Implant de proteza de sold la Spitalul de Urgente "Sfantul Ioan"

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5OiWinK3B_o[/youtube]

Proteza i-a fost implantata unui barbat de 40 de ani din Iasi care suferea de necroza de cap femural. Pentru Oleg Culeac este cel de-al doilea implant de proteza de sold, prima operatie fiind facuta la soldul drept in urma cu doi ani. Interventia a fost un succes.

Operatia de implant la Spitalul de Urgente "Sfantul Ioan" este a doua in decurs de doar 2 saptamani. Saptamana trecuta a fost operata o femeie de 55 de ani din Bacau cu displazie de sold. Aseara medicii ortopezi au intervenit in cazul unui barbat de 40 de ani care suferea de necroza de cap femural. Oleg Culeac este medic si este la cel de-al doilea implant de sold. Paul Sarbu, medic ortoped la Spitalul de Urgente "Sfantul Ioan" a declarat: "Este vorba de un pacient tanar de 40 de ani, un pacient care de cativa ani sufera de o boala destul de frecenta, necroza aseptica de cap femural. I s-au distrus ambele capete femurale. El a fost operat acum 2 ani tot la noi i s-a implantat o proteza de sold totala pe partea stanga". La doar cateva ore dupa operatie Oleg Culeac se simte foarte bine. Medicii il asigura ca in maximum cateva luni va putea alerga fara probleme.

Oleg Culeac - pacient, a declarat: "Inca nu m-am deplasat dupa operatie, dar e mult mai bine decat inainte. Avand in coinsideratie ca din 2001 eu sufar de aceasta boala si durerile au fost permanente, la momentul cand mi s-a pus proteza, durerile imi dispar. Cred ca am sa si merg altfel si o sa vedem. Sportul a fost important pentru mine intotdeauna. Am facut si am sa fac asta. O bicicleta, sau sa merg la sala."

Saptamana trecuta la Spitalul Clinic de Urgente a mai fost efectuata o operatie de implant de proteza de sold tip metal-metal, la o pacienta in varsta de 55 de ani. Femeia suferise de coxartroza, iar piciorul ei drept era cu 10 centimetri mai scurt fata de celalalt. Paul Sarbu, medic ortoped la Spitalul de Urgente Sfantul Ioan a declarat: "In urma cu 4 sau 5 zile am implantat o proteza la o pacienta de 55 de ani. O pacienta, o putem considera tanara cu o speranta de viata de cel putin 25 de ani."

Si in acest caz pacienta se simte bine si va pleca acasa maine. Ecaterina Vacariu, pacienta, a declarat: "Inainte ma durea de nu mai puteam sa suport durerea nu mai puteam sa merg si acuma dupa operatie dar nici imediat dupa operatie eu n-am mai simtit durerea care o aveam inainte si la cateva zile, marti m-a operat si miercuri plec acasa."

Proteza de sold costa in jur de 3500 de euro si este suportata integral de Casa de Asigurari prin Programul National de Endoprotezare.

Sursa: Tele M (Irina Zaharia, Marian Anicule)

Intervenţie de top, la Spitalul de Urgenţe

Ieri, specialişti de la Clinica de Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului de Urgenţe au implantat o proteză de şold unui bărbat de 40 de ani. Omul a suferit, acum doi ani, o intervenţie similară la şoldul stîng, iar acum medicii au decis că are nevoie de încă o operaţie, la cel drept. "Pacientului i s-a implantat o endoproteză de şold necimentată, de tip metal-metal, cea mai performantă şi longevivă, care presupune numeroase avantaje. Este a doua oară cînd se implantează o astfel de proteză la Iaşi. Costul ei, 3.500 de euro, va fi suportat de Ministerul Sănătăţii", ne-a spus dr. Paul Sîrbu, directorul medical al spitalului. Medicii estimează că, în trei săptămîni, bărbatul îşi va relua activitatea normală. (C.M.)

