cu mai marii tehnocraţi ai sănătăţii? Mda. Am aflat. ,,Sistemul de sănătate funcţionează”. Ne spune chiar preşedintele CMR. Se pare că întotdeauna spre folosul lor.

Soluţia e în mâinile noastre. Nu e nevoie de nicio nouă ordonanţă de urgenţă şi nici de vreo nouă lege. Actualele acte normative (ordonanţa 20, codul muncii, Constituţia României, directiva europeana 88/2003) permit ca toate, dar absolut toate, revendicările să fie puse imediat în aplicare. Ce mai aşteptepţi? E culmea. 100 de mineri blocaţi în subteran şi-au negociat imediat drepturile salariale. Asta înseamană putere. 40000 de medici n-au obţinut nimic.

Pentru reoganizarea sistemului de sănătate e nevoie însă să alegem oameni competenţi şi fermi. Cu legi reformatoare care să distrugă feudele, corupţia şi proasta organizare. De sus până jos. Tăiat în carne vie şi extirpat tumora. Altfel intenţiile râmân doar la stadiul de instrument de propagandă.

Dr. Tudor Ciuhodaru

P.S. Am văzut şi eu interviurile zilnice cu tehnocratul. M-am speriat. Am văzut un om nesigur pe el, care confundă lucrurile şi care nu are nicio idee despre ce să facă. Când accepţi o demnitate publică ar trebui mai întăi să fi pus la punct cu mecanismele ei. Nu doar să joci o coregrafie de reprezentare.

Pentru cei care îi mai suspectează de bune intenţii le reamintesc că tehnocraţii au dat aviz negativ proiectului meu de lege ce prevede ca toate gărzile medicilor rezidenţi să fie plătite precum şi celui ce prevedea acel dorit liber după gardă. Iar ceea ce încearcă să facă acum Consiliul Concurenţei e o mizerie deoarece vor să ia înapoi şi cei 25% de anul trecut- la ordinul guvernului-care în fapt nu a prevăzut bani şi pentru medici. Bani erau în buget dar au preferat să creacă preţurile la medicamente ca să dea bani la multinaţionale, nu la medici!

Mai semnaţi?!