sursa: Evenimentul.ro


Premiera a ortopezilor de la Spitalul de Urgente 

● Unei bolnave de la Spitalul de Urgente Sf. Ioan medicii ortopezi i-au implantat, in premiera in Moldova, o proteza totala de sold necimentata oxinium care reduce riscul luxatiei, fiind una dintre cele mai performante proteze de sold ● Materialul oxinium din care este realizat capul femural protetic este un aliaj metalic cu suprafata transformata in ceramica printr-o tehnologie de ultima generatie


Chinurile prin care treceau zilnic doi bolnavi internati in Clinica de ortopedie-traumatologie din cadrul Spitalului de Urgente Sf. Ioan au luat sfarsit. Prin Programul National de Protezare, cei doi bolnavi au beneficiat de proteze de sold performante, implantate de medicii de la clinica mentionata. Medicii ortopezi de la clinica amintita au efectuat o operatie in premiera in Moldova. Unei paciente in varsta de 54 ani medicii i-au implantat o proteza totala necimentata oxinium, iar pacienta a inceput deja reeducarea functionala, iar rezultatele sunt foarte bune. "Implantarea protezei de sold oxinium este o premiera in Moldova.

 


Aceste proteze sunt necesare pacientilor tineri sau pacientilor activi, indiferent de varsta. Practic, exista 3 tipuri de proteze de sold care ofera cupluri de materiale cu uzura diminuata cu aproape suta la suta, fata de uzura in cazul unei proteze de sold obisnuite, din metal-polietilena. Cuplul metal-metal reduce uzura cu 97 la suta, fiind considerata cea mai mare experienta clinica in lume. Utilizarea unui cap metalic mare, de marimea capului femural al pacientului, duce la o stabilitate mai mare a protezei, cu reducerea riscului luxatiei si la o mobilitate mai buna a soldului. Cuplul oxinium – polietilena reduce uzura cu 98 la suta si este cel mai nou cuplu cu uzura limitata", a declarat dr. Paul Sarbu, medicul chirurg care a realizat interventia chirurgicala. Materialul oxinium din care este realizat capul femural protetic este un aliaj metalic cu suprafata transformata in ceramica printr-o tehnologie de ultima generatie. Unul dintre beneficiarii protezei, un barbat in varsta de 40 ani, din Iasi, suferea de ani de zile de necroza aseptica de cap femural bilaterala. Din cauza gradului avansat al bolii, pacientul avea dureri insuportabile, mergea schiopatand si era dependent de calmante. In urma cu doi ani, pacientul a fost supus unei interventii chirurgicale la Clinica de ortopedie de la Spitalul de Urgente Sf. Ioan, unde i s-a implantat o proteza de sold necimentata, confectionata din metal-polietilena. Marti, pacientul a fost supus unei a doua interventii chirurgicale, in aceeasi clinica, pentru implantarea unei proteze totale de sold necimentata din metal, adica o proteza de sold performanta.
Magda OLTEANU

sursa: Ziua de Iasi

92 thoughts on “Implant de proteza de sold la Spitalul de Urgente "Sfantul Ioan"

  1. carmen

    voi face si eu o astfel de operatie in septembrie. am mai pus o proteza in urma cu 14 ani la soldul stg, la tg mures, dupa ce m-au nenorocit doi carpaci de la spitalul de recuperare, doi ortopezi de …! m-au reparat cei din tg mures, acum am facut coxartrza pe celalalt picior si ma duc tot la tg mures am uitat a va zic, si eu sunt medic, dar tot si-au batut joc de mine acu 14 ani, mi-au facut o operatie care se facea in 1800 m-au tinut in carje 3 luni, pana la urma, dupa ce am mers cu baston o vara intreaga, m-au rezolvat cei din ardeal am toata stima pt cei dela spit de urgente, sunt profesionsti.

  2. doinita

    v a rog sa-mi spuneti si mie cum e operatia de sold?am si eu Necroza de cap femural si trebuie sa ma operez….mor de frica…. simti ceva?am dureri foarte mari dar si atunci ma ingrozeste gindul…va rog sa fiti sinceri…MULTUMESC

  3. doinita

    ………ma operez la Oradea stiti cum este Dr.Hozan?va rog sa-mi raspundeti pupici

  4. Gabriel Obreja

    Fac apel la toti ce pot citi acest comentariu, si care vor si cred ca pot modifica lumea in care traim.
    La CIRTITA ce va rasari e o cale mereu lunga!!! Ar trebui scurtata nitel!
    Viitoarea CIRTITA este la ora actuala un stabiliment ce-mi aduce aminte de unele imagini din Saga – Razboiul Stelelor, unde intr-un decor arhaic, puteai vedea desfasurandu-si abilitatile un maestru ca Yoda! Asa si la Iasi! Medici supercapabili care fac lucruri de ultima ora, dar care opereaza cu aparatura mereu insuficienta, si intr-o cladire medievala. Donand 2% nu pierdem nimic din buzunar, dar putem sa ne marim potentialul medical spre cote europene! Mai ales ca si spiritul gospodaresc al unor medici cum ar fi Dr. Ciuhodaru, sau Dr. Sarbu au devenit evenimente cotidiene inclusiv in mass-media.
    In felul acesta in scurt timp, vom mai avea si alte surprize ce tin de Discovery Science!

  5. ALIN

    m am operat la ambele picioare,in bucuresti,spitalul militar,de coxartroza de cap femural ,cu protezare totala sold..folosind o proteza de tip metal-metal..care costa peste 3000 de euro,fiecare…rezultatele sunt uluitoare…cine are sansa sa o faca…sa nu stea pe ganduri…

  6. Beatrix

    As vrea sa stiu si eu mai multe despre implantul de sold. pe ce sitet-uri as putea gasii informatii despre acest implat???

  7. cristea

    Salut la toata lumea. Ma numesc Cristea si am 29 de ani inpliniti pe 4 noiembrie. De la varsta de 2 ani am avut probleme cu ambele picioare. Doctori au spus cai din cauza la o injectie gresita de o asistenta . Pur si simplu nu puteam sa indoi picoarele. Doctori mau trimis pe la spitale specializate de recuperare dar nu sa vazut niciun rezultat. Ani au trecut si eu am ramas cu un handicap la ambele picioare. Verdictul doctorilor este ca eu sa urmez o operatie la ambele picoare. Am intrebat doctori cum se numeste boala pe care o sufar, REDOARE EXSTENSIE BILATERAL GENUGHI. In 2000 am suportat prima operatie la un picior , Inainte doctoru ma intrebat , e cam riscant operatia si ma pus pe ganduri. Lam intrebat pe doctor de ce este riscanta, si mia spus pot sa nu mai merg toata viata. 2 saptamani am stat pe ganduri ce sa fac mam consultat cu alti ortopezi si tot asa miau spus e risc prea mare. Au trecut 2 saptamani si am decis sa suport operatia . Operatia a durat 6 ore, si a fost reusita, am facut timp de un an recuperare la o statiune din mangalia. Operatia a fost de la sold pana la genughi. Doctorul mia indoit piciorul panala 120grade. Iar in 2001 am suportat a doua operatie la celalant picior. dupa care a fost reusita. Dupa 20 de ani de chin , acum sant okey. Vreau sa le transmit tuturor care aveti aceiasi soarta ca a mea ducetiva sa va operati se merita. Aici totu depinde curaj si vointa recuperare.Ma simt un om norocos . Va salut pe toti si multa sanatate . CRACIUN FERICT . CRISTEA

  8. adriana s.

    si eu as vrea sa ma operez chiar trebuie dar nu stiu unde sa ma duc.sunt din Oradea dar nu stiu ce sa fac

  9. dragu lacramioara

    si mama mea sufera de coxartroxza in stare foarte avansata ,piciorul i s-a scurtat,s-a deformat intr-o forma foarte pronuntata,deci e JALNIC stadiul in care este.
    Imi doresc din toata inima sa i se implanteze o proteza de sold performanta.
    Cui trebuie sa ma adresez,de unde trebuie sa incep??oare cu o trimitere de la doctorul de familie???AJUTATI-MA VA ROG DACA CINEVA ARE VREO INFORMATIE

  10. doina

    du-te la spitalul judetean la dr. HOZAN CALIN………..super bun
    si eu am fost operata la piciorul drept in august iar acum pe 10 martie urmeaza stingul………..SUCCes

  11. cornelia dicianu

    am citit comentariile si as avea si eu ceva de spus…am 53 d3 ani…in urma unei fracturi de col femural prost operata la galati ,m-am trezit intr-o zi cu o coxartroza cu necroza a capului femural si o tendinita de toata frumusetea…am apelat la bunavointa ortopezilor din galati si am fost pusa pe o lista de asteptare luuuunga ,dandu-mi-se de inteles ca trebuie sa ma pregatesc cu o suma mare de bani daca vreau sa redevin la normalitate..probabil ca acei doctori credeau ca noi bolnavii suntem cu totii niste neinstruiti si nu vom afla ca exista un program de protezare platit de ministerul sanatatii…atunci nu aveam o situatie financiara care sa-mi permita aceasta interventie…am plans,m-am rugat de medici ,dar…dar D-zeu mi-a aratat calea pe care trebuie sa o urmez si intr-un impuls dat de disperarea in care eram ,am plecat intr-o noapte la bucuresti fara trimitere,fara recomandare,doar cu o radiografie si multe,multe sperante si cu fabuloasa suma de 700.000 lei vechi…printr-o intamplare fericita am ajuns la spitalul universitar unde am gasit nu doctori ci OAMENI..doctori care-si respecta juramantul facut la absolvirea facultatii de medicina ,doctori care pun mai presus de orice viata si sanatatea pacientului…dupa o saptamana mi s-a facut artroplastie de sold cu proteza totala cimentata si dintr-o femeie cu handicap dobandit am redevenit in 14 zile un om normal…sunt aproape 4 ani decand mi-am recapatat increderea in mine,in doctori ,in viata asta care-ti ofere si clipe dureroase…nu fac reclama acelui spital…nu dau numele minunatului profesor care m-a operat…am fost tratata cu aceeasi consideratie si respect ca si cum as fi facut parte din “inalta societate”…stiti cat am platit ptr a redeveni iar un om ?…am platit cu 3 cuvinte:MULTUMESC DOMNULE PROFESOR!!!…atat m-a costat reintoarcerea la normalitate…nu am avut nevoie de relatii sau sa dau spaga…ve recomand din suflet sa faceti un drum acolo celor care au nevoie de protezare…am mai intalnit cateva persoane pe care le-am indrumat acolo si dupa atatia ani imi telefoneaza si imi multumesc ca le-am dat un sfat bun…una dintre prietenele mele a fost operata in acelasi timp cu mine la galati si a platit doctorului valoarea unei masini bune la second hand…dupa 3 ani merge in baston si are dureri mari…eu insa…eu m-am recasatorit,merg la pescuit,dansez,duc viata pe care o aveam inainte de accident…si ce este mai important este faptul ca piciorul operat are aceesi lungime ca inainte…nici nu se cunoste ca am acolo o proteza..sanatate si putere sa treceti si peste acest necaz…

  12. Centrul de Medicna Hiperbara

    Necroza osoasa aseptica (inclusiv cea de cap femural), cunoscute si ca osteonecroze are o indicatie chirurgicala sau de protezare numai in stadiul 4 (situatie similara osteoradionecrozei). In toate celelalte stadii tratamentul acestei afectiuni este unul conservativ, extrem de usor (pentru stadiile 1 si 2) sau mai complicat in cazul stadiilor 3 si anume oxigenoterapia hiperbara (HBO sau HBOT) si nu necesita protezare. Stadiile 4 de necroza osoasa cu modificare de contur articular necesita o protezare (dar numai acestea) daca modificarea de contur nu este articulara se poate incerca un tratament combinat ortopedic-HBO.

    Este frumos din partea Statului Roman ca ofera sprijinul material pentru o astfel de protezare, dar de cele mai multe ori aceasta nu este necesara si cu siguranta in stadiile 1 sau 2 de necroza osoasa, in majoritatea stadiilor 3 dar si in cazul unor stadii 4 oxigenoterapia hiperbara duce la o vindecare rapida a zonei de necroza fara a mai necesita o interventie chirurgicala, sau daca, atunci este vorba de una minimala (stadiul 4)

    Ca urmare a importantei majore a HBO in ortopedie si traumatologie, Centrul de Medicina Hiperbara din Constanta a incheiat un contract de colaborare cu Clinica de Ortopedie a SCJU Constanta, materializat prin Centrul Pilot National de tratament combinat ortopedic-HBO.

  13. Tanea

    Sint de la Moldova .Fetita mea are 9 ani si i so pus diagnosticul cu ¨Luxatie congenitala femur sting¨Cind a fost mica nu am abservat si nici medicii dar acum 2 ani in urma n-am dus sa o operam dar din cauza ca mai are probleme cu sanatatea am renutat la operatie.Dar totusi vreau sa ma sfatuie cineva cum sa procedez ca atunci cind am fost in spital medicul care n-a consultat nu nea lasat o parere buna.

  14. sorin

    Sotia mea are 34 de ani are coxartroza si trebuie operata cu proteza de sold.
    Am tot citit, protezarea este suportata de stat ca noua ni sa spus in Bucuresti ca CAS nu suporta decat proteza cimentata, daca vrem alta proteza(mai performanta) diferenta trebuie sa o suportam noi.
    Cine stie sa-mi spuna si mie.

  15. Ciuho

    Sunati la seful clinicii noastre de ortopedie-traumatologie-conf.dr.Alexa0722458078.Veti avea cel mai bun raspuns.

  16. Cristian

    Salut!Ma numesc Cristian.Am un mesaj pentru toti baietii cu varsta intre 20 si 40 de ani
    care au amputari de maini sau de picioare.Exista un proiect numit”Baieti pe picioare” care este
    derulat de o fundatie din Italia.Aceasta fundatie vrea sa ajute toti baieti care au amputati de maini sau de picioare.
    Cei interesati pentru mai multe detali va rog intrati pe id-ul “deducrysty” sau la 0762300688.Si pentru cei care nu au ampuatati dar cunosc persoane cu astefel de probleme ii rog sa ma anunte.Va multumesc mult

  17. smihai1francisc

    vreau sa imultumesc dr copaescu de la sf ioan pt binele pe care mi l a facut cu operatia laparoscopica am slabit ,am redus din insulina ,de la 160kg am ajuns la 87kg,multumesc inca odata,si cei cu obezitate gr 2,3,sau morbida ,nu ezitati si va sfatuiti cu dr copaescu cei mai bine pt voisi puneti plasa sau inelul gastric sau ce recomanda dl dr.

  18. sabau adriana

    sa va duceti la oradea doctorul ortoped pop claudiu este un om extraordinar.sant operata de 2 luni si sant foarte bine.umblu fara sprijin.nu am simtit nici cea mai mica durere

  19. irina

    Sunt Irina,am 25 de ani si am LUXATIE CONGENITALA DE SOLD STANG,am 4 operati,ultima am facut-o la 8 ani dar find mica sa luxat la loc ,am o diferenta de 1 cm.nu ma doare nimic alerd dar vreau sa ma operez sa fiu si eu ca toata lumea,m-am saturat sa stau asa ,un sfat unde sa ma duc si eu sa ma operez puteti sa imi dati?va multumesc

  20. livia

    oameni buni, nu mai suferiti ,mergeti la ortopedie si aveti incredere in chirurgul ortoped.este foarte importanta aceasta incredere.meritati-va proteza,ascultand si facand ce vi se spune pentru perioada de recuperare.alegeti clinici de o r t o p e d i e, ca aici sunt medici specilisti in astfel de operatii.si eu m-am nascut cu luxatie congenitala de sold,a urmat o coxartroza,apoi necroza de cap femural .am fost operata acum 7 ani [prot.totala necimentata] la clinica ortopedica cluj de catre dr. salca . Dumnezeu sa-l tina sanatos ,ca multi oameni au nevoie de mainile lui de aur.

  21. radu

    Proteza poate sa mai estepte! eu am scapat!
    eu am facut in constanta 39 de sedinte de hiperbara pentru o necroza aseptica de cap femural si acum nu mai am nimic. am facut un rmn acum si nu mai e nici urma de necroza sau edem. Am fost inainte la ortopezi din Timisoara si Bucuresti care mi-au spus ca n-am nici o sansa, nici cu hiperbara si au vrut sa ma protezeze. Daca m-asi fi luat dupa ortopezi acum aveam si eu o proteza!

  22. Daniela

    Radu,daca mai citesti acest comentariu,as vrea sa stiu unde te’ai “recuperat”?ce ai facut ca sa nu ai nevoie de proteze?ma intereseaza foarte mult pentru ca,de curand,doctorii de la Spit. Cantacuzino din Bucuresti mi-au dat acelasi diagnostic,si ma gandesc foarte serios sa fac aceasta operatie…problema e ca nu m simt prea bine,si merg foarte rau…astept raspunsul tau

  23. Laura Doncea

    Multumesc din toata inima mea dr. Calin Trambitas din Tg. Mures pt.operatia reusita facuta in iulie 2009.Este un medic extraordinar cu mult bun simt si respect si un caracter remarcabil.Ii multumesc pentru ca mi-a dat un motiv in plus sa ma bucur de tinerete si de viata.Mult respect si recunostinta.

  24. adriana

    am mai scris si o sa mai scriu nu mai asteptati fel si fel de metode si medicamente.minunea nu se va produce decat prin operatia de protezare.trebuie sa vedeti ca toti ce s-au operat va indeamna sa o faceti.nu platiti proteza.si eu scriu nu din dragu de a scrie si pe mine m-au indrumat alti oameni cu suflet care au facut operatia.nu e dureros ,nu faceti anestezie totala ,dureaza un pic mai mult dar e multa migala.nu merita durerea si stiti dumneavoastra cate trebuie sa accepti ca nu poti face.. cand ai coxartroza.dupa operatie sant calmante daca e nevoie.eu nu am cerut dar asistenta mi-a pus preventiv algocalmin si ceva tramadol.atata tot.la 2 luni dupa operatie eram om normal din toate punctele de vedere.si pe aceasta cale le multumesc domnilor DOCTORI POP CLAUDIU SI POPA CORNEL de la spitalul judetean ORADEA pentru pricepera de care dau dovada si nu in ultimul rand MEDICULUI anestezist doctorita Filip.sa fiti sanatosi cu totii

  25. gaju ctin alin

    buna sunt mariana si as dorii sa aflu si eu cu cine pot lua legatura pentru acest implant de proteza la sold sufar de cosactroza de la varsta de 5 ani si nu stiu cum se poate rezolva aceaste problema . as vrea sa iau si eu legatura cu un profesor in domeniu si sa imi dea mai multe detali vreau sa fac si eu aceasta operatie am 18 ani. din ce in ce durerea este mai insuportabila la piciorul drept.piciorul drept este mai scurt cu 3-4 cm mai scurt. sanatate la toti ostropezi

  26. valy

    pentru gaju m am operat acum doua saptamani daca vrei ma poti suna pt detalii pe nr `0755421604

  27. Dedulescu Cristian

    Anunt umanitar…
    Buna ziua.
    Pentru tinerii cu amputatii ale membrelor superioare sau inferioare exista acum o speranta: O asociatie din Italia (Auci) ofera gratuit proteze.
    Ma numesc Dedulescu Cristian si locuiesc in Bucuresti. In anul 2007, am fost victima unui accident rutier, in urma caruia am ramas cu un hadicap.
    Cunoscand durerea si nevoile, celor care au suferit amputarea unuia sau mai multor membre, aduc la cunostinta tuturor tinerilor, ca exista un proiect numit ” Baieti pe picioare” sponsorizat de Asociatia Auci din Italia.
    Beneficiarii sunt baietii cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani. Tot aceasta Asociatie Auci din Italia suporta cheltuielile incluzand: plata integrala a protezei (protezelor) transportul cu avionul in Italia si apoi in Romania, cazare si masa pe timpul tratamentului . Pacientul nu va plati nimic.
    Daca aveti cunostinta de astfel de cazuri, va rog sa ma contactati pentru ca impreuna sa putem ajuta baietii care nu se pot deplasa fara proteza.
    Va multumesc
    Contact: Dedulescu Cristian-
    00.40.762.300.688
    00.40.21.451.18.47
    deducrysty@yahoo.com
    http://asociatia-auci.blogspot.com/

  28. Petre Alexandrina

    Multumesc pentru informatii,imi sunt de folos.Am nevoie de proteza la sold ,pe care sper sa o fac la Spitalul din Eforie,unde tot personalul e nemaipomenit,iar eusper sa fiu acceptata pentru operatie de DL.Dc.RUBELI,in care am deplina incredere.Dumnezeu sa-l tina sanatos.

  29. FLORINA

    buna ziua,
    bunicul meu a fost operat la piciorul stang de coxartroza. acum a descoperit ca si la piciorul drept are aceeasi problema si trebuie sa se opereze si la acesta. intrebarea mea este daca se poate sa aiba loc aceasta interventie chirurgicala avand in vedere ca pacientul are 71 de ani? va rog frumos sa-mi raspundeti urgent, eventual sa-mi recomandati un doctor bun de la targu mures si daca stiti cam cat ar costa interventia.
    Multumesc frumos

  30. Ciuho Post author

    Nu varsta e factorul restrictiv in acest caz.Intrebati medicul de familie despre patologia asociata a pacientulu si hotarati acest lucru impreuna.

  31. Gheorghe

    Sunt din Arad,si eu am fost diagnosticat cu coxartroza la soldul drept si mi s-a facut propunere pentru operatie.Nu stiu ce sa fac lumea zice sa nu ma operez in tara ci sa merg la Szeged sau la Budapesta.Daca cineva ar putea sa-mi dea informatii despre costul operatiei in strainatate de preferinta in Ungaria.Eu am auzit despre ortopezi foarte buni si in Arad si am incredere in oameni dar conditiile din spital sunt problema.Daca cineva s-a operat la Arad si ar putea sa-mi dea informatii i-as fi reconuscaror.

  32. corina

    buna ziua, mama mea este operata la ambii genunchi,are gonartroza(lipsa de lichid) si tot o doare.medicul ia spus ca unica solutie ar fi proteza.am auzit ca la Tg. Mures ar fi cel mai indicat. Va rog sa-mi dati un sfat unde sa mearga.va rog ajutati-ma ,si de unde sa incepem si daca se plateste.multumesc

  33. Apollonia

    Buna ziua,
    Si mama mea are coxatroza (la sold), si medicul ei reumatolog de la Cluj i-a propus sa mearga la Tg Mures. Am auzit pareri bune despre dr Balnit Andor, dar din cate am citit s-a dus la privat .
    Mi-ati putea recomanda pe cineva de la Clinica de Ortopedie din Mures, poate va trebui sa se opereze.
    Si inca o inrebare, daca nu apartinem de Mures, CAS va finanta o parte din operatie si proteza?
    Va multumesc mult.

  34. Anonymous

    buna sint din arad ce medici pentru operatie de coxartroza din arad imi recomandati daca stie cineva va multumesc mult

  35. gostincristian

    EU AM FOST LA CONSTANTA AM FACUT 29 SEDINTE DE OXIGENOTERAPIE HIPERBARA SI AM SCAPAT DE NECROZA
    DACA MA LUAM DUPA ORTOPEZI TREBUIA SA-MI PUN O PROTEZA.
    VA SFATUIESC SA VA INFORMATI FOARTE BINE INAINTE DE A LUA O ASEMENEA DECIZIE(PROTEZAREA) MEDICINA A EVOLUAT MULT(DAR NU IN ROMANIA) SI DACA NU AVETI MODIFICARI DE CONTUR ALE CAPULUI FEMURAL PUTETI SCAPA DE PROTEZA.
    MULTUMESC INCA O DATA DR.BOGDAN CRISTIAN ION SI ECHIPEI SALE DE LA CENTRUL DE MEDICINA HIPERBARA CONSTANTA PENTRU PROFESIONALISMUL DE CARE AU DAT DOVADA.

  36. Druhora Dragoste Raula

    Buna numele meu este Druhora Dragoste Raula am 21 de ani ,de 6 ani traiesc cu gandul ca poate cineva o sa ne ajute si pe noi , mama mea in varsta de 43 de ani a avut un accident la locul ei munca ,in urma accidentului mama mea a ramas fara mana dreapta ceea ce o facut sa ne fie foarte greu .as vrea ca cineva cu sufletul mare sa ma ajute sai fac mamei mele o proteza ca sa poata sa fie si ea un om normal . va multumesc nr contact :0755739169

  37. ion

    de 14 ani ma chinui cu o coxartroza de sold drept as vrea o informatie despre pasii de urmat ce presupun obtinerea gratuita aunei proteze de sold

  38. ion

    de 14 ani ma chinui cu o coxartroza de sold drept as vrea o informatie despre pasii de urmat ce presupun obtinerea gratuita aunei proteze de sold

  39. NeoKlinik

    Acum prin Agentia Medicala NeoKlinik puteti beneficia de serviciile clinicii Atos din Munchen,cea mai prestigioasa clinica din Germania specializata in disciplina ortopedie-traumatologie,aici fiind efectuate operatii extrem de complicate si implantate proteze de mare complexitate.

  40. Mihai_C

    Am fost diagnosticat cu coxartroza secundara sold drt. pe fond de osteonecroza aseptica de cap femural drt. cu importanta ingustare a spatiilor articulare coxofemurale si condensarea sprancenei cotiloide drt..Am 56 de ani, o greutate de 95 kg la o inaltime de doar 1,65 m.Mi s-a recomandat de catre medicul ortoped o artroplastie sold drt. cu proteza necimentata, in cel mai scurt timp.
    Precizez ca nu am dureri in repaus, decat in miscare, atunci simt mici dureri si reducera mobilitatii piciorului.As dori sa ma sfatiuti daca sa respect recomandrea medicului de endoprotezare a soldului drt. sau pot sa o mai aman ori exista si alte solutii pentru evitarea protezarii ! Merci !

  41. neagu

    sint din buzau mama mea trebuie operata pentru proteza la sold, va rog recomandatim si mie un medic si un spital in bucuresti

  42. irina

    mama mea are 76 ani,este suprapoderala are diabet probleme cardiace, i s-a recomandat o operatie de sold , artroplastie necimentata cu tehnica de invazie minima…
    sunt din Oradea si recomandarea ne-a facut-o dl. dorctor Gabor Sorin…. va rog sa-mi spuneti si mie daca aveti informatii in legatura cu profesionalitatea d-lui dr. sau daca cunoasteti cazuri operate de dansul la spitalul particular “PELICANUl” va multumesc…

  43. isac marinela

    ma numesc isac marinela si am 20 de ani si sufar de luxatie congenitala de sold dept de doua saptamani a inceput sa ma doara tare piciorul stang, va rog frumos sa ma ajutati se poate rezolva problema asta ,as vrea sa ma contacteze cineva care trece prin aeasta problema si care sa operat nr meu de telefon este 3664926012,

  44. isac marinela

    buna as vrea sa ma informeze cineva si pe mine sufaar de luxatie congenitala de sold din nastere si sufar foarte mult din cauza asta mai ales ca oameni nu te privesc ca pe o persoana normala,sa-mi trimita si mie cineva un meil pe adres mea pe care o scriu acuma va rog frumos sa ma ajutati sa scap de aest handicap, alexmic70@yahoo.com, sau la numarul de telefon 3664926012.

  45. niky

    as dori informatii mai recente (2011) privind proteza de sold referitor la spital,nume doctori,conditii de procurare a protezei,valoarea ei si valoarea cheltuielilor de manopera si spitalizare. multumesc mult !

  46. Monica Morar

    va rog din suflet sa-mi dati si mie informatii cu numar de contact al medicilor ortopezi din Tg. Mures- dr. Oleg culeac . Am 46 de ani si sufar ingrozitor din cauza coxartrozei bilaterala decompensata algic si functional, cu modificari de mers, gonatroza . Indicatia medicilor ortopezi din Cluj este operatie urgenta, dar medicii balneologi imi tot spun ca sunt prea tanara pentru operatie. pe data de 18 mai am fost externata din spitalul de recuperare dar durerile de picioare s-au agravat in loc sa se amelioreze

  47. anca

    am un baietel bolnav de perthes as dori sa stiu mai multe informati si daca cunoaste cineva vreun tratament(inafara de gimnastica pt ca asta facem)

Leave a Reply

Your email address will not be published.